op
×

4 τρόποι να βοηθήσετε στην κρίση της Γάζας

Διαβάστηκε
4 τρόποι να βοηθήσετε στην κρίση της Γάζας

Είδατε τις εικόνες της φρίκης, ανατριχιάσατε, εξοργιστήκατε, «φωνάξατε» και «διαμαρτυρηθήκατε» με τον τρόπο που μας δίδαξαν η τεχνολογία και ο 21ος αιώνας (γράφοντας οργισμένα status στα social media). 

Ωραία. Θέλετε τώρα να κάνετε πραγματικά κάτι για τους ανθρώπους που σκοτώνονται στην Γάζα; Όπως ας πούμε, να πληρώσετε τα παυσίπονα που θα κάνουν ένα ακρωτηριασμένο παιδί να σταματήσει να πονάει; Ή να στείλετε στους γιατρούς του το αναισθητικό που χρειάζονται για να το χειρουργήσουν; 

Έχουμε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους να κάνετε πραγματικά κάτι για την Γάζα. 

της Ηρώς Κουνάδη

Με μια δωρεά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα | Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το Αλ Σίφα, προωθεί τους ασθενείς με εγκαύματα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Τέσσερα παιδιά κάτω των πέντε ετών ήταν ανάμεσα στους ασθενείς αυτούς τις τελευταίες μέρες. Η κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη της Γάζας ειδικεύεται στη μετεγχειρητική φροντίδα (φροντίδα τραυμάτων και φυσιοθεραπεία) ιδίως για τους ασθενείς με εγκαύματα. Παράλληλα, μία χειρουργική ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχει εισέλθει στη Γάζα και βοηθάει το παλαιστινιακό προσωπικό του νοσοκομείου.


 
Για να τους βοηθήσετε να συνεχίσουν να σώζουν ζωές, αρκεί ένα κλικ στη σελίδα που έχουν φτιάξει για τη Γάζα μέσω του οποίου μπορείτε να κάνετε μια οποιαδήποτε δωρεά (από 1€ μέχρι όσα θέλετε, κάθε ποσό μετράει) χρεώνοντας απευθείας τον λογαριασμό σας στο PayPal ή την πιστωτική σας κάρτα. Μπορείτε, επίσης, να καταθέσετε χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που θα βρείτε εδώ


Με μια δωρεά στους Γιατρούς του Κόσμου | Δεκαπέντε συνολικά αντιπροσωπείες των Γιατρών του Κόσμου από διάφορες χώρες –ανάμεσά τους και η Ελλάδα– δημιουργούν μια μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιάς, εξασφαλίζοντας και μεταφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά και φάρμακα για να στηρίξουν τις υγειονομικές δομές στην Γάζα και να σταθούν στο πλευρό των παλαιστινίων συναδέλφων τους. Κάνοντας μια δωρεά στους Γιατρούς του Κόσμου, όσο μικρή και αν σας φαίνεται, πληρώνετε τα φάρμακα, τις γάζες ή τα μηχανήματα υποστήριξης ενός παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μπορείτε να καταθέσετε ένα οποιοδήποτε ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό που θα βρείτε εδώ, ή να κάνετε την δωρεά σας με ένα μόνο κλικ στο Viva.gr χρεώνοντας την πιστωτική ή την χρεωστική σας κάρτα. Ακόμα και 1€ είναι σημαντικό –μπορεί να αντιστοιχεί, για παράδειγμα, σε ένα κουτί παυσίπονα– γι’ αυτό μην ντραπείτε να το δώσετε αν δεν έχετε περισσότερα. 


Με μια δωρεά στην ANERA | Η ανθρωπιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή έχει καταφέρει τις τελευταίες μέρες να περάσει από τα αποκλεισμένα σύνορα της Παλαιστίνης 24.366 αντιβιοτικά, 2.000 πακέτα φαγητού και 700 πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες της Γάζας. Στο site της οργάνωσης υπάρχει ένα log που ανανεώνεται κάθε μέρα σχετικά με τα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας που καταφέρνουν ή όχι να περάσουν στους αμάχους της Γάζας.  Με μια δωρεά (που γίνεται online με ένα μόλις κλικ εδώ) βοηθάτε την ANERA να προσφέρει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που τα χρειάζονται άμεσα, αλλά και να περάσει από τα σύνορα φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα που πρέπει να φτάσουν στα νοσοκομεία και να επισκευάσει το δίκτυο ύδρευσης στις γειτονιές που έχουν χτυπηθεί άσχημα από τις βόμβες, αφήνοντας τους ανθρώπους χωρίς πόσιμο νερό. Και σε αυτήν την περίπτωση, ένα ευρώ είναι εξαιρετικά σημαντικό. Με μια υπογραφή στην Διεθνή Αμνηστία ή το Avaaz | Πιστεύετε ότι μια υπογραφή δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα; Δίκιο έχετε. Ένα δισεκατομμύριο υπογραφές, όμως, μπορούν. Όχι να φέρουν πίσω τους γονείς ενός παιδιού που έμεινε χτες ορφανό στη Γάζα, ούτε να τελειώσουν τον πόλεμο αύριο. Να ασκήσουν, όμως, πίεση στον ΟΗΕ ώστε να σταματήσουν κάποια στιγμή οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και να βρεθεί, επιτέλους, μια λύση στο ζήτημα που διαιωνίζεται εδώ και δεκαετίες. 

Στο παρελθόν, έχει συμβεί πολλές φορές, χάρη σε εκατομμύρια υπογραφών που συγκεντρώθηκαν, εγκληματίες πολέμου να οδηγηθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, γεννοκτονίες να αναγνωριστούν και αποζημιώσεις να δοθούν σε ανθρώπους και κοινότητες που πληγήκαν από εγκληματικές ενέργειες αντίστοιχες με αυτές που συμβαίνουν σήμερα στη Γάζα. 

Θα χρειαστείτε περίπου δύο δευτερόλεπτα για να υπογράψετε τις εκκλήσεις οργανώσεων όπως η Διεθνής Αμνηστία (εδώ) ή το Avaaz (εδώ). Και δεν έχετε να χάσετε απολύτως τίποτα. Αυτό που έχετε να κερδίσετε είναι κάπου/ κάπως/ κάποτε η δικαίωση ότι βάλατε κι εσείς ένα τόσο δα λιθαράκι για να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο. Πηγή: www.in2life.gr

Σχετικά άρθρα

Γ. Βήχας: Βρισκόμαστε μια ανάσα από την ανατροπή τους

Ο εθελοντής γιατρός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Γιώργος Βήχας, υποστήριξε με αφορμή την πολύχρονη κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία πως βρισκόμαστε «μια ανάσα από την ανατροπή τους».

Δράση αλληλεγγύης για τα παιδιά της μονάδας "Παιδόπολη Αγ. Βαρβάρας"

Εν όψει των Χριστουγέννων, ξεκινήσαμε  νέα δράση για συγκέντρωση ειδών εσωτερικής ένδυσης, που προορίζονται για τα παιδιά της μονάδας κοινωνικής πρόνοιας «ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ» και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×