op
×

Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στον κόσμο!

Το νησί συντηρείται εδώ και μήνες καταναλώνοντας μόνο «πράσινη» ενέργεια, η οποία αποτελείται από ένα μείγμα αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Περισσοτερα...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το Όσλο εισάγει σκουπίδια γιατί δεν φτάνουν όσα έχει για να θερμανθεί όλη η πόλη!

Το Oslo, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας εισάγει απορρίμματα από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Σουηδία, αλλά και από πιο μακρινές χώρες, όπως η νότιος Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι αποτεφρωτήρες σκουπιδιών, που θερμαίνουν τη μισή πόλη και το μεγαλύτερο μέρος των σχολείων της, έχουν ανάγκη από συνεχή ανεφοδιασμό.

Κίνηση Αυτοδιαχείρισης Νέα Γουινέα: Υδροηλεκτρικό έργο με τοπικά κατασκευασμένη υδρογεννήτρια ανοικτού υλισμικού - 2 χρόνια λειτουργίας!

Το Μάρτιο του 2013, η Νέα Γουινέα ανάλαβε να ηλεκτροδοτήσει το σπίτι και τις αποθήκες σε αγρόκτημα στην Οίτη, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των κατοίκων σε ηλεκτρισμό και σε ζεστό νερό, μιας και το κτήμα βρίσκεται πολύ μακριά από το ηλεκτρικό δίκτυο.

70χρονος μηχανικός στη Τήνο δημιούργησε ένα υβριδικό σύστημα παραγωγής ρεύματος στο οποίο θα βασιστεί η ΔΕΗ για να κάνει τη Γαύδο «πράσινο νησί»

Ενεργειακή & Οικιακή Αυτάρκεια- ο ρεαλιστικός στόχος για νοικοκυριά & χώρα. Ηδη εδώ και λίγα χρόνια στην Τήνο ένας συνταξιούχος μηχανικός της ΔΕΗ, ο 70χρονος κ. Γ. Μπέτζιος, έχει δημιουργήσει ένα δικό του υβριδικό σύστημα  στο οποίο θα βασιστεί η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ για να μετατρέψει τη Γαύδο σε «πράσινο νησί». Να γίνει δηλαδή η πρώτη περιοχήτης χώρας η οποία θα ηλεκτροδοτείται αποκλειστικάαπό τον ήλιο και τον άνεμο.

Καινοτόμο σύστημα παράγει καθαρή ενέργεια από την φυσική ροή των ωκεανών (βίντεο)

Ομάδα Αυστραλών ερευνητών ανακάλυψε ένα νέο τρόπο αξιοποίησης της φυσικής ροής των ωκεανών, ώστε να παράγεται ηλεκτρική ενέργεια με μηδενικές εκπομπές αερίων. Πρόκειται για το καινοτόμο σύστημα CETO 5. 

ΟΧΙ στο βρώμικο σχέδιο της ΔΕΗ! Ναι στην αιολική και ηλιακή ενέργεια. Υπογράψτε ΕΔΩ!

Παναγιώτη Λαφαζάνη: ΟΧΙ στην άδεια εγκατάστασης του αναχρονιστικού και βρώμικου εργοστασίου ‘Πτολεμαΐδα V’.  Καθαρές και πιο οικονομικές μορφές ενέργειας (όπως αιολική και ηλιακή) που σέβονται την υγεία και το περιβάλλον μας και ταυτόχρονα δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου εξηγεί γιατί δεν πρέπει να έχουν ρεύμα οι φτωχοί (βίντεο)

Στην ομιλία της στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων είπε, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση για ηλεκτροδότηση των σπιτιών των απόρων:

Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία : Το 40% των φτωχών Ελλήνων στερείται βασικών ειδών διατροφής

Πλέον, ξεπερνά το 20% το ποσοστό του πληθυσμού που στερείται βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Σημειώνεται δε ότι υλικές στερήσεις αντιμετωπίζει και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού.

Δείτε πώς θα ενταχθείτε στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ εξασφαλίζει έως και 54% χαμηλότερες χρεώσεις ηλεκτρικού για ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, ενώ ήδη περισσότεροι από 600.000 καταναλωτές έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα.

Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους: Η Περιφέρεια Αττικής επανασυνδέει το ρεύμα στα νοικοκυριά [δικαιολογητικά]

Η Περιφέρεια Αττικής, προχωρά το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» και αναλαμβάνει άμεσα τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού.

Ένα διαφορετικό δέντρο θα ανθίσει στο Παρίσι [φωτο - βίντεο]

Ήδη δύο πρωτότυπα της τεχνολογίας βρίσκονται στο νησί Ολερόν στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Κεντρικής Γαλλίας στον Ατλαντικό, το πρώτο, και στο Πλεμέρ Μποντού της Βρετάνης, στα βορειοδυτικά του “Εξαγώνου” το δεύτερο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×