op
×

Φίλοι της Φύσης: "Η Ελλάδα να παραμείνει Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα "

Διαβάστηκε
Φίλοι της Φύσης:  Η Ελλάδα να παραμείνει Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα

"Φίλοι της Φύσης"


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής  κ. Ι. Μανιάτη

Για την καλλιέργεια των μεταλλαγμένων στην Ε.Ε.


Η Ελλάδα να παραμείνει Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα


Κύριε υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ,  τα οποία δεν έχουν διαψευστεί,   τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν το «πράσινο φως» για την καλλιέργεια των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών εντός της επικράτειας των χωρών – μελών της.  ‘Όπως έγινε γνωστό, από τη σύνοδο Μονίμων Αντιπροσώπων, στην οποία πάρθηκε η εν λόγω απόφαση, απείχε μόνο το Βέλγιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η συμφωνία θα επικυρωθεί στις 12 Ιουνίου 2014 στη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος στο Λουξεμβούργο και στη συνέχεια  θα πρέπει να πάρει την έγκριση από το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Κύριε υπουργέ,

Σας προτρέπουμε, ως προεδρεύων της Συνόδου των υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε. να μην επικυρώσετε με την υπογραφή σας για τη χώρα μας στις 12 Ιουνίου την απόφαση για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων εντός της Ε.Ε. Διότι έτσι  θα βάλετε σε σοβαρό κίνδυνο την ελληνική βιοποικιλότητα, την καθαρότητα των βιοκαλλιεργειών, την υγεία των πολιτών, και τη μικρή αγροτική παραγωγή, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής γεωργίας, κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο των πολυεθνικών εταιρειών όπως η Monsanto, η Bayer, η Dupont.

Σας υπενθυμίζουμε τις ομόφωνες αποφάσεις των Νομαρχιακών Συμβουλίων της χώρας μας του 2004,  με τις οποίες όλη η ελληνική επικράτεια είχε κηρυχτεί Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα. Θεωρούμε την επικύρωση από τους υπουργούς Περιβάλλοντος της απόφασης για την καλλιέργεια  Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών ως την άλωση της Ευρώπης, του τελευταίου προπύργιου των μη τροποποιημένων καλλιεργειών, από τα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα, γεγονός που είναι λυπηρό να συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.

Τελικά, κύριε Υπουργέ, πάμε μπροστά ή πίσω; Ποιες «δεσμεύσεις» έχετε αναλάβει σε βάρος της υγείας, της βιοποικιλότητας και της αγροτικής οικονομίας της χώρα μας; Με ποιο τρόπο θα θωρακίσετε τους ;Eλληνες αγρότες απέναντι στις μελλοντικές έννομες διεκδικήσεις των πολυεθνικών γιγάντων που θα προσπαθήσουν να διεισδύσουν στην ελληνική αγροτική παραγωγή με τους πατενταρισμένους μεταλλαγμένους σπόρους τους;

Κύριε υπουργέ,

Σας προτρέπουμε να μη βάλετε την υπογραφή σας στο «εξαγγελθέν έγκλημα».
Η Ελλάδα να παραμείνει Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα.

Το Ελληνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικών Κοινωνικών Οργανώσεων «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece http://www.nfgr.org ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI  http://www.nfi.at συμμετέχουν 45  εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συμπεριλαμβάνονται στους GREEN10/G10 που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στον κόσμο.Σχετικά άρθρα

Παλιρροϊκή ενέργεια: το μεγαλύτερο έργο του κόσμου ένα βήμα πιο κοντά στην “Ατλαντίδα”

Ένα μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου παλιρροϊκής ενέργειας παγκοσμίως πραγματοποίησε η Atlantis Resources που ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 83 εκατ. δολαρίων.

ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα φέρνουν στην Ουκρανία τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες!

Στις 28 Ιουλίου, το Ινσιτούτο του Όκλαντ με έδρα την Καλιφόρνια, δημοσίευσε μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με τους όρους των δανείων προς την Ουκρανία, αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα εισάγουν τις γενετικά τροποποιημένες (ΓΤ) καλλιέργειες και τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) στη γεωργία της χώρας. Η έκθεση έχει τίτλο «Περπατώντας στη Δυτική Πλευρά: Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ στην σύγκρουση της Ουκρανίας».

Γιορτή του Δάσους 2014 στην Καστάνιτσα: πολλές εκδηλώσεις και μεγάλη συμμετοχή

Μια γιορτή που διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών και έχει ως κύριο στόχο την προστασία του δάσους και την περιβαλλοντική αφύπνιση πολιτών και φορέων. Από τις 10 έως και τις 17 Αυγούστου 2014, στο παραδοσιακό τσακωνοχώρι του Πάρνωνα, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, θεατρικές παραστάσεις, πεζοπορίες, αθλητικοί αγώνες κ.α.

Μοιραστείτε: Κάλεσμα δράσης για την Ελευθερία των Σπόρων, την Ελευθερία της Τροφής και τη Δημοκρατία της Γης

Η Παγκόσμια Συμμαχία για την Ελευθερία των Σπόρων σας καλεί να συμμετέχετε με άτομα και κοινότητες από ολόκληρο τον πλανήτη, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου, για να επιβεβαιώσουμε ξανά την δέσμευσή μας στην Ελευθερία των Σπόρων, την Ελευθερία της Τροφής και τη Δημοκρατία της Γης.

Γλυκιά νίκη! Πώς οι μέλισσες νίκησαν την Monsanto στο Μεξικό

Ο δικαστής ανακάλεσε την άδεια εμπορικής φύτευσης  γενετικά τροποποιημένης Round-up ready σόγιας για την παραγωγή μελιού απο την Monsanto, μετά τις διαμαρτυρίες αγροτών Μάγια και μελισσοκόμων.  Ολο το  μέλι  εξάγεται στην ΕΕ...

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων : Φορέας διαχείρισης για την Αγιά τώρα!

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων καλεί την κυβέρνηση και το Δήμο Χανίων να προχωρήσουν άμεσα στη σύσταση και λειτουργία Φορέα Διαχείρισης για τη λίμνη της Αγιάς, ώστε να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην έχουμε εικόνες σαν κι αυτές που βλέπουμε αυτές τις μέρες με τη λίμνη σχεδόν αποξηραμένη,  με ελάχιστο νερό σε λακκούβες και ζώα και πουλιά να πασχίζουν να επιβιώσουν.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×