op
×

Δελτίο Τύπου: Γραφεία παροχής υποστήριξης κατά των διακρίσεων σε πολίτες τρίτων χωρών

Διαβάστηκε
Δελτίο Τύπου: Γραφεία παροχής υποστήριξης κατά των διακρίσεων σε πολίτες τρίτων χωρών

Δελτίο Τύπου για τα «Γραφεία παροχής υποστήριξης κατά των διακρίσεων σε πολίτες τρίτων χωρών»


Στο πλαίσιο του Έργου 1.1.α /2012 με τίτλο «Γραφεία παροχής υποστήριξης κατά των διακρίσεων σε πολίτες τρίτων χωρών», που συγχρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών (κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 5% από  Εθνικούς Πόρους), η Μ.Κ.Ο PRAKSIS (www.praksis.gr ) σε συνεργασία με την Μ.K.O ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ (www.anthropomania.gr ), την Μ.Κ.Ο. ΚΕΑΝ (www.kean.gr ) , το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι) (www.kethi.gr ) και την Μ.Κ.Ο CIVIS PLUS (www.civisplus.gr ), ξεκίνησαν τη λειτουργία  Ειδικών Γραφείων παροχής υποστήριξης κατά των διακρίσεων σε πολίτες τρίτων χωρών τα οποία λειτουργούν παράλληλα σε επτά (7) από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας που αποτελούν τις έδρες των Ενιαίων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Πρόκειται για την Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα, το Ηράκλειο και την Λάρισα.

Στα Γραφεία  προσφέρεται εξατομικευμένη διοικητική υποστήριξη πληροφόρηση, συμβουλευτική και καθοδήγηση των π.τ.χ. για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, καθώς και για τις δυνατότητες αντιμετώπισης φαινομένων διακρίσεων σε βάρος τους τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Για το σκοπό της πληροφόρησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών, παράλληλα θα πραγματοποιούνται και ομαδικές ενημερώσεις σε μεταναστευτικούς συλλόγους και σε φορείς που δραστηριοποιούνται με την ομάδα στόχου.

Παράλληλα, με τη λειτουργία των γραφείων, διεξάγεται ενημερωτική εκστρατεία και σε πόλεις πέρα από αυτές που θα λειτουργούν τα Γραφεία.

Επίσης, σεμινάρια (workshops) με στοχευόμενες θεματικές σχετικά με ζητήματα διακρίσεων θα υλοποιηθούν σε πόλεις με μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών. Παράλληλα, αυτόματα ηλεκτρονικά ενημερωτικά περίπτερα (info kiosks) θα τοποθετηθούν στην είσοδο κάθε γραφείου, ενώ θα παραχθεί «Οδηγός για ζητήματα διακρίσεων» για τους π.τ.χ. που θα διανεμηθεί στα αστικά κέντρα της Ελλάδος.*Για περισσότερες πληροφορίες:  Μαργαρίτα Πετρόγγονα, 210-5205200

Σχετικά άρθρα

Διακινητές γελούσαν ενώ βύθιζαν πλοίο μεταναστών

Την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια των τελευταίων ετών στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Μάλτας. Περίπου 500 μετανάστες οι οποίοι ταξίδευαν προς την Ιταλία, έχασαν τη ζωή τους, όταν οι διακινητές τους βύθισαν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν. Επιζώντες ανέφεραν στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ότι όχι μόνο η βύθιση του πλοίου ήταν εσκεμμένη αλλά και ότι οι διακινητές γελούσαν αφού είχαν βυθίσει το σκάφος.

Μία σχολική τάξη διχάζεται: καστανοί ή γαλανομάτηδες; Ενα πείραμα για το ρατσισμό (βίντεο)

Η πρώτη δουλειά του δασκάλου δεν είναι να σε μάθει γράμματα. Η πραγματική του δουλειά είναι αυτό που έλεγαν οι παππούδες μας προσπαθώντας να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο: “Να γίνεις άνθρωπος”.

Οι καλοί φράχτες κάνουν τους καλούς γείτονες! Του Αλέξανδρου Raskolnick

Ο φαιδρός παρ’ ολίγον σωτήρας μας, ο Mind-the-GAPapandreou, ως «Υπουργός» Εξωτερικών το 2003, υπέγραψε την περίφημη συμφωνία που είναι γνωστή ως «Δουβλίνο  ΙΙ», μετατρέποντας την πατρίδα μας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×