op
×

Πρόγραμμα Ele.C.Tra. | Hλεκτροκίνηση στην Ανατολική Αττική

Διαβάστηκε
Πρόγραμμα Ele.C.Tra. | Hλεκτροκίνηση στην Ανατολική Αττική

Ημέρα εργασίας εκπροσώπων φορέων για την «Ηλεκτροκίνηση στην Ανατολική Αττική»

Μέσα σε θετικότατο κλίμα συναντήθηκαν την Πέμπτη 17 Ιουλίου δεκάδες εκπρόσωποι φορέων τοπικής και εθνικής εμβέλειας, αποδεχόμενοι την πρόσκληση εργασίας του Καθηγητή κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου, επιστημονικού υπευθύνου της χώρας μας για το μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ele.C.Tra..

Ο κ. Βασιλόπουλος, όπως δήλωσε, επέλεξε για την υλοποίηση του προγράμματος την Ανατολική Αττική γιατί δεν έχει καθόλου Δημοτική Συγκοινωνία, έχει μεγάλα προβλήματα parking κατά τους θερινούς μήνες, ενώ παράλληλα μπορεί να βοηθηθεί οικονομικά από τον τουρισμό που φέρνει το λιμάνι της Ραφήνας και το αεροδρόμιο.

Το πρόγραμμα Ele.C.Tra. αποτελεί σημαντική στήριξη στην τοπική κοινωνία για να μπορέσει να αποκτήσει ηλεκτροκίνητα scooter και αυτοκίνητα, όπως σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις. Η ηλεκτροκίνηση είναι μονόδρομος, αφού προκαλεί μηδενικούς ρύπους και ηχορύπανση και ανήκει στις πράσινες μεταφορές που σύντομα πρόκειται να επιδοτηθούν. Παράλληλα, για κατοίκους και τουρίστες, αποτελεί τον πιο φθηνό τρόπο μετακίνησης, με κόστος 10 φορές μικρότερο από εκείνο των συμβατικών καυσίμων.

Η συνάντηση έγινε στο Μουσείο Οίνου, στα όρια Πικερμίου-Παλλήνης, ώστε να εξυπηρετεί εκπροσώπους από όλους τους Δήμους της Βόρειο-Ανατολικής Αττικής. Στο τραπέζι εργασίας παραβρέθηκαν νέοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ερευνητικού τμήματος του ΚΑΠΕ (Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, δ/ντές Ελληνικών και ξένων εταιρειών, εκπρόσωπος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, καθηγητές και ερευνητές από το Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία, καθώς δημοσιογράφοι εφημερίδων και περιοδικών.

Η συμμετοχή των Δήμων Μαραθώνα, Σπάτων-Αρτέμιδος και Παλλήνης, στο πρόγραμμα Ele.C.Tra., αποτελεί στοιχείο ωριμότητας για τη συμμετοχή των Δήμων σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα του 2015, από το Πράσινο Ταμείο, το νέο ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Intelligent Energy Europe.

Ο κ. Βασιλόπουλος φαίνεται αποφασισμένος να δώσει λύσεις σε μεγάλα θέματα που ταλαιπωρούν την ευρύτερη περιοχή, υποστηρίζοντας την περιοχή με ευρωπαϊκή τεχνογνωσία, αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και λύσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Δείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία τις σχετικές παρουσιάσεις της εκδήλωσης και σχετικά video.

Yιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης μετακίνησης στην Αν. Αττική

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. Click here to download the PDF file.

Σχετικά άρθρα

Πώς ανακυκλώνουν οι έξι κορυφαίες πόλεις της Δ. Αμερικής και πώς εμείς

Ο ηγέτης της ανακύκλωσης στην Ευρώπη είναι αναμφίβολα η Σουηδία, η οποία αξιοποιεί το 99% των σκουπιδιών που παράγει. Λαμπρά παραδείγματα ανακύκλωσης υπάρχουν όμως και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ή για να είμαστε ακριβέστεροι, στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Παλιρροϊκή ενέργεια: το μεγαλύτερο έργο του κόσμου ένα βήμα πιο κοντά στην “Ατλαντίδα”

Ένα μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου παλιρροϊκής ενέργειας παγκοσμίως πραγματοποίησε η Atlantis Resources που ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 83 εκατ. δολαρίων.

4 τρικ της κυβέρνησης για να μας εμποδίσει να παράγουμε την δική μας ενέργεια

Δεν πρέπει να υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην έχει ακούσει κάποια στιγμή την κυβέρνηση να λέει ότι θα κάνει τα πάντα για να μειώσει το κόστος ενέργειας για τους πολίτες, τις μικρές και … μεσαίες επιχειρήσεις και τη βιομηχανία. Το εννοεί πραγματικά όμως;
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×