op
×

Έξω η Μανωλάδα από την Ελλάδα. Του Κώστα Λάμπου

Διαβάστηκε
Έξω η Μανωλάδα από την Ελλάδα. Του Κώστα Λάμπου

ΕΞΩ Η ‘ΜΑΝΩΛΑΔΑ’ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Υπάρχουν ακόμα αφελείς που πιστεύουν σε πολλές σκοταδιστικές, παραμυθιακές και ιδεολογικές ανοησίες. Όπως υπάρχουν επίσης πολλοί που νομίζουν ότι σε συνθήκες ενός μανιακού καπιταλισμού, μιας αχρείας εξουσίας και μιας εξαχρειωμένης κοινωνίας, ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη’.


Δεν ρωτάνε όμως, από ποιόν είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, και αν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από εκείνους που τη διορίζουν, τους οποίους τους ‘διορίζουν’ να νομοθετούν, να ‘κυβερνούν’, να δέρνουν και να σκοτώνουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία προφανώς έχουν όνομα και διεύθυνση.

Η απόφαση της λεγόμενης Δικαιοσύνης, (για την υπόθεση των εργαζόμενων μεταναστών στη Μανωλάδα) και μάλιστα του «Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας να αθωώσει δύο από τους κατηγορούμενους και να επιβάλει ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα στους άλλους δύο» δείχνει, ότι αυτό που αποκαλούμε δικαιοσύνη, στην ουσία δεν είναι παρά η παραδουλεύτρα της αχρείας εξουσίας και του αχρείου καπιταλισμού και αποδείχνει ότι η ‘Μανωλάδα’, ως αντίληψη και ως δικαιοσύνη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.


Γι’ αυτό ΕΞΩ Η ‘ΜΑΝΩΛΑΔΑ’ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό

Κώστας Λάμπος

Σχετικά άρθρα

Μαθήματα ελληνικής γλώσσας για μετανάστες και ομογενείς στο Δήμο Παύλου Μελά

Ξεκίνησαν τα μαθήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και συγκεκριμένα τα τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων για μετανάστες και ομογενείς κατοίκους του Δήμου, που οργανώνονται από το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά.

Γράμμα στα εξεγερμένα αδέρφια μας

Χαιρετίζουμε τους συντρόφους μας· τους συντρόφους και συνοδοιπόρους στο κίνημα για την αποκατάσταση της ζωής και της αξιοπρέπειας. Καταπονημένοι μα όχι χωρίς δύναμη, περιζωμένοι μα όχι χωρίς περάσματα ελευθερίας, λεηλατημένοι από τους Κυρίους και τους δήμιους μα όχι χωρίς ελπίδα, ζωντανοί υπό αίρεση μα όχι νεκροζώντανοι, αόρατοι για τους πολλούς μα σώματα που πονούν, ματώνουν και εξεγείρονται.

Οι πρόσφυγες και η πρόσβαση στο άσυλο στην Ελλάδα

"Να μην έχεις πορτοφόλι, να μην έχεις ταυτότητα, όνομα, πατρίδα, τα κλειδιά ενός σπιτιού. Να μην καταλαβαίνεις γύρω σου τη γλώσσα και να κουβαλάς την ύπαρξη των παιδιών σου και τη δική σου, αγριεμένος, φοβισμένος κι έτοιμος για τα πάντα..."

Η Τούμπα, οι μετανάστες και τα σκουπίδια της Τσιμπλούκας

Κάποτε το γκρέμισαν αφού τόσες γενιές μεγάλωσαν σ’ αυτό. Οι γονείς μας γεννήθηκαν εδώ, στα ίδια σχολεία έτρεξαν, γέλασαν, στα ίδια στενά έπαιξαν. Πρόλαβαν βέβαια τούτοι οι τυχεροί τα σπιτάκια με τις μεγάλες αυλές, τις ξαμπάρωτες πόρτες, το κουτσομπολιό των Σμυρνιών γιαγιάδων, τα ρεμπέτικα στη διαπασών απ’ τη καλύβα του χασισοπότη, τις φωνές και τους καυγάδες των γειτόνων τις μεγάλες και ατέλειωτες σιωπές που έκρυβαν τους κυνηγημένους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×