op
×
Αλληλέγγυες μέρες | Εργαστήρι στο InnovAthens
Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα ΕΕΛ/ΛΑΚ
11/12/14 18:00
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
άλλα:
Σκοπός είναι να παρουσιαστούν επιτυχημένα και δοκιμασμένα επιχειρηματικά μοντέλα με νέες μεθοδολογίες, ως μέσα για την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών προσπαθειών | Είσοδος ελεύθερη

Αλληλέγγυες μέρες | Εργαστήρι στο InnovAthens

Διαβάστηκε
Η μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με το CoLab διοργανώνει στο InnovAthens**(Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθήνας) στο πλαίσιο των Ημερών Συνεργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6μμ, εργαστήρι, με θέμα:

"Επιχειρηματικά Mοντέλα για Βιώσιμη Ανάπτυξη" & "Αλληλέγγυες μέρες"


Βασικός σκοπός της δράσης αυτής είναι να παρουσιαστούν επιτυχημένα και δοκιμασμένα επιχειρηματικά μοντέλα με νέες μεθοδολογίες, ως μέσα για την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών προσπαθειών, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν εύκολα από τους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τον χρόνο να μάθουν νέες πρακτικές και μεθοδολογίες που ήδη χρησιμοποιούνται από εταιρίες για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξή προϊόντων και υπηρεσιών. Θα εξοικειωθούν με νέες αντιλήψεις για το ρόλο, τη λειτουργία και την αξία επιχειρηματικών μοντέλων σε αντίθεση με παρωχημένες πρακτικές Business Plan που δημιουργούν περιορισμένη αξία και έχουν περιορισμένη χρησιμότητα. Στην πράξη, η συγκεκριμένη μεθοδολογία δίνει τη δυνατότητα αποτύπωσης οποιασδήποτε επιχειρηματικής δράσης σε ένα φύλλο χαρτί. Με τον τρόπο αυτό, ο επιχειρηματίας έχει συνολική εικόνα της επιχείρησής του! Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να κάνει αλλαγές και ελιγμούς όποτε εκείνος κρίνει σκόπιμο, ανάλογα με τις ανάγκες και τις πιέσεις της αγοράς. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, η δυνατότητα αναγνώρισης των αλληλοεπιδράσεων μεταξύ των βασικών τμημάτων της επιχείρησης, είναι γνώση η οποία έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς συμβάλλει στον προσδιορισμό επιτυχημένων επιχειρηματικών κινήσεων.

Η δράση περιλαμβάνει παρουσιάσεις, ενότητες ερωτήσεων-απαντήσεων και δημιουργία ομάδων πρακτικής εξάσκησης. Θέτοντας το πλαίσιο στους συμμετέχοντες για την υλοποίηση ενός σχεδίου εφαρμογής, εκείνοι αποκτούν τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουν στην πράξη ανάλογα με τις ανάγκες του κλάδου στον οποίο ανήκουν.

Το εργαστήρι θα συνεχιστεί με το δεύτερο μέρος: “Αλληλέγγυες μέρες”, την Πέμπτη 11/12/2014 την ίδια ώρα στο INNOVATHENS. Λεπτομέρειες για το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν στη συνέχεια...


Ομιλητής: Σπύρος Καπετανάκης

Ποιους αφορά:

Όλους όσους επιθυμούν να εφαρμόσουν ή εφαρμόζουν ήδη μια επιχειρηματική ιδέα

Σε νέους που σχεδιάζουν την επαγγελματική τους καριέρα

Στελέχη και επιχειρηματίες σε διάφορες βαθμίδες, αναλυτές, υπεύθυνους καινοτομίας, σύμβουλους επιχειρήσεων, νέους επιχειρηματίες ή με επιχειρηματικές ιδέες, σπουδαστές

Επαγγελματίες που αναζητούν νέες ευκαιρίες


Πρόγραμμα: (για όσους συμπληρώσουν τη φόρμα, εφόσον είναι σίγουροι οτι θα παρευρεθούν στο εργαστήρι)


