op
×

Eures: Νέα βελτιωμένη λειτουργία "Εύρεσης θέσεων εργασίας"

Διαβάστηκε
Eures: Νέα βελτιωμένη λειτουργία  Εύρεσης θέσεων εργασίας

Μέχρι σήμερα, το εργαλείο αναζήτησης εργασίας της πύλης EURES περιοριζόταν σε αναπτυσσόμενους καταλόγους που παρείχαν τη δυνατότητα επιλογής από μια σειρά επαγγελμάτων. Για τη βελτίωση του εργαλείου είναι διαθέσιμη επί γραμμής η δοκιμαστική έκδοση (βήτα) μιας νέας βελτιωμένης λειτουργίας "Εύρεσης θέσεων εργασίας", την οποία καλούνται να δοκιμάσουν τα άτομα που αναζητούν εργασία.

"Στο EURES, προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τη χρηστικότητα και την αποτελεσματικότητα της σημαντικότερης ευρωπαϊκής πύλης για την απασχόληση. Μία από τις υπηρεσίες της πύλης μας που χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι η λειτουργία αναζήτησης εργασίας και, για τον λόγο αυτό, μεριμνούμε για τη βελτίωσή της κατά προτεραιότητα. Μια δοκιμαστική έκδοση (η beta 0.6) της νέας λειτουργίας αναζήτησης εργασίας είναι πλέον διαθέσιμη στην πύλη ούτως ώστε να τη δοκιμάσετε και να μας στείλετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας" αναφέρει η ανακοίνωση.

"Στο πλαίσιο της δοκιμαστικής αυτής φάσης της νέας έκδοσης, παρέχουμε στους επισκέπτες μας την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης με έναν αποτελεσματικότερο και δυναμικότερο τρόπο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουμε εφαρμόσει την αναζήτηση βάσει λέξης-κλειδιού, μια λειτουργία που καθιστά την «Αναζήτηση εργασίας» όμοια με εκείνη άλλων δημοφιλών επιγραμμικών μηχανών αναζήτησης, οι οποίες διαθέτουν τη δυνατότητα προβολής άμεσων αποτελεσμάτων και επιλογών που είναι εύκολα προσβάσιμες".


Χάρη στο νέο σύστημα, οι χρήστες δεν ακολουθούν πια μια διαδικασία βήμα-προς-βήμα αλλά πραγματοποιούν τις αναζητήσεις τους χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά ή φίλτρα. Μπορείτε να επιλέξετε την ακριβή γεωγραφική περιοχή στην οποία επιθυμείτε να εργαστείτε, το είδος της σύμβασης που σας ενδιαφέρει περισσότερο και τη διάρκειά της. Για να μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτηση ακόμη περισσότερο, έχουμε συμπεριλάβει μεταξύ των φίλτρων τις απαιτήσεις σε επίπεδο εκπαίδευσης και προϋπηρεσίας.

Μπορείτε πλέον να προσθέσετε κριτήρια όπως η ημερομηνία δημοσίευσης της θέσης, το πεδίο εργασίας ή ο αναγνωριστικός αριθμός μιας θέσης εργασίας. Χάρη στο νέο εργαλείο είναι ευκολότερο να μοιράζεστε τις ενδιαφέρουσες θέσεις εργασίας προβάλλοντας, στο επάνω μέρος της σελίδας, εικονίδια μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για κάθε διαθέσιμη θέση.

Το νέο αυτό εργαλείο αναζήτησης περιλαμβάνει μεταξύ των φίλτρων το φίλτρο «σημαία EURES», το οποίο υποδεικνύει τους εργοδότες με άμεσο ενδιαφέρον να προσλάβουν προσωπικό από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ατόμων που πρώτοι άρχισαν να χρησιμοποιούν του εργαλείο μας, η αναζήτηση εργασίας είναι πλέον πιο αποτελεσματική και πιο ευχάριστη χάρη στις βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε επίπεδο ανταπόκρισης του εργαλείου σε συνδυασμό με τα βελτιωμένα γραφικά και την αναβαθμισμένη διεπαφή.

Εξακολουθούν να υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα στοιχεία πάνω στα οποία θα πρέπει να εργαστούμε για τις επόμενες εκδόσεις, και στόχος μας είναι το εργαλείο αυτό να καταστεί διαθέσιμο και στις 24 γλώσσες της ΕΕ. Σας καλούμε, λοιπόν, να συνεχίσετε να μας βοηθάτε να βελτιώνουμε τη λειτουργία «Αναζήτηση εργασίας» βήτα συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε το νέο εργαλείο αναζήτησης και κοινοποιώντας μας τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε κατά την αναζήτηση εργασίας στην Ευρώπη, ή αποστέλλοντάς μας τις προτάσεις σας για βελτιώσεις.


πηγή: epixeiro.gr

Λέξεις Κλειδία - Tags
eures εργασία
182
Σχετικά άρθρα

Ο "εργασιακός μεσαίωνας" είχε λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερες αργίες από όσες έχουμε εμείς!

Μία από τις πλέον δημοφιλείς εκφράσεις των τελευταίων ετών είναι αυτή του “εργασιακού μεσαίωνα”.  Kι όμως, οι δουλοπάροικοι του μεσαίωνα, στην πραγματικότητα δούλευαν λιγότερο από τον μέσο εργαζόμενο της βιομηχανικής εποχής. Πόσο μαλλον της ψηφιακής! 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×