op
×

Καραβάνι για την περμακουλτούρα από το Ελπιδοχώρι

Διαβάστηκε
Καραβάνι για την περμακουλτούρα από το Ελπιδοχώρι

Το Καραβάνι της Περμακουλτούρας


Με χαρά σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα και τις στάσεις που θα κάνει στην Ελλάδα το “Καραβάνι της Περμακουλτούρας” μια πρωτοβουλία που πήραν το Ελπιδοχώρι, η Θυώνη (προβιοτικοί ενεργοί μικροοργανισμοί) και το livingincircles.com με τον Peter Cow, με σκοπό να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που ονειρεύονται και αγωνίζονται για μια νέα κοινωνία, διαφορετικά πλασμένη.


Στόχος μας είναι να διαδώσουμε τις αρχές της περμακουλτούρας και της βιωσιμότητας σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, να βοηθήσουμε στην διασύνδεση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας μεταξύ ατόμων και ομάδων και στη μεταξύ τους δικτύωση.


 Μέσα στα πλαίσια του καραβανιού θα γίνουν ομιλίες, ολοήμερα εργαστήρια, εισαγωγικά σεμινάρια για τις αρχές της Περμακουλτούρας, και ένας πλήρης κύκλος Εκπαίδευσης Σχεδιασμού Περμακουλτούρας (Permaculture Design Course). Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στις κατά τόπους ομάδες.

Το καραβάνι θα κάνει στάσεις στην: Πιερία, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Αττική,  Αργολίδα, Κόρινθο, Ηλεία, Ικαρία, Φθιώτιδα, Ροδόπη

Σας προσκαλούμε λοιπόν να παρακολουθήσετε τις δραστηριότητες μας και να τις μοιραστείτε με άλλους.

 Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Καραβανιού


Σχετικά άρθρα

Μία Ελληνίδα και ένας Άγγλος μας δείχνουν την παραγωγή προϊόντων αλλιώς

Ένα καραβάνι μικρό αλλά με εργαλεία για την αγροτική καλλιέργεια, που αναδεικνύει την αυτάρκεια, την αφθονία, τη δημιουργικότητα και την ενδυνάμωση ατόμων και κοινοτήτων σε χρόνια κρίσης, έκανε την τελευταία του στάση στην Κομοτηνή μετά από 1,5 μήνα ταξιδιού σε όλη την Ελλάδα. Στην Κατερίνη δόθηκε η εκκίνηση για το καραβάνι της περμακουλτούρας- αεικαλλλιέργειας, που αποτελείται από δύο άτομα την Ελληνίδα Τζένη Γκιουγκή και τον Άγγλο Peter Cow.

Free and Real: Εργαστήριο εξομοίωση ζωής και σχεδιασμός μίας οίκο-κοινότητας

Το Free and Real στα πλαίσια του Εγχειρήματος Τελαίθριον διοργανώνει ένα δεκαήμερο πρακτικό και θεωρητικό σεμινάριο στους χώρους του εγχειρήματος στην βόρεια Εύβοια με θέμα:

Στην Φλωρεντία το καραβάνι του Πελίτι για την ελευθερία των σπόρων (φωτο)

Τη στιγμή που η ελληνική προεδρία προωθεί τα γενετικά τροποποιημένα στην Ευρώπη, το Καραβάνι του Πελίτι και το Φεστιβάλ των Σπόρων διεκδικούν την επαναφορά της κοινοκτημοσύνης των σπόρων, της γης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μια νέα  οικονομία βασισμένη στα κοινά αγαθά.

Μαθήματα διαρκούς καλλιέργειας στον Αστικό Αγρό Χαλανδρίου

Η Διαρκής Καλλιέργεια (Περμακουλτούρα) είναι ένα σύστημα σχεδιασμού του ανθρώπινου ενδιαιτήματος, με 3 βασικές ηθικές αρχές: Φροντίδα της Γης, Φροντίδα του Ανθρώπου, και Δίκαη Κατανομή. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε σοφά σχεδιασμένα συστήματα που να είναι αειφορικά και βιώσιμα σε βάθος χρόνου, παίρνοντας σαν μοντέλο και παράδειγμα τις διαδικασίες και τους σχεδιασμούς που κάνει η ίδια η Φύση.

0 πιο καινοτόμος αγρότης του κόσμου

Ο Τζόελ Σάλατιν χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό TIME ως “ο πιο καινοτόμος αγρότης του κόσμου”. Ο Ντάρεν Ντόχερτυ είναι ο αγαπημένος μου δάσκαλος της permaculture, που ήρθε στην Ελλάδα πριν δυο χρόνια και εκτόξευσε την κατανόησή μου (και πολλών άλλων) για την permaculture, την αναγεννητική γεωργία και την αειφορία σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×