op
×

Η Σουηδία εισάγει σκουπίδια από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για παραγωγή ενέργειας! (βίντεο)

Η χώρα διαθέτει 32 σταθμούς όπου τα διάφορα απόβλητα αποτεφρώνονται για την παραγωγή ατμού, ο οποίος με τη σειρά του χρησιμοποιείται σε γεννήτριες στροβίλων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι σταθμοί αυτοί προμηθεύουν σχεδόν ένα εκατομμύρια σπίτια στη Σουηδία με θέρμανση, και περίπου 260.000 με ηλεκτρισμό.
Περισσοτερα...

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Δωρεάν κάδοι οικιακής κομποστοποίησης από τον Δήμο Αθηναίων - αιτήσεις έως 30/09

Δωρεάν κάδους οικιακής κομποστοποίησης αποφάσισε να προσφέρει στους δημότες ο Δήμος Αθηναίων: «Η ώρα για ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων στο σπίτι έφτασε. Με σύμμαχο τον δήμο Αθηναίων», αναφέρει η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού του δήμου Αθηναίων με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων στην πηγή και την επέκταση της ανακύκλωσης στα νοικοκυριά.

Αυτή είναι η χώρα που... ξέμεινε από σκουπίδια! (βίντεο)

Όσο για τις εναλλακτικές λύσεις στην ανακύκλωση αυτές συνοψίζονται στο αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αποτέφρωσης απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας, η ποσότητα των οποίων φτάνει τους δύο εκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο, όσα δηλαδή ανακυκλώνονται.

Ταξιδεύει στον κόσμο και τρώει από τα… σκουπίδια!

Ένας νεαρός Γάλλος ακτιβιστής, ο Baptiste Dubanchet,, ξεκίνησε στις 15 Απριλίου από το Παρίσι με το ποδήλατό του για να κάνει τον γύρο της Ευρώπης με έναν μοναδικό σκοπό: Να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στη σπατάλη του φαγητού!

Πάτρα: Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αχιλλέα Γεωργακόπουλο, γίνεται γνωστό, ότι το Σάββατο (28 Ιουνίου 2014) από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, στο παρκινγκ Γ. Καλεντζώτη (Ακτή Δυμαίων και Παπαφλέσσα), και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Και στα δύο σημεία θα υπάρχουν ειδικά containerς για τη συγκέντρωση των συσκευών.

Δείτε το πρώτο οικολογικό σούπερ μάρκετ που δεν πετάει τίποτα (βίντεο)

Στην Γερμανία, δύο κορίτσια, η Sara Wolf και η Milena Glimbovski, θέλοντας να βοηθήσουν στην μείωση του όγκου των οικιακών απορριμμάτων, δημιούργησαν το πρώτο καινοτόμο, οικολογικό σούπερ μάρκετ, στο οποίο δεν πωλείται κανένα συσκευασμένο προϊόν. Στο Original Unvertpackt δεν βρίσκουμε σακούλες, βάζα, κουτιά ή οποιοδήποτε άλλο είδος συσκευασίας. Όλα τα προϊόντα πωλούνται χύμα!

Υπουργική Απόφαση: Οι δωρεές σε είδος για κοινωφελή σκοπό χωρίς ΦΠΑ

Ψηφίστηκε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση  για την απαλλαγή των δωρεών σε είδος από την επιβολή του ΦΠΑ όταν αυτές γίνονται προς κοινωφελείς  οργανισμούς για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πάρος: Ανταλλακτικό Παζάρι με Εναλλακτικό Νόμισμα - «Κουρσέβα»

Το Δίκτυο Ανταλλακτικής Οικονομίας Πάρου Αντιπάρου «Κουρσέβα» διοργανώνει Ανταλλακτικό Παζάρι στην Πλατεία Λευκών την Κυριακή 4 Μαΐου 5.30-7.30μμ. Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνεται στους Λευκιανούς για να γνωρίσουν το Δίκτυο & μια τοπική οικονομία χωρίς Ευρώ, με ανταλλαγές σε προϊόντα, υπηρεσίες & αντικείμενα άμεσα ή με ΠΑΝ (Παριανό Ανταλλακτικό Νόμισμα).

Συντονισμός συλλογικοτήτων για κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς εργολάβους

Είκοσι τέσσερις (24) συλλογικότητες, με μόνιμη δράση για τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, συγκρότησαν πανελλαδικό Δίκτυο συντονισμού. Η συγκρότηση του Δικτύου ήταν αποτέλεσμα ουσιαστικών συνεννοήσεων το τελευταίο τρίμηνο, που «σημαδεύτηκαν» από δύο συναντήσεις συλλογικοτήτων, στις 25 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη και στις 22-23 Φλεβάρη στην Αθήνα.

Νέα σημεία ανακύκλωσης στο Γαλάτσι

Επεκτείνεται το υφιστάμενο δίκτυο ανακύκλωσης και στις γειτονιές του Γαλατσίου, εκτός από τους κεντρικούς δρόμους , μετά την προμήθεια 150 επιπλέον κάδων ανακύκλωσης και ενός ακόμη απορριμματοφόρου.Ο χάρτης και η λίστα με τους δρόμους, όπου θα τοποθετηθούν οι κάδοι θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Οικιακή κομποστοποίηση: τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε (Βίντεο)

Όταν πέφτουν στο έδαφος τα φυτικά υπολείμματα, αρχίζει η διαδικασία της αποσύνθεσης, δηλαδή η κομποστοποίηση. Κομποστοποίηση μπορούμε να κάνουμε και στο χώρο μας (οικιακή κομποστοποίηση) με τη βοήθεια ειδικών κάδων. Είναι ένας μοναδικός τρόπος να ανακυκλώσουμε ορισμένα από τα οικιακά λύματα, σε πολύτιμα πρόσθετα του εδάφους.

"Ψωνίζω χωρίς συσκευασίες": Ένα οικολογικό πείραμα τριών κοριτσιών

«Ψωνίζω χωρίς συσκευασίες». Αυτό είναι το μότο τριών φίλων, της Μίριαμ, της Γιούλια, της Κριστίνε και του Φλόριαν, οι οποίοι αποφάσισαν να καταργήσουν τις συσκευασίες των προϊόντων για μία εβδομάδα.

"Ημέρες Σπορείας" σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

«Ημέρες Σπορείας» είναι ο τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, για την οικολογία, την καλλιέργεια λαχανικών, την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, που ξεκίνησε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου, σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης. Το διοργανώνει ο Δήμος της πόλης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πόλη στη Θάλασσα».

"Ανακύκλωση στις αυλές μας"

«Ανακύκλωση στις αυλές μας», είναι ο τίτλος του νέου προγράμματος με θέμα την ανακύκλωση στα σχολεία,  που πρόκειται να εφαρμόσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης,  από τις 25 Φεβρουαρίου 2014.

Διαχείριση των απορριμμάτων:Πανελλαδική συνάντηση συλλογικοτήτων

Η Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) καλεί σε πανελλαδική συνάντηση συλλογικοτήτων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, το διήμερο 22 και 23 Φλεβάρη 2014.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×