op
×

Πάτρα: Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Διαβάστηκε
Πάτρα: Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αχιλλέα Γεωργακόπουλο, γίνεται γνωστό, ότι το Σάββατο (28 Ιουνίου 2014) από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, στο παρκινγκ Γ. Καλεντζώτη (Ακτή Δυμαίων και Παπαφλέσσα), και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Και στα δύο σημεία θα υπάρχουν ειδικά containerς για τη συγκέντρωση των συσκευών.


Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων και της Εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε» και υποστηρίζεται από τo Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει», ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, Οικολογική Κίνηση Πάτρας και Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ.

 

Η δράση αποτελεί συνέχεια των ανάλογων, επιτυχημένων δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν.  Στόχος του Δήμου, είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι οι πολίτες τη σημασία της ανακύκλωσης και να αλλάξουν συμπεριφορά ως προς τον τρόπο απόρριψης των παλαιών συσκευών τους.

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, καλεί τους πολίτες της Πάτρας να φέρουν ό,τι άχρηστη συσκευή έχουν και τους πιάνει πολύτιμο χώρο ή δεν επισκευάζεται.

 

Επιπλέον όσοι έχουν εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών (οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια κ.λπ.) τα οποία δεν τα θέλουν και είναι σε καλή κατάσταση, μπορούν να τα παραχωρήσουν στο σύλλογο «Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει», έτσι ώστε να αξιοποιηθούν για τον εξοπλισμό εργαστηρίων Πληροφορικής σε διάφορα σχολεία της περιοχής μας.

Δείτε επίσης: Σημεία σε όλη την Ελλάδα για ανακύκλωση ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών συσκευών

 

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να ανακυκλωθούν είναι οι ακόλουθες:

 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ όπως:

Μεγάλες συσκευές ψύξης, Ψυγεία, Καταψύκτες, άλλες μεγάλες συσκευές, χρησιμοποιούμενες για ψύξη, διατήρηση και αποθήκευση τροφίμων, Πλυντήρια ρούχων, Στεγνωτήρια ρούχων, Πλυντήρια πιάτων, Συσκευές μαγειρικής, Ηλεκτρικές κουζίνες, Ηλεκτρικά μάτια, Φούρνοι μικροκυμάτων, άλλες μεγάλες συσκευές χρησιμοποιούμενες για μαγείρεμα και άλλες επεξεργασίες τροφίμων, Ηλεκτρικές θερμάστρες, Ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα (ηλεκτρικά καλοριφέρ), άλλες μεγάλες συσκευές χρησιμοποιούμενες για θέρμανση χώρων, κρεβατιών, καθισμάτων, Ηλεκτρικοί ανεμιστήρες, Συσκευές κλιματισμού, άλλα είδη εξοπλισμού αερισμού, απαγωγής αερίων και κλιματισμού.

 

ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ όπως:

Ηλεκτρικές σκούπες, σκούπες χαλιών, άλλες συσκευές καθαριότητας, συσκευές χρησιμοποιούμενες για ράψιμο, πλέξιμο, ύφανση και άλλες κλωστοϋφαντουργικές εργασίες, ηλεκτρικά σίδερα και άλλες συσκευές για το σιδέρωμα, το μαγγάνισμα και εν γένει τη φροντίδα των ρούχων, φρυγανιέρες, συσκευές τηγανίσματος (φριτέζες), μύλοι, καφετιέρες και συσκευές ανοίγματος ή σφραγίσματος περιεκτών ή συσκευασιών, ηλεκτρικά μαχαίρια, συσκευές κοπής και στεγνώματος μαλλιών, βουρτσίσματος δοντιών, ξυρίσματος, μασάζ και άλλες συσκευές περιποίησης του σώματος, ρολόγια και εξοπλισμός μέτρησης, αναγραφής ή καταγραφής χρόνου, ζυγαριές.

-εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών,

-φωτιστικά είδη,

-ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία (εξαιρουμένων των μεγάλης κλίμακας σταθερών βιομηχανικών εργαλείων),

-παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού,

-ιατροτεχνολογικά προϊόντα (εξαιρουμένων των εμφυτεύσιμων και μολυσμένων),

-όργανα παρακολούθησης και ελέγχου και

-συσκευές αυτόματης διανομής.

Σχετικά άρθρα

Πρέπει να ξεπλένουμε τις συσκευασίες πριν πάνε για ανακύκλωση;

Γνωρίζουμε όλοι την αξία της ανακύκλωσης για το περιβάλλον, την προστασία της δημόσιας υγείας και της άγριας ζωής, αλλά πόσο ενδελεχώς πρέπει να ξεπλένουμε τις συσκευασίες προτού τις ρίξουμε στον Μπλε Κάδο;

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Χελώνα: το πρώτο συνεργατικό εγχείρημα ανακύκλωσης των κατοίκων της Αίγινας

Στόχος η ενεργός συμμετοχή  για την αξιοποίηση όλων των τοπικών πόρων προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Ο Γρηγόρης Μαλτέζος, ιδρυτικό μέλος εξηγεί

Η Θεσσαλονικιά οικολόγος που κατατροπώνει τον κομμουνιστή δήμαρχο

Σαράντα Μαΐων, δικηγόρος, οικολόγος και ακτιβίστρια, με τέσσερα παιδιά. Ο Αλέξης Τσίπρας επιδίωξε αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητά της για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και κατέβηκε μόνη της.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×