op
×
Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα χημικά του πολέμου
Εργατικό Κέντρο Χανίων
11/07/14 18:30
Λιμάνι Σούδας
άλλα:
Καλούμε σε παλαϊκή πανελλαδική συστράτευση και κινητοποίηση που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Ιουλίου και θα κορυφωθεί μια βδομάδα μετά, με τον τριήμερο αποκλεισμό της βάσης στη Σούδα στις 19-21 Ιουλίου...

Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα χημικά του πολέμου

Διαβάστηκε
"Παγκρήτιο κάλεσμα σε 10ήμερη πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα χημικά του πολέμου

Την Τρίτη 8 Ιουλίου συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων πάνω από 150 άτομα (κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων, εκκλησίας και κομμάτων, θεσμικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη του συντονιστικού Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, οι Πολίτες ενάντια στα Χημικά Ρεθύμνου κλπ) για να συζητήσουμε την πρόταση του Ανοιχτού Συντονιστικού Χανίων για κινητοποίηση στη νατοϊκή βάση της Σούδας.

  • Με δεδομένη την ευρεία διάθεση των συμμετεχόντων για αποκλεισμό της βάσης, που μάλιστα τέθηκε από πολλούς σε ένα πλαίσιο πάγιου αιτήματος για κλείσιμο της στρατιωτικής βάσης,
  • με δεδομένες τις κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ενάντια στο πείραμα της υδρόλυσης στην κλειστή θάλασσα της Μεσσογείου,
  • και με δεδομένη την προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11/7 στο Σύνταγμα που γίνεται και για το θέμα των χημικών του πολέμου στη Μεσσόγειο
Καλούμε σε παλαϊκή πανελλαδική συστράτευση και κινητοποίηση που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Ιουλίου και θα κορυφωθεί μια βδομάδα μετά, με τον τριήμερο αποκλεισμό της βάσης στη Σούδα στις 19-21 Ιουλίου 2014.
 
Συγκεκριμένα:
Καλούμε σε πανελλαδική εβδομάδα δράσης με κάθε τρόπο που οι τοπικές κοινωνίες θα κρίνουν κατάλληλο για να ασκηθούν όλες οι πιέσεις προς την συναινούσα με το πείραμα αυτό ελληνική κυβέρνηση και στις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν (καταλήψεις λιμανιών και κρατικών υπηρεσιών για άσκηση πίεσης, ενημερώσεις, πορείες, ανάρτηση πανό και μοίρασμα φυλλαδίων σε διάφορες γλώσσες, κλπ)

Κορύφωση αυτών των εκδηλώσεων θα είναι το τριήμερο 19-20-21 Ιουλίου (Σάββατο - Δευτέρα) με καταρχήν τριήμερο αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης στη Σούδα. Η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί εκ νέου με ανοιχτή γενική συνέλευση όλων των συμμετεχόντων.

Καλούμε την ΠΝΟ καθώς και τα εργατικά κέντρα σε όλη την Κρήτη, και όχι μόνο, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για ουσιαστική συστράτευση με τον αγώνα μας πραγματοποιώντας προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και απεργίες κατά τη διάρκεια του 10ημέρου κινητοποίησης, με κορύφωση αυτών την απεργία την τρίτη μέρα του αποκλεισμού της βάσης (Δευτέρα 21/7).

Παράλληλα ετοιμάζεται η από καιρό ανακοινωμένη εν πλω διαμαρτυρία με καϊκια και πλοιάρια που θα προσεγγίσουν το Cape Rayστο σημείο της υδρόλυσης. Ταυτόχρονα καλούμε τους επαγγελματίες ψαράδες καθώς και τους κατόχους κάθε είδους πλωτού μέσου να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης και από τη θάλασσα.

Καλούμε την ΑΝΕΚ να διαθέσει πλοίο της προκειμένου να επιβιβαστεί σε αυτό πλήθος κόσμου που επιθυμεί να συμμετάσχει στην εν πλω διαμαρτυρία στα διεθνή ύδατα.

Επίσης, αποφασίστηκε συνάντηση φορέων και δημάρχων της Κρήτης με τους πρέσβεις Ρωσίας και ΗΠΑ καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Καλούμε όλον τον κόσμο σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να προσέλθει και να ενισχύσει δια ζώσης το εγχείρημα του αποκλεισμού της νατοϊκής βάσης δηλώνοντας έμπρακτα πως αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους. Όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, να κάνουν μαζί με μας κορύφωση των δράσεών τους στους τόπους τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση διακοπή του πειράματος της υδρόλυσης, που σκοπό έχει -μεταξύ άλλων- τη νομιμοποίηση της κλειστής θάλασσας της Μεσσογείου ως χώρο απόθεσης αποβλήτων για τα χημικά όπλα και άλλων χωρών, όπως έχει ήδη δρομολογηθεί σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Να σταματήσει τώρα η παραγωγή χημικών όπλων.  

Να σταματήσει να είναι η Μεσσόγειος νεκροταφείο χημικών και τάφος προσφύγων των πολέμων τους.

Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου
ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις θα βρείτε στο blog μας:ΥΓ: Προτείνουμε μαζικό ξεκίνημα δράσεων την Παρασκευή 11/7
Στα Χανιά, συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για μοίρασμα κειμένων και αφισοκόληση με το κάλεσμα για τον αποκλεισμό (εφόσον την έχουμε ήδη έτοιμη), στις 6:30μμ

Επιμέρους δράσεις που θα οργανώνονται θα ανακοινώνονται από εδώ εφόσον μας στέλνετε τις ενημερώσεις."
Σχετικά άρθρα

Δωρεάν υπηρεσίες κατάρτισης φορολογικών δηλώσεων

Δωρεάν υπηρεσίες κατάρτισης των φορολογικών δηλώσεων σε δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων θα παρέχουν τα μέλη του Συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων έπειτα από σχετικό αίτημα του Δήμου Χανίων.

Πώς οι απολυμένες νηπιαγωγοί έφτιαξαν τον πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο παιδικό σταθμό

Μετά από μία μεγάλη περίοδο διαρκούς συμπίεσης των εισοδημάτων και παράτασης του ωραρίου, ο παλιός ιδιοκτήτης του παιδικού σταθμού ανακοίνωσε στις δασκάλες/νηπιαγωγούς και στους άλλους εργαζόμενους ότι πια «δεν έβγαινε» και ότι έπρεπε να το κλείσει. Αρχικά όλοι πάγωσαν, και άρχισαν να σκέφτονται πως θα αντιμετώπιζαν την ανεργία τους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×