op
×
Γλέντι στο Χαλικούτι για τη δημιουργία ραδιοφ. σταθμού!
Συνεταιρισμός Το Κιβώτιο - Μπεγίρι - Χαλικούτι
12/07/14 19:00
Το Χαλικούτι
Κρήτης » Ρεθύμνου » Ρεθύμνης
άλλα:
Βραδιά οικονομικής ενίσχυσης για τη δημιουργία του πρώτου αυτοργανωμένου ραδιοφωνικού σταθμού στο Ρέθυμνο. Γιατί στο Ρέθυμνο μπορούν να συμβούν τα πάντα!

Γλέντι στο Χαλικούτι για τη δημιουργία ραδιοφ. σταθμού!

Διαβάστηκε
Βραδιά οικονομικής ενίσχυσης για τη δημιουργία του πρώτου αυτοργανωμένου ραδιοφωνικού σταθμού στο Ρέθυμνο. Γιατί στο Ρέθυμνο μπορούν να συμβούν τα πάντα!Το Χαλικούτι web:
Κατεχάκη 3 πεζόδρομος Φορτέτζα,Ρέθυμνο 741 00, Ελλάδα
Κρήτης, Ρεθύμνου, Ρεθύμνης
xalikouti@gmail.com Τηλ.:2831042632

"Το Χαλικούτι είναι δίκτυο Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας και ένα από τα πρώτα συνεργατικά και αυτοδιαχειριζόμενα καφενεία της Κρήτης. 
Σε καιρούς χαλεπούς όπου η αξιοπρέπεια και η δημιουργικότητα αμφισβητούνται καθημερινά, αποφασίσαμε να προτάξουμε έναν άλλο τρόπο οργάνωσης της εργασίας συλλογικό, με σχέσεις σεβασμού, συντροφικότητας και αλληλεγγύης ανάμεσά μας.
 


Στο Χαλικούτι δεν θα συναντήσετε ιδιοκτήτη ή μέτοχο, αφεντικό ή υπάλληλο παρά μόνο ισότιμα και συνυπεύθυνα μέλη μιας κολεκτίβας εργασίας. Το Κιβώτιο και το Μπεγίρι… 

Το Χαλικούτι είναι o δημόσιος χώρος του αστικού συνεταιρισμού «το Κιβώτιο ΣΥΝ.ΠΕ» στόχος του οποίου είναι η προώθηση κάθε μορφής αλληλέγγυας και εναλλακτικής οικονομίας, η ενίσχυση και διάδοση παρόμοιων εγχειρημάτων και η διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας σε σχέση με την οργάνωση στους χώρους εργασίας και παραγωγής.Για την ίδρυση του συνεταιρισμού εμπνευστήκαμε από πρωτοβουλίες ανθρώπων και κοινοτήτων που σε συνθήκες κρίσης αντί να βυθιστούν στην εξαθλίωση και στην εξατομίκευση επέλεξαν το δρόμο της συλλογικής απάντησης στο πρόβλημα της καθημερινής επιβίωσης. Την προσπάθεια αυτή επεκτείνει το αυτοδιαχειριζόμενο μανάβικο-μπακάλικο «Μπεγίρι» ακριβώς απέναντι από το χώρο του καφενείου. 

Το Μπεγίρι εμψυχώνεται από μέλη του συνεταιρισμού και της αγροτικής τους κολεκτίβας. Η οριζόντια συνέλευση του Κιβωτίου διευρύνεται συμπληρώνοντας τους κρίκους μιας αλληλέγγυας αλυσίδας αυτοδιαχείρισης στο Ρέθυμνο. Ο συνεταιρισμός και η διάχυση … 


Ξέροντας ότι η εξωτερίκευση του εγχειρήματος μέσω της διασποράς του είναι η μοναδική στρατηγική επιβίωσης και επέκτασής του στον κοινωνικό ιστό, η συνέλευση του Κιβωτίου συμμετέχει στο Δίκτυο εργασιακών κολεκτίβων , ενισχύει υλικά και μη παρόμοια εγχειρήματα σε ολόκληρη την επικράτεια, λειτουργεί ως πεδίο ελεύθερης έκφρασης και πειραματισμού, ενισχύει τα αυτοοργανωμένα εκδοτικά και πολιτιστικά εγχειρήματα. 

