op
×

Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί για ύπουλο παθογόνο που βρίσκεται στα κρέατα

Επιστημονική συμμαχία του Ε.Φ.Ε.Τ. για τον εκμηδενισμό ενός ύπουλου παθογόνου στα τρόφιμα 
Περισσοτερα...

ΤΡΟΦΙΜΑ

Βιολογικά γεύματα στα σχολεία: Το παράδειγμα των Τρικάλων

«Βιολογικά σχολικά γεύματα; Γιατί όχι. Όταν μάλιστα σχετίζονται με την ύπαρξη και λειτουργία πράσινων και υγιεινών τοπικών συστημάτων διατροφής, τότε, τα αποτελέσματα είναι σημαντικά με πολλαπλές ωφέλειες στη διατροφή και υγεία των παιδιών». 

Ένα βήμα πιο κοντά να καταστεί ο γύρος το πρώτο ελληνικό προϊόν «ΕΠΙΠ» στην ΕΕ

Κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «ΓΥΡΟΣ» ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ).

Αναλύθηκε για πρώτη φορά το «DNA» της ελληνικής φέτας - Δείτε τι κρύβει!

Ερευνητές του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) ανέλυσαν την ελληνική φέτα, αποκρυπτογραφώντας, για πρώτη φορά σε μοριακό επίπεδο, το περιεχόμενο, την αξία και τις διατροφικές ιδιότητές της.

Επιστήμονες παρουσιάζουν για πρώτη φορά, έπειτα από τριετή μελέτη, την ιδανική διατροφή για τον άνθρωπο αλλά και τον πλανήτη

Αυτά που οι άνθρωποι τρώνε και ο τρόπος που παράγουν την τροφή τους, πρέπει να αλλάξουν δραστικά στο μέλλον, αν οι άνθρωποι θέλουν να είναι πιο υγιείς, αλλά και η Γη να μην υποφέρει μαζί τους.

Όσοι ακολουθούν διατροφή βασισμένη στη χορτοφαγία, έχουν μεγαλύτερο δείκτη ευφυΐας κατά πέντε μονάδες

Η διατροφή μας, επηρεάζει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε. Η ενέργεια της διατροφής που εισέρχεται στο σώμα μας, επηρεάζει άμεσα και την ποιότητα των σκέψεών μας.                                                
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×