op
×

Πρόγραμμα εκδηλώσεων: Αντίσταση & Δημιουργία στην ελεύθερη παραλία του Αγ. Κοσμά

Διαβάστηκε
Πρόγραμμα εκδηλώσεων: Αντίσταση & Δημιουργία στην ελεύθερη παραλία του Αγ. Κοσμά

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Πριν κάμποσα χρόνια, η δημοτική αρχή Ελληνικού, ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονταν το χώρο της παραλίας του Αγ. Κοσμά. Μαζί της, τότε, χιλιάδες πολίτες από το Ελληνικό και την ευρύτερη περιοχή, αφαίρεσαν τα κάγκελα που εμπόδιζαν την πρόσβασή τους στην ακτή και η παραλία του Αγίου Κοσμά αποδόθηκε ελεύθερη σε όλους για δωρεάν πρόσβαση, για κολύμπι, αθλητισμό, περίπατο, και έγινε σύμβολο και σημείο αναφοράς για όλη την Αττική.

 

Σήμερα, οι πολίτες χάνουν αμετάκλητα την παραλία τους. Στο όνομα του «δημόσιου χρέους», η παραλία του Αγ. Κοσμά, μαζί με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ξεπουλιέται από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ στον Όμιλο Λάτση.

 

Δε θα ’ναι πια ίδια: Η ακτή δε θα πλησιάζεται. Ούτε η θέα της θάλασσας, ούτε και η αύρα της δε θα περνάει πια από δω. Εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα μπετόν θ’ αποκλείσουν το χώρο. Κτίσματα που καμία σχέση δεν θα έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.

 

Για τη διευκόλυνση αυτών των σχεδίων είχε επιστρατευτεί στην προεκλογική περίοδο μεγάλο εύρος δυνάμεων, που με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, επιδίωξε να εγκαθιδρύσει στην περιοχή δημοτικές αρχές φιλικές προς την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.

 

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται γενικευμένη επίθεση στις παραλίες της χώρας. Το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση και την εκμετάλλευση του αιγιαλού και των παραλιών που προωθείται από την κυβέρνηση για ψήφιση, καθ’ υπόδειξη της τρόικας και κατά παράβαση του Συντάγματος, θα δώσει τη χαριστική βολή σε όσες παραλίες καταφέραμε να διασώσουμε μέχρι τώρα.

 

Τα σχέδια για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και την παραλία του Αγ. Κοσμά, και οι σχεδιασμοί για την εκμετάλλευση των ελληνικών ακτών εμφανίζονται σαν «αξιοποίηση» και «ανάπτυξη». Στην πραγματικότητα  σημαίνουν οριστική απώλεια  των τελευταίων πολύτιμων δημόσιων-ελεύθερων χώρων που απέμειναν στην Αττική. Αλλά και απώλεια ενός από τους πιο σημαντικούς φυσικούς και κοινωνικούς πόρους της χώρας: των ελληνικών ακτών.

 

Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» δημιουργήθηκε με στόχο τη σταδιακή μετατροπή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πράσινου, αναψυχής, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Για να εξασφαλίσει πραγματικές και μόνιμες θέσεις εργασίας αντίθετα με τις απατηλές που υπόσχεται η κυβέρνηση. Και έσοδα για το κράτος – όχι ξεπούλημα και παραπάνω έξοδα με τη δήθεν “επικερδή επένδυση”.

 

Η Επιτροπή Αγώνα αντιτίθεται:

  • Στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού
  • Στο νομοσχέδιο για την παραλία και τον αιγιαλό που προωθεί η κυβέρνηση.

 

Κλιμακώνουμε την αντίστασή μας για να μην περάσουν τα σχέδια για το ξεπούλημα και την οικοδόμηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγ. Κοσμά. Ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με φορείς και συλλογικότητες που αγωνίζονται ενάντια στην εμπορευματοποίηση των ελληνικών ακτών.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ!

