op
×
The world according to Monsanto. Προβολή στο Βιολογικό
Αυτόνομα σχήματα Γεωπονίας, Βιολογικού, Φαρμακευτικής
04/06/14 19:00
Στέκι στο Βιολογικό
Κεντρικής Μακεδονίας » Θεσσαλονίκης » Θεσσαλονίκης
άλλα:
Προβολή ντοκυμαντέρ για τη πολυεθνική Monsanto και την απόπειρα ελέγχου  της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων

The world according to Monsanto. Προβολή στο Βιολογικό

Διαβάστηκε
Προβολή ντοκυμαντέρ για τη πολυεθνική Monsanto και την απόπειρα ελέγχου  της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων.Στέκι στο Βιολογικό web:
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη 54621, Ελλάδα
Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκης
biologica666@gmail.com
"Δεν θα μάς πετάξετε έξω απ΄το Πανεπιστήμιο.
Οι καταλήψεις θα μείνουν.
Αλληλεγγύη σε όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους.


Το ΣΤΕΚΙ στο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ είναι ένας ανοιχτός αυτοδιαχειριζόμενος χώρος στα πανεπιστημια, που φιλοδοξεί με την οριζόντια οργάνωση και τις δραστηριότητές του να αντιτάξει μια λογική διαφορετική από την κυρίαρχη(ιεραρχική, κερδοσκοπική)τόσο στο εσωτερικό όσο και στις εκδηλώσεις του. Λειτουργεί με βάση μια ανοιχτή, αντιιεραρχική, διαχειριστική συνέλευση που είναι η μόνη υπεύθυνη να αποφασίζει, στη βάση της ομοφωνίας, για οτιδήποτε αφορά το χώρο.

Εκδηλώσεις και δραστηριότητες πραγματοποιούνται διάφορες μέρες της εβδομάδας, ενώ ο χώρος είναι καθημερινά ανοιχτός για καφέ από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα(περίπου).

Το στέκι ενδιαφέρεται να στεγάσει οποιαδήποτε ατομική ή συλλογική πρωτοβουλία με τη μορφή εκδήλωσης , έκθεσης κλπ) που δεν σκοπεύει στο κέρδος και στο ατομικό όφελος αλλά στην ελεύθερη έκφραση και την αναδειξη του διαφορετικού.

Σεξιστικές, ρατσιστικές, ιεραρχικές αντιλήψεις είναι ανεπιθύμητες και δεν έχουν καμία θέση στο χώρο του στεκιού .

Η ανοιχτή διαχειριστική συνέλευση του στεκιού γίνεται κάθε Δευτέρα στις 19:00
Η συμμετοχή όποιου ενδιαφέρεται είναι ελεύθερη και απόλυτα επιθυμητή."

Το Στέκι στο Βιολογικό είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία αποτελώντας έναν ανοιχτό αυτοδιαχειριζόμενο χώρο.
Σχετικά άρθρα

Διαδώστε: η λίστα με όλες τις εταιρείες που από πίσω κρύβεται η Monsanto

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εύχρηστη λίστα με όλες τις εταιρείες πίσω από τις οποίες κρύβεται η Monsanto. Εκτυπώστε την για να την έχετε σαν οδηγό όταν κάνετε τα ψώνια σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι ακριβώς τρώμε...

Τα ψιλά γράμματα από τον πόλεμο των τροφίμων

Με τη δημιουργία “ιδιοκτησίας” των σπόρων μέσα από διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και η επιβολή τους παγκοσμίως μέσω του ΠΟΕ, η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας έχει εγκαθιδρύσει μια μονοπωλιακή αυτοκρατορία για τους σπόρους και την τροφή

Το Περού απαγορεύει τη Μοσάντο για 10 χρόνια

Γύρω στα 2009 είχε αποκαλυφθεί από τα  WikiLeaks  ότι το Περού είχε προεπιλεγεί ως «χώρα κλειδί» για το πρόγραμμα προβολής   γενετικά τροποποιημένων οργανισμών του κλάδου της βιοτεχνολογίας. Αυτό θα είχε ως στόχο να λειτουργήσει ως η «ισχυρή απόδειξη για τους άλλους". Ευτυχώς, το σχέδιο  απέτυχε

Οι αγρότες έφτιαξαν μια "Κιβωτό του Νώε" για να σταματήσουν την Monsanto

Συμμετοχή ΕΔΩ!  Έτσι θα σταματήσουμε τη Monsanto:52.955 δεσμεύσεις! Ας φτάσουμε τις 60.000. Η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων βρίσκεται σε κίνδυνο. Δέκα αγροχημικές εταιρίες ελέγχουν το 73% της παγκόσμιας αγοράς σπόρων και το 93% των ποικιλιών των σπόρων έχουν ήδη εξαφανιστεί. Στην Ελλάδα, έχουμε χάσει σχεδόν το 97% των παραδοσιακών ποικιλιών των λαχανικών μας μέσα στα τελευταία 50 χρόνια!
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×