op
×

Η 14χρονη που βρήκε τρόπο να λύσει το πρόβλημα της πείνας κάνοντας κάτι μοναδικό

Διαβάστηκε
Η 14χρονη που βρήκε τρόπο να λύσει το πρόβλημα της πείνας κάνοντας κάτι μοναδικό

Όταν η Katie Stagliano πήγαινε ακόμα στην τρίτη τάξη του δημοτικού, έφερε στο σπίτι ένα σπορόφυτο λάχανου σαν σχολική εργασία. Το φρόντιζε καθημερινά μέχρι που το λάχανο έφτασε σε μη φυσιολογικό μέγεθος.

Τότε, η μικρή Katie άρχισε να σκέφτεται πόσοι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να καταναλώσουν το λάχανό της. Όταν το λάχανο έφτασε να ζυγίζει σχεδόν 18 κιλά, η Katie το δώρισε σε ένα συσσίτιο παρέχοντας γεύμα σε 275 άτομα που είχαν ανάγκη.

"Σκέφτηκα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν την οικογένειά μου. Θα μπορούσε και η δική μου οικογένεια να βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη θέση", αναφέρει. "Στα εννιά μου δεν καταλάβαινα ακριβώς την πολυπλοκότητα του ζητήματος της παγκόσμιας πείνας. Αυτό που ένιωθα ήταν ότι υπήρχαν οικογένειες στην περιοχή μου που δεν είχαν να φάνε. Είχα μια αυλή, όπου μπορούσα να καλλιεργήσω φρέσκα λαχανικά και να τα δωρίσω σε οικογένειες που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στην τροφή. Μια απλή σκέψη που μπορεί να δώσει λύση τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο στο πρόβλημα της πείνας".Σήμερα, έξι χρόνια μετά, χάρη σε αυτή την απλή αλλά τόσο δυνατή ιδέα της Katie, έχουν δημιουργηθεί 27 λαχανόκηποι σε 75 πολιτείες των ΗΠΑ, τους οποίους φροντίζουν νέα παιδιά, παρέχοντας φρούτα και λαχανικά στα συσσίτια της περιοχής τους.

Στα 15 της η Katie έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 200.000 δολάρια για τον σκοπό της, ενώ άνθρωποι από ολόκληρη τη χώρα προσφέρουν τα χωράφια ή ακόμα και τις αυλές των σπιτιών τους για να συνδράμουν στο έργο της.


"Μερικοί άνθρωποι λένε ότι αυτό το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, δεν μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω", αναφέρει η Katie. "Όσο μικρή και να είναι η βοήθεια, σίγουρα θα κάνει τη διαφορά. Ξέρω ότι η πείνα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε με μικρές, απλές κινήσεις.

Μάθετε περισσότερο για το εμπνευσμένο έργο της Katie στο: www.katieskrops.com
επιμέλεια: enallaktikos.gr
πηγή: trueactivistΣχετικά άρθρα

Οι δάσκαλοι καλούνται να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε σε σχολεία της Αθήνας - Σοβαρά περιστατικά υποσιτισμού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν σημειωθεί σοβαρές καθυστερήσεις στον διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων -ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ-, με αποτέλεσμα το το Δημοτικό Βρεφοκομείο να αδυνατεί να προετοιμάσει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα συσσίτια του δήμου.

Πελίτι: Νέος Νόμος για την Έγκριση Καλλιέργειας "Μεταλλαγμένων"

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε στις 13/1/2015 την αναθεώρηση του νόμου βάσει του οποίου εγκρίνεται η καλλιέργεια των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών -Γ Τ Ο- στο έδαφος της Ευρ. Ένωσης. Ουσιαστικά πρόκειται για «εθνικοποίηση των απαγορεύσεων.

SOS από τον Άλλο Άνθρωπο για τη σίτιση 270 ατόμων

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" υπάρχει άμεση ανάγκη για πλαστικά μπολάκια συσκευασίας με καπάκι για το καθημερινό συσσίτιο 270 ατόμων. 

Αστυνομικοί διέλυσαν συσσίτιο ομάδας ακτιβιστών που προοριζόταν για άστεγους

H κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι στο κεντρικό Λονδίνο έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Τα κέντρα υποστήριξης θα παραμείνουν κλειστά λόγω εορτών μέχρι τις 3 Ιανουαρίου και την ίδια στιγμή, μια ομάδα ακτιβιστών που προσπάθησαν να τους βοηθήσουν αυτές τις γιορτινές μέρες, εκδιώχθηκαν βίαια από την αστυνομία.

Η επανάσταση στην Αμερική έχει ήδη ξεκινήσει και μοιάζει κάπως έτσι (βίντεο)

Αυτή είναι η επανάσταση που έχει ήδη ξεκινήσει στην Αμερική. Αυτό είναι το μέλλον που επιλέγουν σιγά σιγά ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιημένοι πολίτες.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×