op
×

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη ΜΕΤΑδραση, για μια ζωή που σώθηκε!

Διαβάστηκε
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη ΜΕΤΑδραση, για μια ζωή που σώθηκε!

Προ ημερών, οι γιατροί της επιτροπής διερεύνησης και πιστοποίησης θυμάτων βασανιστηρίων της ΜΕΤΑδρασης διαπίστωσαν ότι ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε υποστεί βασανιστήρια στη χώρα του, έπασχε από σοβαρό καρδιακό νόσημα και είχε ανάγκη από άμεση χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.


Στην Α' Καρδιοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στην οποία αποτάθηκαν, βρήκαν ανθρώπινη αντιμετώπιση, με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στον ασθενή.

Σήμερα, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά την ομάδα των καρδιοχειρουργών του Συστήματος Υγείας Δημήτρη Λυμπεριάδη και Δημήτρη Μωραϊτίδη, καθώς και τον αναισθησιολόγο Ιωάννη Τόλιο, χάρη στους οποίους, ένας άνθρωπος με τραυματικές εμπειρίες στην πατρίδα του, βρήκε θεραπεία στον τόπο μας και ανέκτησε την εμπιστοσύνη στον άνθρωπο.

Σχετικά άρθρα

Αυτοί είναι οι φύλακες - άγγελοι που σώζουν και φροντίζουν τα βασανισμένα ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα

Ο 6χρονος Fadi ζει σε ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αθήνα. Ξεκίνησε να έρθει στην Ελλάδα από τη Λατάκια της Συρίας πριν από μερικούς μήνες, μαζί με τη μητέρα του, αφού η υπόλοιπη οικογένειά του σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού.

Θεραπεύοντας τον βασανιστή της. Άνθρωπος ή θηρίο; Του Χρήστου Κυργιάκη

Η Άννα Γουναρίδη, καταξιωμένη χειρούργος ορθοπεδικός ετοιμαζόταν να φύγει από το νοσοκομείο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μετά από μία εξαντλητική μέρα. Είχε και το πρόβλημα με το δεξί της πόδι που την έκανε, στην κυριολεξία, να μην μπορεί να κάνει βήμα. Προίκα από τα βασανιστήρια στα κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ την περίοδο της χούντας.

Μου το είπαν ξεκάθαρα: "Γυναίκα είσαι, μπορούμε να σου κάνουμε χειρότερα πράγματα" - Κείμενο της Στέλλας Αντωνίου με αφορμή τη σύλληψη και τον βασανισμό της

Όπως έγινε γνωστό με συνέλαβαν για ακόμα μία φορά για υποτιθέμενη παραβίαση των περιοριστικών μου όρων. Συγκεκριμένα για τον όρο που αφορά τη διαμονή. Ο όρος αυτός σημαίνει να δηλώσεις τη σταθερή και μόνιμη κατοικία σου, δεν αφορά τη διανυκτέρευση αλλά ουσιαστικά αφορά το να μην είσαι “αγνώστου διαμονής”.

Οι πρόσφυγες και η πρόσβαση στο άσυλο στην Ελλάδα

"Να μην έχεις πορτοφόλι, να μην έχεις ταυτότητα, όνομα, πατρίδα, τα κλειδιά ενός σπιτιού. Να μην καταλαβαίνεις γύρω σου τη γλώσσα και να κουβαλάς την ύπαρξη των παιδιών σου και τη δική σου, αγριεμένος, φοβισμένος κι έτοιμος για τα πάντα..."
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×