op
×

Πρωτιά στην κακοποίηση ζώων για Αττική και Κρήτη

Διαβάστηκε
Πρωτιά στην κακοποίηση ζώων για Αττική και Κρήτη

Στην Αττική και την Κρήτη έγιναν οι περισσότερες καταγγελίες βασανισμού ή θανάτωσης ζώων σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης (Τμήμα Αστυνόμευσης και Τουρισμού) για το 2013 και το πρώτο εξάμηνο του 2014.


Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη.

Ειδικότερα τα καταγγελθέντα περιστατικά βασανισμού-κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων το 2013 ήταν:

Αττική: 99
Θεσσαλονίκη: 29
Αν. Μακεδονία-Θράκη: 32
Β. Αιγαίο: 17
Δ. Μακεδονία: 12
Ήπειρος: 12
Θεσσαλία: 24
Κεντρική Μακεδονία: 53
Δυτική Ελλάδα: 45
Ιόνια Νησιά: 21
Κρήτη: 102
Ν. Αιγαίο: 19
Πελοπόννησος: 39
Στερεά Ελλάδα: 26

Το 2014 τα αντίστοιχα καταγγελθέντα περιστατικά ήταν:

Αττική: 107
Θεσσαλονίκη: 23
Αν. Μακεδονία-Θράκη: 23
Β. Αιγαίο: 14
Δ. Μακεδονία: 10
Ήπειρος: 17
Θεσσαλία: 26
Κεντρική Μακεδονία: 55
Δυτική Ελλάδα: 29
Ιόνια Νησιά: 20
Κρήτη: 79
Ν. Αιγαίο: 21
Πελοπόννησος: 39
Στερεά Ελλάδα: 32

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, απάντησε πως το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδώσει εγκύκλιες διαταγές προς όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, όπου περιλαμβάνονται κατευθύνσεις για την υποχρέωση διερεύνησης και προσεκτικής εξέτασης κάθε καταγγελίας και πληροφορίας για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων και την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των θεμάτων αυτών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και τις φιλοζωικές οργανώσεις.


zougla.gr
Σχετικά άρθρα

Ο βιασμός ως πολεμική τακτική στο Κονγκό

Υπογράφουμε εδώ για ένα Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό! Απαιτούμε τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου για τους βιασμούς που χρησιμοποιούνται ως όπλο στο Κονγκό.

Λίστα με εταιρίες καλλυντικών που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα

Δείτε τα καλλυντικά προϊόντα που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα γιατί όλα τα ζώα είναι αθώες ψυχούλες που περιμένουν από εμάς αγάπη και στοργή και όχι βάναυσα πειράματα και κακομεταχείριση. Αυτήν εδώ τη λίστα μπορείτε να την τσεκάρετε και να την ανακαλέσετε όταν θέλετε να κάνετε μια αγορά.

Εκστρατεία: 16 Εβδομάδες Δράσεων για να ΜΗΝ Κλείσουν οι Δομές Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών

Θεωρώντας υποχρέωσή μας να μη μείνουμε απαθείς μπροστά στην -ορατή πλέον- πιθανότητα να κλείσουν ΟΛΕΣ οι δομές στήριξης των κακοποιημένων γυναικών (Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών, Ξενώνες και η Γραμμή SOS 15900), αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι προκειμένου να πιέσουμε προς την κατεύθυνση της διατήρησης των δομών.

Πανελλαδική Δράση - Συντονιζόμαστε και υπογράφουμε: Τα Ζώα ΔΕΝ Είναι Αντικείμενα

Zητάμε την Αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος όσον αφορά στο ίσης σημασίας δικαίωμα των μη ανθρώπινων έμβιων να συνυπάρχουν μαζί μας, χωρίς πόνο και δυστυχία, χωρίς ταλαιπωρία και εκμετάλλευση.

Ρόδος: Θύματα βίας γυναίκες και παιδιά

Υψηλό εκτιμάται ότι είναι το ποσοστό των γυναικών και παιδιών στην περιοχή της Ρόδου που έχουν πέσει θύματα βίας κάθε είδους, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου σαράντα άτομα φιλοξενήθηκαν τους τελευταίους μήνες στον ειδικό ξενώνα που λειτουργεί για το σκοπό αυτό στο νησί.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×