18:00
 Επιχειρηματικά Μοντέλα και Στρατηγική

*  Τι είναι τα επιχειρηματικά μοντέλα

*  Γιατί είναι απαραίτητα τα επιχειρηματικά μοντέλα

*  Αξιοποιώντας υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα

19:00 Διάλειμμα

19:10 Επιχειρηματικά Μοντέλα: Business Model Canvas

*  Εισαγωγή στους μηχανισμούς των επιχειρηματικών μοντέλων

*  Business Model Canvas

*  Διαφοροποίηση

*  Case studies


Οι συμμετέχοντες θα :

1. Μάθουν να εφαρμόζουν με πρακτικό και απλό τρόπο ένα επιχειρηματικό μοντέλο

2. Κατανοήσουν πώς να αποτυπώσουν και να αξιοποιήσουν πληροφορίες προς όφελος τους

3. Κατανοήσουν τα οφέλη από τη στρατηγική προσέγγιση στην πράξη

4. Αξιοποιήσουν πρακτικά παραδείγματα από καινοτόμα μοντέλα από μεγάλες επιχειρήσεις, start-ups και κοινωνικές επιχειρήσεις

5. Εξοικειωθούν με διεθνή επιχειρηματικά εργαλεία: Business model Canvas, Value Proposition Canvas

6. Χρησιμοποιήσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα στην εταιρεία ή στις συνεργασίες  τους

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στη φόρμα. Παρακαλούμε να εγγραφείτε μόνο εάν είστε σίγουροι ότι θα παρακολουθήσετε το εργαστήρι.Σχετικά άρθρα

Δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων στο INNOVATHENS

Ένα δωρεάν τριμηνιαίο πρόγραμμα, τον «Επιχειρηματικό Επιταχυντή»με στόχο την ενίσχυση και στήριξη νεοφυών και υφισταμένων επιχειρήσεων, πραγματοποιεί το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων.

PRAKSIS: Δωρεάν πρόγραμμα υποστήριξης νέας επιχειρηματικότητας

Το Praksis Business Coaching Center διοργανώνει τον Γ’ κύκλο του Προγράμματος Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας, και προσκαλεί υποψήφιους που φιλοδοξούν να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα να δηλώσουν συμμετοχή βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται παρακάτω.

Επιδοτήσεις σε startups: προσκλήσεις για διαγωνισμούς νέας επιχειρηματικότητας

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ FUNDS ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ JEREMIE. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η έναρξη του 3ου κύκλου του προγράμματος νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία της Eurobank με το Corallia.  Επίσης, στις 4 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το φετινό Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ).

Δωρεάν συμβουλευτική σε γυναίκες επιχειρηματίες

Το αντικείμενο της υποστήριξης είναι η παροχή από εξειδικευμένους/ες συμβούλους εξατομικευμένων υπηρεσιών συμβουλευτικής σε θέματα ανάπτυξης διαπραγματευτικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων και ικανοτήτων, διαχείρισης συγκρούσεων και γενικότερα ανάπτυξης και διαχείρισης κοινωνικών θεμάτων.

Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 50% για να φτιάξετε δική σας επιχείρηση - Ποιοι κλάδοι επιδοτούνται

Πρόκειται για προκηρύξεις χρηματοδοτικών δράσεων, με επιδοτήσεις που καλύπτουν ακόμη και το 50% των επενδυτικών δαπανών που θέλουν να κάνουν αγρότες οι οποίοι επιθυμούν να έχουν μία επιπλέον επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά και μικροί επιχειρηματίες.

Οικιακά είδη και αξεσουάρ από μεταχειρισμένα σκέιτμπορντ!

Ανακυκλώνουν παλιά και σπασμένα σκέιτμπορντ για να κατασκευάσουν κοσμήματα, αξεσουάρ και οικιακά είδη. Η παθιασμένη σκέιτερ Nat Rigby ξεκίνησε την εταιρεία το 2007 παρακινούμενη από την επιθυμία να μεταμορφώσει τα δικά της σκέιτμπορτ σε πολύτιμα ενθύμια.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×