op
×

Επιτρέπεται η χρήση κάνναβης για θεραπεία και στην Γερμανία! Εδώ;

Διαβάστηκε
Επιτρέπεται η χρήση κάνναβης για θεραπεία και στην Γερμανία! Εδώ;

Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε να επιτρέψει σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες νόσους να καλλιεργούν κάνναβη στο σπίτι τους για θεραπευτικούς λόγους. Η άρση της απαγόρευσης της καλλιέργειας του φυτού έγινε έπειτα από προσφυγές που κατατέθηκαν από πέντε ασθενείς οι οποίοι νοσούν σοβαρά. Κανένας από τους πέντε δεν έχει τα μέσα για να αγοράσει την ουσία, το οποίο δεν καλύπτεται από τους οργανισμούς υγειονομικής ασφάλισης.


Ενώ η καλλιέργεια της κάνναβης παραμένει απαγορευμένη, μπορεί να επιτρέπεται ως «προσωρινή λύση» υπό ορισμένες προϋποθέσεις, κατά την απόφαση. Μεταξύ των προϋποθέσεων αυτών είναι το να μην υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες διαθέσιμες για τον ασθενή και η κάνναβη στα φαρμακεία να είναι απαγορευτικά ακριβή γι' αυτόν.

Το διοικητικό δικαστήριο της Κολονίας εξέτασε τις προσφυγές κατά περίπτωση. Ενώ οι τρεις από τις πέντε κρίθηκε πως πληρούν τις προϋποθέσεις, οι δύο απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Στη μία από τις απορριφθείσες προσφυγές, το δικαστήριο έκρινε πως ο ασθενής δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ουδείς τρίτος θα έχει πρόσβαση στα καλλιεργούμενα φυτά και στη δεύτερη πως ο ασθενής δεν έχει εξαντλήσει τις υφιστάμενες επιλογές θεραπειών.

Η νομοθεσία εξελίσσεται σε πολλές δυτικές χώρες όσον αφορά τη θεραπευτική χρήση της μαριχουάνας, η οποία ανακουφίζει κυρίως τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, γλαύκωμα, AIDS, ηπατίτιδα C ή τη νόσο του Πάρκινσον. tvxs.gr
Σχετικά άρθρα

Αντάρτες του PKK εξετάζει να εξοπλίσει η Γερμανία κατά του Ισλαμικού Κράτους!

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να εξοπλίσει μέλη του PKK στο πλαίσιο αντιμετώπισης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπως είπε βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, βέβαια, έχει ταχθεί κατά της ενίσχυσης του PKK, το οποίο μάχεται επί δεκαετίες για την αυτονομία των Κούρδων της Τουρκίας και θεωρείται από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ τρομοκρατική οργάνωση.

Οικονομόπουλος: «Ιησούς των βοτανιών» η θεραπευτική κάνναβη

Ο επιστήμονας, που έχει αφιερώσει τη δράση του στο αντιαπαγορευτικό κίνημα και τον αγώνα για την απεξάρτηση, τεκμηριώνει επιστημονικά τις ευρύτατες ευεργετικές επιδράσεις της κάνναβης

"Να γίνει κούρεμα χρέους στην Ελλάδα, όπως έγινε για τη Γερμανία το '50"

Θα αποτύχει η Ευρώπη;». Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ ξεδιπλώνει την ανησυχία του για την πορεία της ΕΕ. Στο νέο του βιβλίο καταγγέλλει την έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και προτείνει το ελβετικό μοντέλο.

Λιγότερο... αισιόδοξη για την ανάπτυξή της είναι η Γερμανία

Παρά τις δηλώσεις που είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η Γερμανία είναι η «ατμομηχανή» της Ευρώπης, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ανακοίνωσε ότι προβλέπει πλέον πως η ανάπτυξη για το τρέχον έτος θα διαμορφωθεί στο 1,2%, αντί για 1,8% που προβλεπόταν ως σήμερα, ενώ το 2015 το γερμανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,3%, έναντι προγενέστερης πρόβλεψης για 2%.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×