op
×

Και τώρα...εισηγήσεις για μείωση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ!

Διαβάστηκε
Και τώρα...εισηγήσεις για μείωση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ!


Θέμα μείωσης της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ θέτουν στην ηγεσία υπουργείου Εργασίας, στελέχη των Ταμείων ενόψει της εφαρμογής του ν. 3863/10 και του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από το επόμενο έτος, σύμφωνα με την Ημερησία. Σημειώνεται ότι η βασική σύνταξη των 360 ευρώ θα χορηγείται σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2015 ως «συμπλήρωμα» της αναλογικής, με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές.


Σύμφωνα με την Ημερησία, στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης που συμμετέχουν στις συσκέψεις του υπουργείου Εργασίας για το νέο ασφαλιστικό, θεωρούν αναπόφευκτη τη μείωση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ, αν ισχύσουν τα άρθρα 3 και 11 του σχετικού νόμου, τα οποία προβλέπουν τη βασική σύνταξη στα 360 ευρώ για το έτος 2010 και την ετήσια «αναπροσαρμογή» της στη βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, που πρόκειται να εφαρμοστούν από το 2015, αφορούν κυρίως το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, την αύξηση ημερών ασφάλισης για κατώτατη σύνταξη, την εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και τις εφάπαξ παροχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, προβλέπεται αύξηση του ορίου χορήγησης της κατώτατης σύνταξης από την 15ετία (4.500 ημέρες ασφάλισης) που ισχύει σήμερα στην 20ετία (6.000 ημέρες ασφάλισης). Επίσης, θα καταργηθούν ή θα περιοριστούν τα πάσης φύσης μπόνους που χορηγούνται στην κατώτατη σύνταξη.

Η βασική σύνταξη από το 2015 θα ξεκινά από τα 360 ευρώ, δηλαδή όσο είναι σήμερα η προνοιακή του ΟΓΑ. Ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης αλλάζει και υιοθετείται ένα μικτό σύστημα που θα οδηγήσει σε μείωση των παροχών, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.Σχετικά άρθρα

Επιδότηση 3.000 ευρώ σε 6.489 ανέργους για να δημιουργήσουν Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.)

Επιδότηση 3.000 ευρώ σε 6.489 ανέργους για να δημιουργήσουν τη δική τους Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) προσφέρει νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που θα ανακοινώθει αρχές Οκτωβρίου. Δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασί θα έχουν όλοι οι άνεργοι χωρίς όριο ηλικίας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι ωφελούμενοι πρέπει να δημιουργήσουν αναπτυξιακή σύμπραξη με συμμετοχή τουλάχιστον τριών ατόμων. Ο συνεταιρισμός των ανέργων αποκτά τη δυνατότητα να συνεργαστεί με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με ΟΤΑ και με άλλους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Ετήσια έκθεση ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Ένας στους τέσσερις άνεργος μέχρι και το 2020

Σε ποσοστό 22% - 23% θα κυμαίνεται η ανεργία το 2020, σύμφωνα με εκτίμηση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Δυσοίωνα είναι οι προβλέψεις και για το ασφαλιστικό σύστημα αφού η μελέτη ορίζει ως οριακό έτος στην εξέλιξη των αποθεματικών του ΣΚΑ (Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι το 2016.

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση: 400 ευρω ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για άνεργες και φτώχες οικογένειες

Στην άμεση εφαρμογή από τον  Σεπτέμβριο σε 13 δήμους και από τις αρχές του 2015 σε όλη την Ελλάδα του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» προσανατολίζεται το Υπουργείο Εργασίας σε μια προσπάθεια να βοηθήσει οικογένειες χωρίς εισοδήματα, που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια.

Όλες οι αλλαγές του ασφαλιστικού τους επόμενους μήνες

Με την μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό να βρίσκεται... επί θύραις, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ήδη υπάρχουν αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί από προηγούμενους νόμους και θα τεθούν σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες έως το τέλος του έτους...

Νέα ενοποίηση Ταμείων, για να προλάβουν τη βόμβα του ασφαλιστικού

 Η λύση, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικών Σάββας Ρομπόλης, βρίσκεται στη μείωση της ανεργίας σε επίπεδα προ κρίσης (12%). Αυτό απαιτεί την αύξηση του ΑΕΠ κατά 48% το οποίο βέβαια είναι απαγορευτικό κατά την κυβέρνηση, η οποία προσανατολίζεται στη νέα ενοποιήση ταμείων.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×