op
×

Συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρείων

Διαβάστηκε
Συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρείων

Συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρείων και στη διάλυση της ψυχικής υγεία διοργανώνεται το απόγευμα της Δευτέρας 6 Οκτωβρίου στην πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), στις 6 μ.μ.


Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ (Δαφνί) δηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους «στην επιχειρούμενη αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που υλοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις επιταγές της Ε.Ε. και την εναντίωσή μας στην κατάργηση των ψυχιατρείων».


Όπως σημειώνουν η πληρότητα του ΨΝΑ «είναι 130% και εισάγονται κάθε χρόνο 2.500 περιστατικά. Αυτή τη στιγμή έχει 1.200 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, από τους οποίους οι 800 περίπου διαβιούν σε στεγαστικές δομές (οικοτροφεία, ξενώνες και προστατευόμενα διαμερίσματα) σε όλη την Αττική και οι υπόλοιποι λαμβάνουν υπηρεσίες στις ψυχιατρικές κλινικές. Επιπλέον διαθέτει 2 κέντρα ψυχικής υγείας στους Αγίους Αναργύρους και στο Περιστέρι, όπου εξυπηρετούνται 26.000 περιστατικά το χρόνο».

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο ή να οδηγηθούν σε ιδιώτες», τονίζουν.

Οι εργαζόμενου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής διεκδικούν:


 «Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν ψυχική υγεία με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (Μ.Κ.Ο.-ΙΔΙΩΤΗΣ) και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. Καμιά μεταφορά κλινικών-υπηρεσιών (διοικητικών-τεχνικών). Καμιά ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των μονάδων και των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Τέλος, καλούν «τους συγγενείς των χρηστών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, άνεργους συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο και μεγάλο αγώνα μας, με την ενεργή συμμετοχή τους και με ψηφίσματα συμπαράστασης».
Λέξεις Κλειδία - Tags
Συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρείων ψυχιατρεία
5
εργαζόμενοι στο ΨΝΑ (Δαφνί) συναυλία αλληλεγγύης
8
δίκτυα αλληλεγγύης
469
αλληλεγγύη
1022
Σχετικά άρθρα

“Αντηχείο”: Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στο Βόλο με εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την μουσική και τα παιδιά

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός μας επικροτεί την αρχή της αλληλέγγυας οικονομίας, δηλαδή της συνεργασίας και της έμπρακτης στήριξης προς όλους τους ανθρώπους που συγκροτούν κοινότητες και συλλογικότητες και αναπτύσσουν παραγωγικές και συμμετοχικές εργασιακές σχέσεις, βασισμένες στην αλληλεγγύη μεταξύ των μελών τους. Στηρίζουμε την αρχή της συλλογικής δράσης και της συνεταιριστικής οργάνωσης ως μέσων διάδοσης των ιδεών και επιδίωξης των στόχων των ανθρώπινων κοινοτήτων.

Βαρκελώνη: τεράστια πορεία αλληλεγγύης στους αναρχικούς συλληφθέντες της "επιχείρησης Πανδώρα" - ΦΩΤΟ

Τεράστια πορεία εχθές στη Βαρκελώνη, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς συλληφθέντες της "επιχείρησης Πανδώρα" όπως την ονόμασαν τα φασισταριά του Ισπανικού κράτους. Η συλλογική ιστορική μνήμη της πόλης της CNT, της FAI, και των εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιστών, είναι εδώ.

120 κιλά τρόφιμα με αγάπη στη Στέγη Προστασίας Ανηλίκου "Ο Καλός Ποιμένας"

 Η Στέγη Προστασίας Ανηλίκων, "Καλός Ποιμένας", πραγματοποιήσε την ετήσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή του, όπου οι μικροί είχαν την ευκαιρία να πάρουν δώρα, να παίξουν και να διασκεδάσουν, ενώ οι μεγάλοι άκουσαν ποιήματα και μουσική από τα παιδιά της Στέγης.

Χιλιάδες Αη-Βασίληδες θα τρέξουν ξανά στα Χανιά!

Οι δρόμοι της πόλης των Χανίων, στις 27 Δεκεμβρίου, θα πλημμυρίσουν από τους χιλιάδες Άγιους Βασίληδες που θα μοιράσουν χαμόγελα, ελπίδα και στήριξη σε προνοιακές δομές των Χανίων όπως η ΕΛΕΠΑΠ, το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, το ΚΗΦΑΠ “Μεγαλόχαρη”, “και ο “Ορίζοντας”.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×