op
×

Διαχείριση απορριμμάτων: Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω...

Το τριήμερο 12-14/2/2015, η περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ οργάνωσαν διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Νομίζουμε ότι χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία να αποσαφηνιστεί η πολιτική των οργανωτών του συνεδρίου, σε κρίσιμα ζητήματα. 
Περισσοτερα...

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΒΙΝΤΕΟ Fat Cut Upcycling ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.: πειραματίζεται, δημιουργεί και μεταποιεί μέσω της άμεσης ανακύκλωσης - upcycling* φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα για να τα μετατρέψει σε χρηστικά προϊόντα ή εκπαιδευτικά παιχνίδια

Πειραματίζεται, δημιουργεί και μεταποιεί μέσω της άμεσης ανακύκλωσης - upcycling* φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα, προκειμένου να τους προσδώσει μεγαλύτερη βιωσιμότητα και να τα μετατρέψει σε χρηστικά προϊόντα ή εκπαιδευτικά παιχνίδια. Παράλληλα η ομάδα αποτελεί ένα ανοιχτό εργαστήριο ιδεών και τεχνογνωσίας που διατίθεται ελεύθερα στον καθένα, δίνοντας λύση σε καθημερινές ανάγκες.

Η Περιφέρεια Αττικής μετατρέπει τα ψηφοδέλτια σε... τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τα κόμματα αλλά και οι εκλογείς που διαθέτουν αχρησιμοποίητο και πλέον άχρηστο έντυπο προεκλογικό υλικό και επιθυμούν να το διαθέσουν καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-32.100.531-4 ή στο email ant.bta@patt.gov.gr.

Οικιακά είδη και αξεσουάρ από μεταχειρισμένα σκέιτμπορντ!

Ανακυκλώνουν παλιά και σπασμένα σκέιτμπορντ για να κατασκευάσουν κοσμήματα, αξεσουάρ και οικιακά είδη. Η παθιασμένη σκέιτερ Nat Rigby ξεκίνησε την εταιρεία το 2007 παρακινούμενη από την επιθυμία να μεταμορφώσει τα δικά της σκέιτμπορτ σε πολύτιμα ενθύμια.

ΠΡΩΣΥΝΑΤ: Σημαντική εξέλιξη η ακύρωση των διαγωνισμών διαχείρισης απορριμμάτων ΣΔΙΤ της Αττικής

Σημαντική εξέλιξη, στο μέτωπο της διαχείρισης των απορριμμάτων, αποτελεί η ακύρωση των διαγωνισμών ΣΔΙΤ, για τα τέσσερα θηριώδη εργοστάσια επεξεργασίας σύμμεικτων της Αττικής, που αποτελούν τη «ναυαρχίδα» των αντίστοιχων έργων, δρομολογημένων σε όλες, σχεδόν, τις περιοχές της χώρας

Αθήνα: ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν στα δυτικά προάστια

Κεντρικός στόχος είναι ο επαναπροσδιορισμός της περιοχής ως ενός ισότιμου τμήματος της ευρύτερης  Αθήνας, με υπέρβαση του διαχρονικού κοινωνικού διαχωρισμού και της δομικά δυσμενέστερης θέσης που είχε η  περιοχή.  

Παζάρι Μεταχειρισμένων στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών

Αύριο Παρασκευή στις 7:00 μ.μ.στο  Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών της Θεσσαλονίκης  απο  το Ξεκίνημα. Είναι η ευκαιρία μας να βρεθούμε, να πάρουμε ρούχα, χρήσιμα δώρα, κουζινικά και διακοσμητικά σε τιμές που δεν ξεπερνούν στην πλειοψηφία τους τα 1-2 ευρώ. Έτσι, προωθούμε τη λογική της επανάχρησης και της ανακύκλωσης.

Περιβαλλοντικά εγκλήματα. Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: «Εργοστάσια Απορριμμάτων - Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων»

Παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά εγκλήματα της εποχής μας και συγκεκριμένα το ανεπανόρθωτο πλήγμα που θα υποστεί το Δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον αλλά και οι πολίτες, από την κατασκευή ιδιωτικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων.

Παλλήνη: Κάδοι ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε 25 περίπου σημεία της Παλλήνης, περιλαμβάνει συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμος και η εταιρεία Free-Recycle.

Ένα πολύ διαφορετικό λεωφορείο βγήκε στους δρόμους της νοτιοδυτικής Αγγλίας και έγινε viral! [βίντεο]

Οι εκπομπές αεριών του οικολογικού λεωφορείου είναι πολύ μικρότερες από εκείνες των κινητήρων ντίζελ, συμβάλλοντας στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις αστικές περιοχές.

