op
×
Προβολή ταινίας: Delicatessen
Υδραγωγείο Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας
30/07/14 21:00
Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας Υδραγωγείο
Αττικής » Βορείου Τομέα Αθηνών » Νέας Ιωνίας
άλλα: Στην Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας

Προβολή ταινίας: Delicatessen

Διαβάστηκε
Μετά από μια πυρηνική καταστροφή το μεγαλύτερο μέρος της γης έχει καταστραφεί. Ο κόσμος πλέον ζει σε μικρές κοινότητες κάτω από δύσκολες συνθήκες. Σ' έναν από αυτούς τους μικρόκοσμους, εμφανίζεται ένας άνεργος κλόουν που νοικιάζει ένα διαμέρισμα και σε αντάλλαγμα αναλαμβάνει τη συντήρηση του κτηρίου. Η συνάντηση του με την κόρη του χασάπη- σπιτονοικοκύρη του, που διατηρεί στο ισόγειο κρεοπωλείο, καταλήγει σε ένα ρομαντικό ειδύλλιο. Βέβαια... εντύπωση του προκαλεί η ικανότητα του χασάπη να βρίσκει συχνά κρέας, σε μια εποχή που αποτελεί είδος εν ανεπάρκεια και η επιμονή του να τον ταΐζει πλουσιοπάροχα...


Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας Υδραγωγείο web:
Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Νέα Ιωνία 142 31, Ελλάδα
Αττικής, Βορείου Τομέα Αθηνών, Νέας Ιωνίας
elni.ydragogeio@gmail.com info@ydragogeio.gr
"Είμαστε άνθρωποι της γειτονιάς, κάτοικοι της Νέας Ιωνίας. Εργαζόμενοι, υποαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, όλοι με κοινές αγωνίες και ανάγκες. 

Πιστεύουμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε την ζωή μας και να ζούμε με την αξιοπρέπεια που μας αξίζει κόντρα σε όλους που προσπαθούν να μας την στερήσουν. Στόχος μας, η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικό-οικονομικού συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση του λαού. Θέλουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο κεφάλαιο που καταδυναστεύει τον εργαζόμενο, ενάντια στο κράτος που μας οδηγεί μαζικά στην εξαθλίωση, ενάντια στην παραπληροφόρηση και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού που γίνεται από τα ΜΜΕ. 

Παίρνουμε πρωτοβουλίες και θέτουμε το παράδειγμα για μια νέα κοινωνία όπως εμείς την οραματιζόμαστε, σε δομές που εμείς θα αποφασίσουμε. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή. Η εργατική λέσχη “Υδραγωγείο” είναι: 

1. Συλλογική δομή που θέλει να συμβάλει στη συνάντηση και οργάνωση των εργαζομένων και ανέργων στη γειτονιά μας. Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των ηλικιωμένων (ελλήνων και μεταναστών). Θέλουμε να βοηθήσουμε να επιτευχθεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους, να βοηθήσουμε εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα σωματεία τους, να βοηθήσουμε στη συλλογική οργάνωση των ανέργων και των εργαζομένων που δεν δραστηριοποιούνται ή δεν καλύπτονται από κανένα σωματείο. Θέλουμε να αποτελέσουμε μέρος μιας προσπάθειας που θέτει ερωτήματα και αναζητά απαντήσεις, από την πλευρά της ανάγκης ενός ταξικά ανασυγκροτημένου εργατικού κινήματος, ενάντια στον εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 


Θέλουμε να σταθούμε δίπλα και να στηρίξουμε υλικά, κοινωνικά και ηθικά κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα εργαζομένων κατ’ αρχήν στην περιοχή μας αλλά και συνολικότερα. 

2. Χώρος ταξικής αλληλεγγύης των φτωχών και αγωνιζόμενων, για να δώσουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα αλληλεγγύης στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης, γνωρίζοντας πως είναι σημαντική η βοήθεια για την επιβίωση των εργαζομένων και τη διατήρηση της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς μας, Έχουν ήδη ξεκινήσει δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων ή με χαμηλό εισόδημα γονιών Και σχεδιάζουμε να στηρίξουμε με πολλούς ακόμα τρόπους τους γείτονες μας, τους συνανθρώπους μας, όπως μας στηρίζουν κι αυτοί.


3. Χώρος πολιτισμού και συλλογικής μόρφωσης. Πολιτιστικές δραστηριότητες, ομάδες δράσης, εργαστήρια, συζητήσεις, προβολές, εκδηλώσεις, μαθήματα μόρφωσης / αυτομόρφωσης στις κοινωνικές και θετικές επιστήμες, έχουν σκοπό να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη. Δίνουμε βήμα σε όσους πιστεύουν ότι η τέχνη πρέπει να αφυπνίζει τον κόσμο, ταυτόχρονα όμως, παράγουμε και οι ίδιοι τον δικό μας πολιτισμό."


Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας Υδραγωγείο είναι δίκτυο Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας.
Σχετικά άρθρα

Παιδικές βραδιές αλληλεγγύης στο Cine Παράδεισος

Πιστοί στο σύνθημα «Η τέχνη πάντα διώχνει το γκρίζο», ο δήμος Κορυδαλλού, η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού και το Cine Παράδεισος διοργανώνουν συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους μαθητές της πόλης και δωρεάν προβολές της παιδικής ταινίας Free Birds. Στον υπέροχο χώρο του Cine Παράδεισος, το Σαββατοκύριακο 20 - 21 Σεπτεμβρίου 2014, ώρες 17.00 και 19.00, θα γίνουν δύο προβολές του μεταγλωττισμένου animation για τα παιδιά της πόλης.

2.000 προσκλήσεις για ανέργους από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

Για ακόμα μία χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, επιθυμώντας να στηρίξει τους άμεσα πληγέντες της οικονομικής κρίσης, θα προσφέρει συνολικά 2.000 προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ για ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×