op
×

Διέφυγε τον κίνδυνο ο σκύλος που έκαψαν ανήλικοι Τσιγγάνοι στην Άρτα

Διαβάστηκε
Διέφυγε τον κίνδυνο ο σκύλος που έκαψαν ανήλικοι Τσιγγάνοι στην Άρτα

Δεν διατρέχει πια κανέναν κίνδυνο η ζωή του Φοίνιξ, ο σκύλος που έκαψαν ανήλικοι Τσιγγάνοι στην Άρτα, διαβεβαιώνει σήμερα ο κτηνίατρος που τον φροντίζει στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κ. Λυσίμαχος Παπάζογλου. 

Ο Φοίνιξ φέρει εγκαύματα στο 50% του σώματος του και όπως εκτιμά ο κ. Παπάζογλου σε 15 με 20 μέρες θα μπορεί να βγει από την Κτηνιατρική Κλινική για να συνεχίσει τη θεραπεία του σε σπίτι φιλοξενίας. 

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας ο Φοίνιξ θα υποβληθεί αργότερα σε επεμβάσεις στις πίσω αρθρώσεις του για να έχει καλύτερη κίνηση. Επίσης θα εξεταστεί και η ζημιά στο μάτι του, η οποία προϋπήρχε, αλλά επιβαρύνθηκε από την αποτρόπαια πράξη των Τσιγγάνων να του ρίξουν εύφλεκτο υγρό και να τον πυρπολήσουν. Ο Φοίνιξ κέρδισε τη μάχη για τη ζωή του έχοντας πάντα στο πλευρό του την Κατερίνα Τσέρτου, η οποία δεν τον άφησε στιγμή στην Κτηνιατρική Κλινική του ΑΠΘ όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα συνέβαλε καταλυτικά και ο κτηνίατρος κ. Γεώργιος Τρουμπούκης, ο οποίος περιέθαλψε και μάλιστα αφιλοκερδώς τον Φοίνιξ πριν μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σχετικά άρθρα

Η "Μάμμα Τόνι" σε Αγρίνιο και Άρτα

Το Σάββατο 10 Γενάρη στη "Λέσχη Βιβλίου-Αλεξάνδρα Μοσχονά". Διοργάνωση Λαική Συνέλευση "Ανυπότακτο Αγρίνιο" στις 20:00. Την Κυριακή 11 Γενάρη στο εναλλακτικό καφενείο "ΧΑΡΤΑ", Πλατεία Μονοπωλείου στην Άρτα στις 20:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

Ο βιασμός ως πολεμική τακτική στο Κονγκό

Υπογράφουμε εδώ για ένα Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό! Απαιτούμε τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου για τους βιασμούς που χρησιμοποιούνται ως όπλο στο Κονγκό.

Λίστα με εταιρίες καλλυντικών που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα

Δείτε τα καλλυντικά προϊόντα που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα γιατί όλα τα ζώα είναι αθώες ψυχούλες που περιμένουν από εμάς αγάπη και στοργή και όχι βάναυσα πειράματα και κακομεταχείριση. Αυτήν εδώ τη λίστα μπορείτε να την τσεκάρετε και να την ανακαλέσετε όταν θέλετε να κάνετε μια αγορά.

Εκστρατεία: 16 Εβδομάδες Δράσεων για να ΜΗΝ Κλείσουν οι Δομές Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών

Θεωρώντας υποχρέωσή μας να μη μείνουμε απαθείς μπροστά στην -ορατή πλέον- πιθανότητα να κλείσουν ΟΛΕΣ οι δομές στήριξης των κακοποιημένων γυναικών (Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών, Ξενώνες και η Γραμμή SOS 15900), αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι προκειμένου να πιέσουμε προς την κατεύθυνση της διατήρησης των δομών.

Πανελλαδική Δράση - Συντονιζόμαστε και υπογράφουμε: Τα Ζώα ΔΕΝ Είναι Αντικείμενα

Zητάμε την Αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος όσον αφορά στο ίσης σημασίας δικαίωμα των μη ανθρώπινων έμβιων να συνυπάρχουν μαζί μας, χωρίς πόνο και δυστυχία, χωρίς ταλαιπωρία και εκμετάλλευση.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×