Το Χαλικούτι, οι προμηθευτές και η έννοια του παραδοσιακού… Με αυτά τα κριτήρια επιλέγουμε να σερβίρουμε και να διακινούμε προϊόντα εναλλακτικού/αλληλέγγυου εμπορίου : καφέ από ζαπατιστικούς συνεταιρισμούς του Μεξικού, ζάχαρη από το Κίνημα των Χωρίς Γη στη Βραζιλία, ποιοτικά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς και γυναικείους συνεταιρισμούς του νησιού: ρακή, τσίπουρο, ποικιλίες βιολογικών κρασιών, βότανα, χυμούς, γλυκά του κουταλιού, γαλακτοκομικά και φυσικά τα απαραίτητα συνοδευτικά πιάτα.
Πάνω απ’ όλα όμως δημιουργήσαμε ένα χώρο ψυχαγωγίας για να μοιραστούμε ιδέες, ερωτήματα και όνειρα.

Το Χαλικούτι είναι ένα καφενείο που επιδιώκει να συνεχίσει και όχι να μιμηθεί την έννοια του παραδοσιακού: η σχέση τιμής και προϊόντος, η αισθητική του χώρου σε σχέση με τους ανθρώπους που του δίνουν ζωή καθώς και η σεβασμός ανάμεσα σε σας και σε αυτόν που εργάζεται στο χώρο είναι τα βασικά συστατικά αυτού που ονομάζουμε ποιοτικό και παραδοσιακό."
Σχετικά άρθρα

Πρώτη διαχειριστική συνέλευση της κατάληψης Ελαία στην Κέρκυρα

Η πολιτική - διαχειριστική συνέλευση της κατάληψης Ελαία μέσα από διαδρομή 5 χρόνων, θεμελίωσε και υποστήριξε ένα εγχείρημα αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης με αντιιεραρχικό και αντιεμπορευματικό χαρακτήρα.

Η Λήμνος αυτοοργανώνεται! Πρώτο εναλλακτικό φεστιβάλ

Αυτοοργανωμένη ομάδα της Λήμνου ξεκινά μια σειρά δραστηριοτήτων εναλλακτικού χαρακτήρα με πρώτο βήμα την διοργάνωση του πρώτου εναλλακτικού φεστιβάλ Η ΛΗΜΝΟΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ την Κυριακή 31 Αυγούστου ώρα 07:00 μ.μ. στο λιμάνι της Μύρινας, που θα περιλαμβάνει χαριστικό/ανταλλακτικό παζάρι, προβολή ντοκιμαντέρ - συζήτηση,εργαστήρια, κοινωνικό φαρμακείο, συλλογική κουζίνα, μουσική.

2ήμερο Ανταλλακτικής Οικονομίας και Αυτοοργάνωσης στην Σβούρα

Ελάτε να γνωριστείτε μαζί τους, να ανταλλάξετε ιδέες, να δείτε τις δημιουργίες τους, να παρακολουθήσετε τα εργαστήρια. Φέτος θα γίνουν δύο εργαστήρια : Ανακύκλωση παλιών κεριών και δημιουργία νέων και ύφανση με παραδοσιακό χειροποίητο αργαλειό.

Καμπάνια συγκέντρωσης 100€ για τα παιδιά της Γάζας

Επισκεφθείτε πατώντας ΕΔΩ τη σελίδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και βοηθήστε στην καμπάνια της Δ.Π.Κ.Σ.Χ. να συγκεντρώσει το ποσό των 100 euro! Η σελίδα διαχειρίζεται απευθείας από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×