op
×

Συγκλονιστική ομιλία Εβραίου βουλευτή: "Το Ισραήλ γεννήθηκε από την εβραϊκή τρομοκρατία". (βίντεο)

Διαβάστηκε
Συγκλονιστική ομιλία Εβραίου βουλευτή:  Το Ισραήλ γεννήθηκε από την εβραϊκή τρομοκρατία . (βίντεο)

Gerald Kaufman, Βρετανός βουλευτής των εργατικών, ομιλία πριν περίπου πέντε χρόνια


μετάφραση - απόδοση: Ανδρέας Βασιλείου

Ανατράφηκα ως ορθόδοξος Εβραίος και Σιωνιστής. Σε ένα ράφι στην κουζίνα μας, υπήρχε ένας κουμπαράς για το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο, στον οποίο βάζαμε κέρματα για να βοηθήσουμε τους πιονέρους να οικοδομήσουν την εβραϊκή παρουσία στην Παλαιστίνη.

Πρωτοπήγα στο Ισραήλ το 1961 κι έχω πάει εκεί αμέτρητες φορές. Είχα οικογένεια κι έχω φίλους στο Ισραήλ. Ένας από αυτούς πολέμησε στους πολέμους του 1956, 1967 και του 1973. Τραυματίστηκε σε δύο από αυτούς. Η αναμνηστική καρφίτσα που φοράω του απονεμήθηκε και την δώρισε σε εμένα.

Γνώρισα τους περισσότερους πρωθυπουργούς του Ισραήλ, ξεκινώντας με τον ιδρυτικό Δαυίδ Μπεν Γκουριόν. Η Γκόλντα Μέιερ ήταν φίλη μου. Όπως κι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιγκάλ Αλλόν που ως στρατηγός στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας νίκησε στην μάχη του Νεγκέβ το 1948.

Οι γονείς μου ήλθαν ως πρόσφυγες στην Βρετανία από την Πολωνία. Οι περισσότεροι συγγενείς τους δολοφονήθηκαν στην συνέχεια από τους Ναζί στο Ολοκαύτωμα. Η γιαγιά μου ήταν άρρωστη στο κρεβάτι, όταν οι Ναζί ήρθαν στην γενέτειρα πόλη της του Στάσοφ (Staszow). Ένας Γερμανός στρατιώτης την πυροβόλησε στο κεφάλι. Η γιαγιά μου δεν πέθανε για να δώσει άλλοθι στους Ισραηλινούς στρατιώτες που δολοφονούν Παλαιστίνιες γιαγιάδες στην Γάζα.

Η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση αδίστακτα και κυνικά εκμεταλλεύεται την διαιωνιζόμενη ενοχή μεταξύ των εθνών για τη σφαγή των Εβραίων στο Ολοκαύτωμα ως δικαιολογία για τη δολοφονία των Παλαιστινίων. Το συμπέρασμα είναι ότι οι εβραϊκές ζωές είναι πολύτιμες, αλλά οι ζωές των Παλαιστινίων δεν μετρούν.

Στο Sky News πριν από λίγες ημέρες, η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ταγματάρχης Leibovich, ρωτήθηκε σχετικά με τις ισραηλινές δολοφονίες, την εποχή εκείνη, 800 Παλαιστίνιοι - το συνολικό ποσό είναι πλέον των 1.000. Εκείνη απάντησε αμέσως ότι «500 από αυτούς ήταν παραστρατιωτικοί. "

Αυτή είναι η απάντηση ενός ναζί. Δηλαδή οι Εβραίοι που αγωνίζονταν για τη ζωή τους στο γκέτο της Βαρσοβίας πρέπει να καταδικαστούν ως παραστρατιωτικοί;

Η ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή της δεν θα έχει επαφές με τη Χαμάς, επειδή είναι τρομοκράτες. Πατέρας της ήταν ο Eitan Livni, επικεφαλής αξιωματικός επιχειρήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Irgun Zvai Leumi , η οποία πραγματοποίησε την ανατίναξη του ξενοδοχείου King David στην Ιερουσαλήμ, κατά την οποία 91 θύματα έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Εβραίων.

Το Ισραήλ γεννήθηκε από την εβραϊκή τρομοκρατία. Εβραίοι τρομοκράτες απαγχόνισαν δύο Βρετανούς λοχίες και παγίδευσαν με εκρηκτικά τα πτώματα τους. H Irgun, μαζί με την τρομοκρατική συμμορία Στερν, σφαγίασαν 254 Παλαιστινίους το 1948 στο χωριό Deir Yassin .

