op
×

ΒΙΝΤΕΟ: Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία της υδρόλυσης εν πλω εντός του Cape Ray

Διαβάστηκε
ΒΙΝΤΕΟ: Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία της υδρόλυσης εν πλω εντός του Cape Ray

Σαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας ή από κάποιο θρίλερ όπου όλα εξαρτώνται από λεπτές ισορροπίες και ένα μικρό τυχαίο ή εσκεμμένο λάθος μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή μοιάζουν οι εικόνες από το βίντεο του στρατού των ΗΠΑ για το πώς πραγματοποιείται η διαδικασία της υδρόλυσης εν πλω εντός του Cape Ray.

Δείτε το βίντεο στο agonaskritis.gr

Το συγκεκριμένο βίντεο το οποίο δημοσιοποιεί ο «Αγώνας της Κρήτης» , δημιουργήθηκε στις 18 Ιουνίου του 2014, δηλαδή, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της υδρόλυσης.

Γυρίστηκε στη Ρότα της Ισπανίας κατά την περίοδο των δοκιμών και αποτελεί ένα είδος δοκιμής για να τεστάρουν συστήματα και την όλη λειτουργία.

Όλα μοιάζουν εξαιρετικά εύθραστα και επικίνδυνα με τον ανθρώπινο παράγοντα να είναι κυρίαρχος. Αναρωτιέται κανείς, τι μπορεί να γίνει αν μία βαλβίδα δε βιδωθεί σωστά ή αν υπάρχει διαρροή ή αν πέσει κατά τη μεταφορά του κάποια από τα πολλά δοχεία με τις επικίνδυνες ουσίες. Η όλη διαδικασία φαντάζει εξαιρετικά πρόχειρη.

Το γεγονός πως αυτές οι δοκιμές έγιναν μόλις μερικές βδομάδες πριν ξεκινήσει η διαδικασία σίγουρα δε λειτουργεί καθησυχαστικά.

Κι αν μοιάζει εξαιρετικά επικίνδυνη η διαδικασία υπό απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες μπορούμε όλοι να φανταστούμε τι θα συμβαίνει υπό πιεστικές συνθήκες και – πιθανότατα, και σύμφωνα πάντα με δικές τους δηλώσεις – υπό κακές καιρικές συνθήκες.

Το βίντεο έχει διάρκεια περίπου 15 λεπτά και αποτελεί ένα ντοκουμέντο μίας διαδικασίας προβληματικής.Λέξεις Κλειδία - Tags
cape ray
5
χημικά στη Μεσόγειο
19
Σχετικά άρθρα

Χημικά Συρίας: ολοκληρώθηκε η καταστροφή των 600 τοξικών τόνων στη Μεσόγειο

Την ολοκλήρωση της καταστροφής των αποθεμάτων χημικών ουσιών της Συρίας που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ιδιαίτερα τοξικών αερίων σαρίν και μουστάρδας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου και συγκεκριμένα στο πλοίο Cape Ray χαιρέτησε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ΙΝ.ΚΑ. Κρήτης για τα χημικά στη Μεσόγειο

Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει την υποτελή ενδοτικότητα, την πολιτειακή μαλθακότητα και την εγκληματική υπηρεσιακή ανεπάρκεια και αμεριμνησία των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών...

Ξεκίνησε η εν πλω διαμαρτυρία για τα χημικά της Συρίας από τα Χανιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή του στολίσκου για τον εντοπισμό του πλοίου «Cape Ray» το οποίο πραγματοποιεί την υδρόλυση των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου. Τα σκάφη βρίσκονται 127 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης.

"Ναυμαχία" στην Κρήτη για τα χημικά της Συρίας

Για "ναυμαχία" ετοιμάζεται το "ανοιχτό συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου". Μετά τον τριήμερο αποκλεισμό στη Βάση της Σούδας και στην περιοχή Μαράθι οι τοπικοί φορείς, σχεδιάζουν να εμποδίσουν το Cape Ray με σκάφη, για να μην καταστραφούν τα χημικά της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης, στη Μεσόγειο.

Η καταστροφή των χημικών στην Ευρωβουλή

Η καταστροφή των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κρήτης αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης για πρώτη φορά σε επίπεδο ΕΕ, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Το θέμα έφεραν για συζήτηση οι ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα του ΣΥΡΙΖΑ και Νότης Μαριάς των ΑΝΕΛ.

To Cape Ray σε απόσταση αναπνοής από την Κρήτη

Απίστευτο σήμα του κυβερνήτη του: "Ας δοκιμάσουμε τις αντιδράσεις των Κρητικών"! Σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κρήτης θα βρεθεί μέχρι το επόμενο Σάββατο το πλοίο Cape Ray, πάνω στο οποίο καταστρέφονται χημικά όπλα της Συρίας. Κι αν η απόσταση μπορεί να φαίνεται μεγάλη μια αναφορά σε “δοκιμή των αντιδράσεων των πολιτών” στη Κρήτη ,που γίνεται σε σήμα του κυβερνήτη του πλοίου έχει αρχίσει να αναζωπυρώνει τις ανησυχίες.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×