op
×

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το δωρεάν Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο

Διαβάστηκε
Παράταση υποβολής αιτήσεων για το δωρεάν Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την αποδοχή της δωρεάς-χορηγίας της εταιρείας «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕ», θέτει σε λειτουργία το πρόγραμμα του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου, προσφέροντας διαδικτυακά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες καθώς και ανέργων και πολυτέκνων οικογενειών, για τη σχολική περίοδο 2014 – 2015 (μέχρι 30-6-2015). Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές οι γονείς των οποίων είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ», με έτος ίδρυσης το 1985 και ύστερα από μια μακρόχρονη και δυναμική παρουσία στο χώρο της εκπαίδευσης, ίδρυσε το Public School, έναν εκπαιδευτικό ιστότοπο όπου ο μαθητής μπορεί να παρακολουθεί και να κατανοεί από την οθόνη του υπολογιστή του τη διδακτέα ύλη του σχολικού βιβλίου, με τρόπο απλό, κατανοητό και στοχευμένο. Ελαχιστοποιώντας το χρόνο μετακινήσεων σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες των παιδιών τους, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν δίπλα στα παιδιά τους το μάθημα ώστε να έχουν πλήρη γνώση της ποιότητας και της διαδικασίας εκπαίδευσης, με μηδενικό κόστος.

Συγκεκριμένα, το on-line φροντιστήριο θα προσφέρει δωρεάν με διδασκαλία σε βίντεο τα παρακάτω:

1.- Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου:

Περιλαμβάνει με έναν κωδικό χρήσης διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, 9.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία-μεθοδολογία-λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line καθώς και λύσεις των ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων.

2.- Φροντιστηριακό e-μάθημα Λυκείου:

Περιλαμβάνει με έναν κωδικό χρήσης διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Λυκείου, 10.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία-μεθοδολογία-λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line, λύσεις θεμάτων εξετάσεων και Πανελλαδικών καθώς και λύσεις της Τράπεζας θεμάτων Α΄ Λυκείου.

3.- Γνωστοποίηση δωρεάν πρόσβασης στο πρόγραμμα e-δημοτικό, Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ:

Το e-δημοτικό Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ παρέχεται εντελώς δωρεάν σε κάθε χρήστη της ιστοσελίδας της χορηγού www.arnos.gr, που περιλαμβάνει διδασκαλία πλέον των 10.000 μαθημάτων στις δραστηριότητες, τις εργασίες και όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων.

Οι γονείς-κηδεμόνες παρακαλούνται να συμπληρώσουν  τη σχετική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση, αναφέροντας τους λόγους που συντρέχουν ώστε να έχουν ανάγκη του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: a.lakia@thessaloniki.gr ή να την καταθέσουν αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57, από την Παρασκευή 17/10/2014 έως και τη συμπλήρωση των χορηγηθέντων κωδικών πρόσβασης (300 κωδικοί). Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με κριτήριο τη σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και   Αθλητισμού: 2310  841109 και 2310  841498 καθώς και στις ιστοσελίδες του Δήμου Θεσσαλονίκης www.thessaloniki.gr και του εκπαιδευτικού ιστότοπου ΑΡΝΟΣ www.arnos.gr .

Παρακαλώ συμπληρώστε την αίτηση, αποθηκεύστε την χρησιμοποιώντας το όνομά σας και αποστείλετε την στο e-mail: a.lakia@thessaloniki.gr

Για την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακαλώ πατήστε εδώ.Σχετικά άρθρα

Πρόληψη για όλους - Τα νοσοκομεία του Ν. Αττικής που προσφέρουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

Τα νοσοκομεία του νομού Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Πρόληψη για όλους", το οποίο παρέχει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε ανασφάλιστους και ανέργους 25-65 χρόνων.

Δωρεάν μαθήματα κιθάρας, χορού και δημιουργίας χορωδίας στην Ηλιούπολη

Δωρεάν μαθήματα κιθάρας, χορού και δημιουργίας χορωδίας, συνδιοργανώνουν η Κοινωνική Υπηρεσία με την Κοινωνική Δομή Τράπεζα Χρόνου (Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης) και ο Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ., στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων τους.

Δήμος Φιλαδέλφειας: Δωρεάν εξετάσεις για άνεργους και ανασφάλιστους

Ο δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών πόλεων συνεχίζει το Πρόγραμμα  Δωρεάν εξετάσεων για τους Ανασφάλιστους και Άνεργους κατοίκους του Δήμου μας, ηλικίας 25 έως και 65 ετών.

Δωρεάν Οφθαλμολογικός Έλεγχος στο Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα χορηγίας Ιδρύματος  «Σταύρος Νιάρχος», προγραμματίζει 3ημερο Δωρεάν Οφθαλμολογικό έλεγχο στις 11,12 και 13 Φεβρουαρίου 2015.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×