op
×

5 τρόποι για να προμηθευτείτε δωρεάν εικόνες

Διαβάστηκε
5 τρόποι για να προμηθευτείτε δωρεάν εικόνες

Το να κλέβεις είναι παράνομο, αλλά μερικές εικόνες είναι νόμιμα ελεύθερες για να τις χρησιμοποιήσεις χωρίς κάποιο κόστος. Σε αυτό το άρθρο προτείνονται πέντε τρόποι να αναζητήσετε φωτογραφίες, που είναι ελεύθερα διαθέσιμες.

1) Google

Επειδή υπάρχουν εικόνες στην αναζήτηση της google δεν σημαίνει πως είναι όλες ελεύθερες προς χρήση. Ωστόσο, η google πρόσφατα πρόσθεσε μια καρτέλα στα εργαλεία αναζήτησης για τα δικαιώματα χρήσης, όπου με αυτό τον τρόπο μπορείτε να φιλτράρετε τις εικόνες και να ανακαλύψετε εάν είναι διαθέσιμες με άδειες creative commons. Επίσης χρήσιμο είναι και το Search Creative Commons. Αυτό το εργαλείο σας εξυπηρετεί να βρείτε φωτογραφίες στο Google Images, Flickr, Fotopedia, και Open Clip Art Library με άδειες creative commons.

Να είστε προσεκτικοί διότι υπάρχουν διαφορετικές άδειες creative commons και μπορεί χωρίς να θέλετε να παραβιάσετε πνευματικά δικαιώματα. Για παράδειγμα πολλές άδειες προσδιορίζουν τη μη εμπορική χρήση. Έτσι, διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις πολύ προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την εικόνα.

2) Flickr

Οι περισσότερες φωτογρφίες στο Flickr έχουν πνευματικά δικαιώματα, αλλά όχι όλες. Με τη βοήθεια ενός προηγμένου εργαλείου αναζήτησης μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες εκδηλώσεων, τοπίων ή προσωπικοτήτων από χρήστες που είναι πρόθυμοι να σας επιτρέψουν να τις χρησιμοποιήσετε με αντάλλαγμα την αναφορά στο δημιουργό. Όπως όμως αναφέρθηκε και παραπάνω διαβάστε προσεκτικά την άδεια με την οποία διατίθεται.

3) Free stock-photo websites

To Stock.xchnge, που τώρα ανήκει στο Getty Images, είναι μια δημοφιλής ιστοσελίδα με περίπου 400.000 φωτογραφίες από ερασιτέχνες φωτογράφους σε όλο τον κόσμο. Όπως πάντα, δεν είναι όλες οι φωτογραφίες Creative Commons, οπότε βεβαιωθείτε ότι το έχετε ελέγξει.

Το Morguefile και το Stockvault  είναι άλλα παρόμοια μέσα, αν και το Stockvault επιτρέπει μόνο τις εικόνες που χρησιμοποιούνται για μη επαγγελματικούς σκοπούς.

Το Free Digital Photos είναι μια καλή πηγή για επιχειρήσεις και για προσωπική και εκπαιδευτική χρήση. Και πάλι, δεν είναι όλες οι εικόνες δωρεάν.

4) CD και βιβλία χωρίς πνευματικά δικαιώματα

Υπάρχει πληθώρα εικόνων από βιβλία και cd οι οποίες είναι ελεύθερες δικαιωμάτων. Το βιβλιοπωλείο Dover Books είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τέτοια βιβλία.

Αυτά τα βιβλία περιέχουν οποιασδήποτε μορφής εικόνων από παλίες ιατρικές εικόνες έως Βικτοριανές γκραβούρες. Επίσης είναι μια καλή πηγή για σχέδια και διανύσματα.

5) Ρώτα ανθρώπους

Εξακολουθείτε να αγωνίζεστε για να βρείτε τη σωστή φωτογραφία; Μπορείτε να κάνετε ότι οι αίθουσες ειδήσεων εδώ και χρόνια, να ζητήσετε από το κοινό. Τόσο το BBC όσο και η Guardian έχουν τμήματα στην ιστοσελίδα τους που προβάλουν φωτογραφίες από  αναγνώστες τους.

Ρωτήστε τους ακόλουθους σας στο Twitter. Ρωτήστε τους φίλους σας στο Facebook.

Μία μικρή προειδοποίηση: Χρησιμοποιείστε μια αντίστροφη εικόνα μηχανής αναζήτησης όπως το TinEye για να βεβαιωθείτε ότι δεν διακινείτε κλοπιμαία.

Πηγή: www.creativebloq.com


Λέξεις Κλειδία - Tags
εικόνες
14
δωρεάν
1622
Σχετικά άρθρα

Δωρεάν: Ιστορική περιήγηση στην Αθήνα για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων διοργανώνει επετειακή περιήγηση με τίτλο «Το τέλος της γερμανικής κατοχής. 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας»

Andrei Tarkovsky: δωρεάν οι ταινίες του εδώ!

Η πρόσβαση στο έργο του μεγάλου δημιουργού είναι ελεύθερη και γίνεται μέσω YouTube, χάρη στο παλιότερο και ιστορικότερο κινηματογραφικό στούντιο στη Ρωσία, τη Mosfilm («Киноконцерн Мосфильм») με αγγλικούς υπότιτλους και εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου.

Δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις στον Πύργο Ηλείας από τους Γιατρούς του Κόσμου

Δωρεάν παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις θα προσφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου στον Πύργο Ηλείας το Σάββατο 11 Οκτωβρίου και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Δωρεάν παροχές υγείας από εθελοντές γιατρούς στο Νέο Ηράκλειο (λίστα ειδικοτήτων)

Οι 19 επιστήμονες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της νέας δημοτικής αρχής Ηρακλείου Αττικής και είναι, πλέον, αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος για να ενισχύσει τις κοινωνικές του δομές παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες Υγείας στους κατοίκους της πόλης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×