op
×

Το νέο project της St. Pauli ενάντια στην πείνα…

Διαβάστηκε
Το νέο project της St. Pauli ενάντια στην πείνα…
Πολύπλευρη η κοινωνική δράση της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας St. Pauli


Μια νέα προσπάθεια καταπολέμησης της πείνας ξεκίνησαν πρόσφατα οι οπαδοί της St. Pauli, ώστε να παρασχεθούν τα βασικά σε ανθρώπους που περνούν πολύ δύσκολες ημέρες (το κρύο στο Αμβούργο τον χειμώνα είναι δυσβάσταχτο).

Το CaFée, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, εδώ και 13 χρόνια, παρέχει σχεδόν σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον 500 γεύματα δωρεάν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Εκτός από την βασική παροχή τροφίμων, ένδυσης και φαρμάκων, το CaFée προσφέρει, επίσης, συμβουλές σε άτομα που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας: άστεγους, χαμηλοσυνταξιούχους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

Το CaFée χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από δωρεές και δεν συνδέεται με οποιονδήποτε μητρικό φορέα ή ανθρωπιστική οργάνωση. Τα πάντα στηρίζονται στη βάση του εθελοντισμού. Σαράντα εθελοντές είναι υπεύθυνοι για την διανομή 100.000 γευμάτων τον χρόνο. Οι ανάγκες ωστόσο των ανθρώπων αυξάνονται, την ώρα που οι πόροι του μηχανισμού βοήθειας έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια.Στο πλαίσιο αυτό, οι οπαδοί της St. Pauli αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να βοηθήσουν το CaFée συγκεντρώνοντας τρόφιμα και δωρεές, έτσι ώστε να διανεμηθεί ο απαραίτητος αριθμός γευμάτων σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη.

Όλες οι δωρεές μπορούν να γίνουν άμεσα από τους ενδιαφερόμενους, αφού πρώτα έρθουν σε επαφή με την ιστοσελίδα κοινωνικής δράσης της St. Pauli, Kiezhelden.com προκειμένου να τους γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες της αποστολής. Ευπρόσδεκτη είναι κάθε προσφορά. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά…”ακόμη και με 1,50 ευρώ, ένα πεινασμένο στομάχι, μπορεί να γεμίσει”.

*Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες το 76% των επισκεπτών του CaFée είναι άστεγοι, ενώ το 62% δεν έχει λάβει ποτέ καμία κρατική βοήθεια ή ασφάλεια  υγείας. Το 2012 δόθηκαν συνολικά 105.000 δωρεάν γεύματα.

πηγή: http://stpaulithess.wordpress.com
Λέξεις Κλειδία - Tags
αλληλεγγύη
972
St. Pauli
Σχετικά άρθρα

211 αυτόνομες κοινότητες αλληλέγγυας και κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα!

Tου Ανδρέα Ρουμελιώτη: Στους Αυτοδιαχειριζόμενους Κοινωνικούς Χώρους συστεγάζονται ανεξάρτητες ομάδες και σχήματα που κυοφορούν τις νέες ιδέες και κουλτούρες στην Ελλάδα της κρίσης.  Δείτε εδω όλες τις παρουσιάσεις.

Παρέδωσαν τα φάρμακα οι Paguristas στη "Κιβωτό του Κόσμου"

Με την παράδοση στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή των φαρμάκων που συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή μία ακόμη πρωτοβουλία των Paguristas.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×