op
×

Βόλος: Ιδρύθηκε η Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό - Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων

Διαβάστηκε
Βόλος: Ιδρύθηκε η Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό - Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων

Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό - Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων


Στην 2η Πανελλαδική τους Συνάντηση, στις 29 και 30 Νοεμβρίου στο Βόλο, συλλογικότητες για τη διαχείριση του Νερού από όλη την Ελλάδαεπαναβεβαίωσαν ότι: Το νερό είναι κοινό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο οποιασδήποτε μορφής κερδοσκοπίας.

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα έμβια όντα και τα οικοσυστήματα. Δεν είναι αποθήκη ενέργειας για «πράσινη» και ιδίως χρηματιστηριακή εκμετάλλευση και συμφώνησαν:


• Στη συγκρότηση πανελλαδικής συμμαχίας με το όνομα: «Πανελλαδική Συμμαχία για το ΝΕΡΟ – Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων».


• Στη δικτύωση και αλληλεγγύη μεταξύ των κινημάτων και των συλλογικοτήτων, οι οποίες αγωνίζονται για την υπεράσπιση του νερού ως κοινού αγαθού και αποτελούν μέρος του συνολικού αγώνα των πολιτών για ζωή, αξιοπρέπεια, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και κοινά αγαθά.

• Στην ανάπτυξη κοινών δράσεων πανελλαδικού χαρακτήρα και ενίσχυσης τοπικών πρωτοβουλιών (καμπάνιες, ενημέρωση πολιτών).

• Στη διαμόρφωση ιστότοπου και σύνταξη ενημερωτικού εντύπου (εφημερίδα).

• Στη συνέχιση των συναντήσεων μία ή περισσότερες φορές το χρόνο για την αλληλοενημέρωση, το συντονισμό των ενεργειών και τον προγραμματισμό των δράσεων.

• Στην επιστημονική και νομική τεκμηρίωση των θέσεων και προτάσεων της Συμμαχίας, σε ό,τι αφορά το συνολικό κύκλο του νερού.

Στη 2η Πανελλαδική Συνάντηση συμμετείχαν:


- Ανοιχτή συνέλευση πολιτών για το νερό, Θεσσαλονίκη
- Επιτροπή αγώνα για φθηνό νερό στο Δήμο Τύρναβου
- Επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγιάς, Χαλκιδική
- Καλλιστώ, Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση
- Κίνηση 136, Θεσσαλονίκη
- Κίνηση κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το νερό
- Κίνηση πολιτών για την προστασία του Αώου ποταμού, Ιωάννινα
- Κίνηση πολιτών Ζαγοράς, Μαγνησία
- Οικολογική Κίνηση Δράμας
- Πρωτοβουλία κατοίκων Αποπηγαδιού, Χανιά – Κρήτη
- Πρωτοβουλία Κρητών κατά των υποστηρικτικών μέτρων ΒΑΠΕ-ΣΥΘΗΑ
- ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας, Αθήνα
- SOSτε το Νερό, Θεσσαλονίκη
- Σωματείο ΔΕΥΑ Δράμας
- Σώστε τα νερά της Δράμας

Σχετικά άρθρα

Δωρεάν νερό στους οικονομικά αδύναμους από την ΕΥΑΘ

Την παροχή δωρεάν νερού προς τους οικονομικά  αδύναμους καταναλωτές αποφάσισε η ΕΥΑΘ, σύμφωνα με το alterthess.gr, μετά από πιέσεις των εργαζομένων στην επιχείρηση, του Soste το νερό και των επιτροπών κατοίκων.

Το καλύτερο νερό είναι αυτό που τρώμε και όχι αυτό που πίνουμε!

Ο ρόλος του νερού για το ανθρώπινο σώμα είναι σημαντικός όσο και απλός. Όταν τα κύτταρά μας δεν είναι αρκούντως ενυδατωμένα, αρχίζουν να εκφυλίζονται, να παθαίνουν φθορές και να μη μπορούν να λειτουργήσουν στο ανώτατο επίπεδο που μπορούν. 

Με αυταρχικές ενέργειες δεν λύνονται τα ζητήματα του νερού

Για τρίτη φορά σε λιγότερο  από ενάμιση χρόνο  καλούνται από την δημοτική αρχή τα Τοπικά συμβούλια του Πηλίου  να εκφράσουν άποψη στο ίδιο σχέδιο κανονισμού άρδευσης, το οποίο έχουν απορρίψει τις προηγούμενες  δύο φορές.

Το SOSτε το νερό διοργανώνει προβολή - πρεμιέρα της ταινίας "Ποιός Σώζει Ποιόν" και συμμετέχει στη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο

"Ποιός Σώζει Ποιόν", των Leslie Franke & Herdolor Lorenz, Τετ 11 Φεβ 17:00 στον κινηματογράφο Μακεδονικόν | είσοδος δωρεάνωΗ ταινία πραγματεύεται την κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο σε βάρος της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Αμέσως μετά την προβολή συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο.

Κίνηση Πολιτών Πηλίου & Βόλου για το Νερό: "Ανοίγουν δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση των νερών του Πηλίου"

Απαιτούμε σεβασμό των αποφάσεων των συνελεύσεων και ζητάμε να απομακρυνθεί το θέμα του κανονισμού της άρδευσης  από την ατζέντα του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ την Πέμπτη 29/1
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×