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

«Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό»

http://parkoellinikou.blogspot.com   parkoellinikou@gmail.com


Πρόγραμμα εκδηλώσεων  9ης  Ιουλίου 2014

στα πλαίσια της υποδοχής του δρομέα Άγη Εμμανουήλ

και της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό»

 

Γκράφιτι στην Λεωφόρo Ποσειδώνος

 

19.30: * Ανάρτηση  πανό αλληλεγγύης από συλλογικότητες

             *Έκθεση φωτογραφίας: «7 χρόνια ελεύθερης παραλίας Αγ. Κοσμά»

              *Conga Comparsa: Ομάδα  Κουβανέζικων κρουστών από Quilombo

 

20.00: Εκδήλωση για τον  δρομέα Άγη Εμμανουήλ.

            Χαιρετισμός Δημάρχου Ελληνικού –Αργυρούπολης Χρήστου Κορτζίδη

            Αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας σε γλυπτό της Καίτης Χόρτη

20.30: Σύντομη αναφορά  στον αγώνα για το Ελληνικό και την παραλία του Αγ. Κοσμά.

 

21.00: Μουσικό Πρόγραμμα στην παραλία

*Μουσικές διαδρομές στο Ελληνικό τραγούδι :  Θανάσης Σκαριώτης κιθάρα, τραγούδι -  Θάλεια Mουτοπούλου πιάνο, τραγούδι - Κατερίνα Tεπελένα βιολί, φλάουτο, φωνητικά.

* Like a summer breeze, κιθάρες, φωνή.

 *Συναυλία Hip-Hop, Regae & Rock Συγκροτημάτων :Tiny Jackal, Ψ. Λάγνης, Τoτέμ, Λύκος, Χ-kape, Mistah Rude,   Magna Moralia, Bad Bid.

 

Πρόσβαση στον χώρο εκδηλώσεων: Τραμ, Λεωφορεία  Α1, Α2, 140 - 2η Στάση Αγίου Κοσμά.

 

Διοργάνωση: «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό»


Σχετικά άρθρα

"Σκανδαλώδης η σύμβαση παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου" - Συνέντευξη Τύπου από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

‘Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό’ πιστεύει ότι πρέπει να δημοσιοποιηθούν άμεσα οι όροι της Σύμβασης που προωθείται προς υπογραφή μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Ομίλου Λάτση, οι οποίοι μέχρι σήμερα κρατούνται μυστικοί από τους πάντες και η οποία προβλέπεται να επικυρωθεί εκ των υστέρων από την Ελληνική Βουλή.

Χαλκιδική - Ελληνικό: Κοινός αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης. Του Πάνου Τότσικα

Τα «μεγάλα έργα» που σχεδιάζονται  να γίνουν στο Ελληνικό, όχι μόνο δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων της Αττικής, αλλά...

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της παραλίας του Καρτερού!

SOSτε τις παραλίες - Κίνηση Καρτερού – Γουρνών! Η ακτή Καρτερού – Αμνισσού – Τομπρούκ είναι η παραλία των θερινών (και όχι μόνο) μπάνιων των Ηρακλειωτών και συνέβαλε στο να είναι η ζωή μας πιο υποφερτή όταν ο υδράργυρος σκαρφάλωνε στα ύψη. Από την δεκαετία του ‘90 και μετά η παραλία συνεχώς υποβαθμίζεται με ευθύνη των δήμων αλλά και, κυρίως, των κεντρικών κυβερνήσεων, με προφανή πολιτική πρόθεση την επιτάχυνση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής της. Από τα μέσα Μαΐου το ΤΑΙΠΕΔ την έβγαλε στο σφυρί μαζί με άλλες παραλίες στην υπόλοιπη χώρα με δικαιολογία την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.

Ανθρώπινη Αλυσίδα για να μην ξεπουληθεί η Φρεαττύδα

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων για τις Παραλίες του Πειραιά Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια συμμετέχει ενεργά στον μαραθώνιο και μας καλέι όλους την Τετάρτη 09/07/14  8.00 με 9.00 το πρωί σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης και δήλωσης πως ο αιγιαλός δεν είναι για ξεπούλημα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×