op
×

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: πρώτο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Διαβάστηκε
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: πρώτο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα


Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 28,10%, το οποίο αντιστοιχεί σε 211 έδρες, με βάση την προβολή που ανακοινώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που συγκεντρώνει 25,7% και 193 έδρες, ενώ τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, που συγκεντρώνει 9,85% και 74 έδρες.

Ισπανία


Τα δύο μεγάλα κόμματα της Ισπανίας, το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό (PSOE), καταγράφουν εντυπωσιακή πτώση των ποσοστών τους στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τα επίσημα, σχεδόν οριστικά αποτελέσματα.

Από τις 54 έδρες που έχει η Ισπανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το PP καταλαμβάνει τις 16 ενώ μέχρι σήμερα είχε 24. Το PSOE εκλέγει 14 ευρωβουλευτές ενώ στην απερχόμενη ευρωβουλή είχε 23.

Ουγγαρία


Το κυβερνητικό συντηρητικό κόμμα Φίντες (Ένωση Νεαρών Δημοκρατών) του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν κερδίζει στις ευρωεκλογές στην Ουγγαρία, ενώ το ακροδεξιό Γιόμπικ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.


Ιρλανδία

Στην Ιρλανδία, το κυβερνών κόμμα Φίνε Γκαέλ του πρωθυπουργού Έντα Κένι αναμένεται να βρεθεί στη δεύτερη θέση, ένα αποτέλεσμα το οποίο χαρακτηρίζεται έκπληξη.

Ιταλία

Προς μια ιστορική νίκη μοιάζει να οδεύει το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.
Βάσει προβολών οι οποίες βασίζονται σε επεξεργασία ενός δείγματος ψήφων -και όχι σε έξιτ πολ-, το Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 41,4% των ψήφων, ενώ δεύτερο κόμμα, σε απροσδόκητα μεγάλη απόσταση, είναι με 22,4% το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Δανία


Στη Δανία, το αντιμεταναστευτικό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (DPP) έγινε το πρώτο κόμμα της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταλαμβάνοντας ποσοστό 26,7%, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων.
Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα κέρδισε τις 4 από τις 13 έδρες που διαθέτει η Δανία στο ευρωκοινοβούλιο.

Γαλλία


Στη Γαλλία, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν «πάγωσε» την πολιτική ελίτ της Γαλλίας καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, αφήνοντας τρίτους τους Σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Είναι η πρώτη φορά που το αντιευρωπαϊκό, αντιμεταναστευτικό κόμμα κερδίζει εκλογές σε εθνικό επίπεδο στα 40 χρόνια της ύπαρξής του. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, μπορεί να εκλέξει 25 ευρωβουλευτές, τους οκταπλάσιους από τους τρεις που κατάφερε να εκλέξει το 2009.
Η συντηρητική αντιπολίτευση, το κόμμα UMP, έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 20,66%. Οι Σοσιαλιστές του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ πέφτουν στο 13,88%, χαμηλότερα δηλαδή και από το 14,5% που είχαν λάβει το 1994.

Ολλανδία

Στην Ολλανδία, το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό Κόμμα Ελευθερίας του Ολλανδού ευρωσκεπτικιστή Χέερτ Βίλντερς θα εκπροσωπηθεί μόνο με τέσσερις ευρωβουλευτές στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού διαψεύστηκαν οι ελπίδες του για μεγάλη άνοδο του ποσοστού του στις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 13,2% και έρχεται στην τρίτη θέση, μετά τους Χριστιανοδημοκράτες και το φιλελεύθερο D66. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν αύξησε τη δύναμή του, αλλά αντιθέτως έχασε 3,5 μονάδες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2009.

Βρετανία

Στη Βρετανία, το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, ξεπερνώντας τα ποσοστά των τριών παραδοσιακών κομμάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στις 8 από τις 12 περιφέρειες που δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά απόψε.
Σε αυτό το στάδιο το UKIP συγκεντρώνει ποσοστό 29%, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό, και καταλαμβάνει 18 έδρες, μπροστά από τους Συντηρητικούς, που εξασφαλίζουν 13 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφού έλαβαν το 23,9% των ψήφων. Οι Εργατικοί περιορίζονται επίσης σε 13 έδρες αφού συγκέντρωσαν ένα 23,8% των ψήφων.

Πηγή: ΑΜΠΕ, eklogika.grΣχετικά άρθρα

Τσεχία: αποχή - ρεκόρ 80%!

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2004 και το 2009, το ποσοστό συμμετοχής ήταν στο 28%...Κατά τα ... άλλα το δεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης «TOP 09» έρχεται πρώτο σύμφωνα με τα exit polls, με 18% και προηγείται κατά μία μονάδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (CSSD) του πρωθυπουργού Μπόχουσλαβ Σομπότκα.

Ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου εναντίον Τρόικα για την Ελλάδα

Ψήφισμα κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα και την Τρόικα. Στο ψήφισμα διατυπώνονται σαφείς παρατυπίες στις διάφορες διαδικασίες που σχετίζονται με το ρόλο της Τρόικας, καθώς επίσης σημειώνεται ότι τα προγράμματα που καταρτίστηκαν δεν έλαβαν υπόψη τους κοινωνικούς παράγοντες.  Έτσι, πλήττονται οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ενώ η ανεργία έχει σκαρφαλώσει σε πολύ ανησυχητικά νούμερα.

"Φάρσα" αποκάλεσε το Ολοκαύτωμα ο ηγέτης του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP)

Το Ολοκαύτωμα χρησιμοποιείται για να αποτρέψει τους ανθρώπους από τη συζήτηση της μετανάστευσης, δήλωσε ο Nick Griffin, ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος "Βρετανικό Εθνικό Κόμμα" (BNP). Το χαρακτήρισε μάλιστα ως "moral club"...

Δανία: πάρτυ με ούζα στο τηλεοπτικό σπoτ του κοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές... ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τίτλο «Voteman» («Ψηφοφόρος») όπου ο ομώνυμος υπερήρωας απεικονίζεται να επιδίδεται σε ομαδικό σεξ με πέντε γυναίκες και να γρονθοκοπεί νέους οι οποίοι δεν ασκούν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν.Το επίμαχο βίντεο αναρτήθηκε τη Δευτέρα στον λογαριασμό του Κοινοβουλίου της Δανίας στον ιστότοπο YouTube και στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και είχε πάνω από 200.000 θεάσεις ώσπου να αποσυρθεί μία ημέρα μετά τη δημοσίευσή του.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×