Σήμερα, η παρούσα ισραηλινή κυβέρνηση δηλώνει ότι θα ήταν διατεθειμένη, σε συνθήκες αποδεκτές από αυτή, να διαπραγματευθεί με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς της Φάταχ. Είναι πολύ αργά για κάτι τέτοιο. Θα μπορούσαν να έχουν διαπραγματευτεί με τον προηγούμενο ηγέτη της Φατάχ, τον Γιασέρ Αραφάτ, ο οποίος ήταν φίλος μου. Αντ 'αυτού, τον είχαν πολιορκημένο σε ένα καταφύγιο στη Ραμάλα, όπου τον επισκέφτηκα.

Ο Sir Gerald Kaufman συναντά τον πρωθυπουργό της Χαμάς (16/1/2010 πηγή φωτο demotix.com)


Λόγω των αποτυχιών της Φατάχ, μετά από το θάνατο του Αραφάτ, η Χαμάς κέρδισε την Παλαιστινιακή εκλογή του 2006. Η Χαμάς είναι μία βαθιά διαβολική οργάνωση, αλλά εξελέγη δημοκρατικά και είναι ο μόνος υπολογίσιμος παίχτης στην περιοχή.Το μποϋκοτάζ της Χαμάς, μεταξύ άλλων από την κυβέρνησή μας, υπήρξε εγκληματικό λάθος, από το οποίο προέκυψαν φοβερές συνέπειες.

Η μεγάλη ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών Abba Eban, με την οποία αγωνίστηκα για την ειρήνη σε πολλές ειρηνευτικές διαδικασίες, είπε: "Πετυχαίνεις την ειρήνη μιλώντας με τους εχθρούς σου."

Όσους Παλαιστίνιους κι αν δολοφονήσουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα, δεν μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα επιβίωσης με στρατιωτικά μέσα. Όποτε και να τελειώσουν οι εχθροπραξίες, θα υπάρχουν ακόμη 1,5 εκατομμύριο Παλαιστινίων στη Γάζα και 2,5 εκατομμύρια ακόμα στη δυτική όχθη.

Αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια από τους Ισραηλινούς, με εκατοντάδες μπλόκα και με την άθλια εθνοφυλακή των παράνομων εβραϊκών οικισμών να τους παρενοχλεί. Θα έρθει όμως ο καιρός, όχι τόσο πολύ μακριά από τώρα, που θα υπερτερούν αριθμητικά των Εβραίων στο Ισραήλ.

Είναι καιρός για την κυβέρνηση μας να καταστήσει σαφές στην ισραηλινή κυβέρνηση ότι η συμπεριφορά και οι πολιτικές τους είναι απαράδεκτες, και να επιβάλει πλήρη απαγόρευση όπλων στο Ισραήλ. Είναι καιρός για την ειρήνη, αλλά πραγματική ειρήνη, όχι την λύση με την κατάκτηση που οι Ισραηλινοί έχουν σαν πραγματικό αλλά ανέφικτο στόχο. Δεν είναι απλά εγκληματίες πολέμου, είναι ανόητοι.
Λέξεις Κλειδία - Tags
Gerald Kaufman Εβραίοι
27
Ισραήλ
115
παλαιστίνη
87
Ολοκαύτωμα
25
Σχετικά άρθρα

Χαμάς: Συμφωνία για μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα

Σε συμφωνία για μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας κατέληξαν το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι, ενώ μια επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από την Αίγυπτο, η οποία μεσολάβησε για την επίτευξή της, ανακοίνωσε σήμερα  ο εκπρόσωπος της Χαμάς. Εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

327 Εβραίοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος καταδικάζουν τη σφαγή στη Γάζα με επιστολή στους New York Times

Επιζώντες του Ολοκαυτώματος και απόγονοί τους, με επιστολή τους που δημοσιεύθηκε στη New York Times, καταδικάζουν τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ καλούν σε οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ.

4 τρόποι να βοηθήσετε στην κρίση της Γάζας

Θέλετε να κάνετε πραγματικά κάτι για τους ανθρώπους που σκοτώνονται στην Γάζα; Το άρθρο της Ηρώς Κουνάδη προτείνει ανθρωπιστικές οργανώσεις με δράση στη Γάζα και μας "διευκολύνει" να ενεργοποιηθούμε...
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×