Ραγδαία αναπτύσσεται το δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης στην Καλαμάτα

Προχωρεί η πύκνωση του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης, το οποίο εγκαθιστά η ομάδα Re:Think σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Το δίκτυο αριθμεί πλέον 43 συνοικιακούς κομποστοποιητές.

Βραβεύτηκε ως η πιο καινοτόμα Κοινωνική Επιχείρηση η "Καλλονή-Κελλιά" της Τήνου

Η “Καλλονή-Κελλιά”, που ασχολείται με τη διαχείριση απορριμμάτων, βραβεύτηκε ως η πιο καινοτόμα Κοινωνική Επιχείρηση, κερδίζοντας το βραβείο Καινοτομίας ανάμεσα σε 57 συμμετέχουσες κοινωνικές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος

Να πώς λειτουργεί η συσκευή που ταΐζει τα αδέσποτα ανακυκλώνοντας [βίντεο]

Η συσκευή τοποθετείται σε δημόσιους χώρους όπου οι πολίτες μπορούν να προσεγγίσουν για ανακύκλωση των πλαστικών φιαλών και κουτιών αναψυκτικών με ανταπόδοση τροφής και νερού για τα πεινασμένα ζωάκια της περιοχής που συνήθως λιμοκτονούν.

Δωρεάν κάδοι οικιακής κομποστοποίησης από τον Δήμο Δράμας

Ο Δήμος Δράμας στα πλαίσια της πιλοτικής δράσης της οικιακής κομποστοποίησης πρόκειται να διανέμει σε πολίτες κάδους οικιακής κομποστοποίησης κατάλληλους για τοποθέτηση σε χώμα (όχι σε τσιμέντο ή μπαλκόνι).

Τα λάθη της ανακύκλωσης - Τι δεν πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους

Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης συχνά χρησιμοποιούνται από τους πολίτες ως κανονικοί σκουπιδοτενεκέδες, μέσα στους οποίους βρίσκει κανείς τα πιο παράταιρα υλικά, φανερώνοντας την έλλειψη ενημέρωσης που διακατέχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Δωρεάν διάθεση κάδων οικιακής κομποστοποίησης

Ξεκινά τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου, η δωρεάν διανομή των οικιακών κάδων κομποστοποίησης, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού του δήμου Αθηναίων.

Πώς ανακυκλώνουν οι έξι κορυφαίες πόλεις της Δ. Αμερικής και πώς εμείς

Ο ηγέτης της ανακύκλωσης στην Ευρώπη είναι αναμφίβολα η Σουηδία, η οποία αξιοποιεί το 99% των σκουπιδιών που παράγει. Λαμπρά παραδείγματα ανακύκλωσης υπάρχουν όμως και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ή για να είμαστε ακριβέστεροι, στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μάθε πώς θα ξεχωρίζεις τα σήματα ανακύκλωσης

Καθημερινά χρησιμοποιούμε διάφορες συσκευασίες και αντικείμενα που όταν τελειώσουν καλούμαστε να τα πετάξουμε στον κάδο σκουπιδιών ή να τα ανακυκλώσουμε. Τα καλά νέα είναι ότι ολοένα και περισσότεροι τασσόμαστε υπέρμαχοι της ανακύκλωσης και μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τι ανακυκλώνεται και τι όχι. Μέχρι εδώ καλά!

Ανακύκλωση: συνεργασία Δήμου και συνεταιρισμού "ΜοίκοΝΟΣ" για ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή

Ο Αστικός Συνεταιρισμός ΜοίκοΝΟΣ ανακοινώνει την έγκριση της τριμερούς σύμβασης του συνεταιρισμού ΜοίκοΝΟΣ, του Δήμου Μυκονίων και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου του ΔήμουΜυκονίων  και με σκοπό την ανακύκλωση με διαλογή στην οικία και στο χώρο εργασίας.

Τις θέσεις της Ρένας Δούρου για τα απορρίμματα ζητά η Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείριση Απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ)

Τις προθέσεις της νέας περιφερειακής αρχής Αττικής, σε βασικές πλευρές του κρίσιμου ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, ζητά να πληροφορηθεί η Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ), με επιστολή της προς την κ. Ρ. Δούρου.

Φεστιβάλ «Δες το αλλιώς!», 27-28 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο Βρυσάκι - Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, η Καλύτερη Ζωή προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να μεταποιήσουν, να χαρίσουν, να «φτιάξουν μόνοι τους», να κάνουν το καλό και να δουν με άλλο μάτι διάφορα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×