op
×
TEDxMonemvasia {Επανάκτησε Την Ταυτότητα Σου}
TEDxAcademy
27/07/14 20:30
Ξενοδοχείο Λαζαρέτο, Μονεμβασιά
άλλα:
Reclaim Your Identity | Στόχος του TEDxMonemvasia είναι να εμπνεύσει του κατοίκους, ενδυναμώνοντας τη τοπική κοινωνία και προωθώντας την παραγωγική σκέψη, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, φιλοξενώντας προσωπικότητες που εμπνέουν με τις ιστορίες τους, και προτείνουν βέλτιστές πρακτικές για δράση και δημιουργία.

TEDxMonemvasia {Επανάκτησε Την Ταυτότητα Σου}

Διαβάστηκε

Reclaim Your Identity {Επανάκτησε Την Ταυτότητα Σου}


Τι είναι το TEDxMonemvasia;
Το TEDxMonemvasia είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία από 20 νέους οι οποίοι φιλοδοξούν τη δημιουργία ενός πυρήνα δράσεων και συζητήσεων, οι οποίες θα εντάξουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχή της Μονεμβάσιας, σε έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια.

Στόχος του TEDxMonemvasia είναι να εμπνεύσει του κατοίκους, ενδυναμώνοντας τη τοπική κοινωνία και προωθώντας την παραγωγική σκέψη, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, φιλοξενώντας προσωπικότητες που εμπνέουν με τις ιστορίες τους, και προτείνουν βέλτιστές πρακτικές για δράση και δημιουργία.

Τι είναι το TED, TEDx;
Το TED σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology Entertainment Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα το οποίο προσφέρει γνώση από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, αφιερωμένη στις ‘Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν’. Ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1984 ως ένα συνέδριο που στόχο είχε να φέρει σε επαφή διαφορετικούς κόσμους.

Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών του TED, βασικό ρόλο παίζουν τα προγράμματα TEDx. Το “x” δηλώνει την αυτο-οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εξαίρετους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Οι ομιλητές:
- Παύλος Ευμορφίδης- Ιδρυτής & Πρόεδρος της COCO-MAT
- Φραγκίσκος Καρέλας- Ιδρυτής & εμπνευστής της “Ευμέλειας”
- Χριστίνα Στριμπάκου- Εμπνευστής του Ελαιόλαδου “LIA” 
- Παναγιώτης Καραμπίνης- Διοργανωτής του TEDxKalamata
- Κατερίνα Πραματάρη- Επίκουρη Καθηγήτρια Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)
- Σταύρος Τσομπανίδης- Ιδρυτής της Phee
Χάρις Καλλιγά- Ιστορικός, Αρχιτέκτονας, Συγγραφέας

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:30μμ.

Σχετικά άρθρα

Μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή σε μόλις 10 ημέρες;

Η διαδικτυακή καμπάνια “10 Days of Greek Changemakers” είναι μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης που αφορά στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και εχει ως στόχο να φέρει κοντά ομάδες ανθρώπων που επιχειρούν κοινωνικά και επιθυμούν να δουν πραγματική αλλαγή στον τομέα αυτό.

Δημιουργία Αλληλέγγυου Εργαστηρίου Τέχνης στο Αίγιο

Η σκέψη ΜΑΣ (εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες και άλλοι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ) είναι να δημιουργήσουμε μια σειρά ΔΩΡΕΑΝ Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων και προσφοράς Μαθημάτων σε παιδιά (10 έως 18 ετών), σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου, αλλά και σε ενήλικες. Αυτά τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ θα έχουν να κάνουν με ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ... και οτι άλλο προκύψει σαν ανάγκη.

Ελένη Πολυχρονάτου: Η εικαστικός που έφερε τις κρεμάστρες αλληλεγγύης στις γειτονιές μας

Από μας εξαρτάται αν θα  περάσουμε τη δοκιμασία γιατί η εξέλιξη δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα εάν πρώτα δεν καταφέρουμε να μεταμορφώσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×