op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αγκαλιά Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Ατομικές Ελευθερίες - Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα

"Η Αγκαλιά με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό συμπαραστέκεται στις γυναίκες εκείνες έγγαμες ή άγαμες, που διάφοροι λόγοι, κυρίως εγκατάλειψης, κακοποίησης, αλλά και κοινωνικοοικονομικοί, τις πιέζουν να οδηγηθούν στην βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου - παιδιού τους. 

Προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό, στη μητέρα του ηθική και υλική στήριξη.


ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΚΟΠΩΝ

Με την ηθική και υλική υποστήριξη της εγκύου και του παιδιού, η οποία συνεχίζεται και μετά τον τοκετό.

Με την ηθική και υλική υποστήριξη της Πολύτεκνης Οικογένειας και γενικώς του θεσμού του γάμου και της τεκνοποιίας.

Με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την αξία της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη.

Με την έρευνα και τη διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων της εγκυμοσύνης και της τεκνοποιίας.

Με την ίδρυση Κέντρου Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού,με λειτουργία Ξενώνα εμπερίστατων γονέων και Βρεφονηπιακού & Παιδικού Σταθμού. Το Κέντρο αυτό θα μπορεί να συνεργάζεται με άλλους ξενώνες και σταθμούς.

Με την οργάνωση μεγάλου κύκλου Φίλων - Εθελοντών και Συνεργατών, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν υλική και ηθική βοήθεια, όπως και προσωπική εργασία.

Με τη διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, εκθέσεων, προβολών, συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων, που θα έχουν χαρακτήρα πανεθνικής ενημέρωσης.
Με την έκδοση περιοδικών, εντύπων και βιβλίων, καθώς και με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Με την καλλιέργεια σχέσεων και επαφών με πνευματικά ιδρύματα και κρατικούς, ιδιωτικούς ή κοινωνικούς φορείς, που μπορούν να συνδράμουν στο έργο του, καθώς και με άλλα σωματεία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με παρόμοια δράση.

Με τη σύσταση Ειδικών Επιτροπών και Τμημάτων για τη μελέτη ή την υλοποίηση των παραπάνω σκοπών.
Με κάθε άλλο νόμιμο και πρόσφορο μέσο.ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τη φωνή του.
Είναι σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1998, εγγεγραμμένο στα μητρώα των Μ.Κ.Ο. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Εθνικό Μητρώο με Αριθμό 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0612 και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0539).

Με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού «η Αγκαλιά» παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες και συμπαραστέκεται με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό στις γυναίκες εκείνες έγγαμες ή άγαμες, που διάφοροι λόγοι, κυρίως εγκατάλειψης, κακοποίησης, αλλά και κοινωνικοοικονομικοί, τις πιέζουν να οδηγηθούν στην βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου - παιδιού τους. Προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό, στη μητέρα του ηθική και υλική στήριξη. Γενικώς στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία.

Παράλληλα συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού, σε όλη την Ελλάδα, πάνω σε θέ­μα­τα που αφορούν στην εγκυμοσύνη, στη μητρότητα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο δημογραφικό, με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, ομιλιών, ημερίδων και με την εκτύπωση και τη διανομή εντύπων.

Έτσι όλοι εμείς, τα μέλη, οι εργαζόμενοι, οι φίλοι, οι εθελοντές και οι χορηγοί που υποστηρίζουν την υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου, αγκαλιάζουμε την έγκυο και το έμβρυο - κσι στη συνέχεια τη μητέρα και το παιδί της - με φροντίδα και αγάπη, αισθανόμενοι ότι, όλοι μαζί, δημιουργούμε μια μεγάλη οικογένεια. Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά, που λέγεται Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Στη σκέψη και τη ματιά όλων μας καθρεφτιζόταν πάντα αυτή η Αγκαλιά, που μεταμορφώθηκε σταδιακά σε ένα δυνατό "πιστεύω" για όλους μας. Έτσι, αποφασίστηκε αυτή "η αγκαλιά" να βγει και προς τα "έξω" - με το να προστεθεί στον τίτλο μας και να γίνει πια το νέο μας Σύμβολο.

Ένα παιδί, στην αγκαλιά της Μητέρας του.Οι σκοποί του Συλλόγου εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι: Προσφέρουμε προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό, καθώς και στη μητέρα του και παράλληλα καλλιεργούμε και υπηρετούμε ένα πνεύμα φιλοτεκνίας και αποφυγής των εκτρώσεων.
Μετά από πολύμηνο προβληματισμό για την ανεύρεση μιας λέξης, που να εκφράζει τους σκοπούς του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ότι η πιο αντιπροσωπευτική μονολεκτική αναφορά στην ονοματοδοσία του, κατάλληλη και για την ευρύτερη αναγνωρισιμότητά του, η οποία συνάδει με την όλη αξιοπρεπή μέχρι σήμερα παρουσία και προσφορά του στον άνθρωπο, είναι η λέξη αγκαλιά.

Η αγκαλιά είναι το λύγισμα και των δυο χεριών, ώστε οι βραχίονες να έρχονται παράλληλα και κοντά στον κορμό, όπως όταν κάποιος κρατά κάτι/κάποιον προστατευτικά στο στήθος του, ή σφίγγει (κάποιον/κάτι) πάνω του.

Η μητέρα κοιμίζει το μωρό στην αγκαλιά της.
Μητρική αγκαλιά, θερμή αγκαλιά, ανοιχτή αγκαλιά, τρυφερή αγκαλιά, στοργική αγκαλιά.
 
Ο Σύλλογος αγκαλιάζει και στηρίζει την έγκυο, στον αγώνα της να κρατήσει το παιδί της. Για τον καθένα μας, η αγκαλιά σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τους σκοπούς του Συλλόγου και, έμπρακτα, βοηθούμε και υποστηρίζουμε την πραγματοποίησή τους. Μέχρι σήμερα αγκαλιάσατε όλοι εσείς οι Φίλοι την προσπάθειά μας αυτή και σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Η πιο μεγάλη, η πιο ζεστή, η πιο γλυκειά, η πιο τρυφερή αγκαλιά, είναι η αγκαλιά της μάνας. Οι μητέρες που στηρίχθηκαν και στηρίζονται από τον Σύλλογό μας, έχουν εκφράσει και με επιστολές τους αυτή την αίσθηση του αγκαλιάσματος, που βρίσκουν κοντά μας. Και είναι ελπιδοφόρο και χαρούμενο το γεγονός, ότι έχουν βρει πλέον τον δρόμο τους - και θέλουν να εκφράσουν σε λίγες γραμμές, τα πολλά συναισθήματά τους, για την ανθρωπιά και την αγάπη που δέχθηκαν από τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά, ως «εθνικός συντονιστής» για την Ελλάδα, πραγματοποιεί τη συλλογή υπογραφών για την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «One of us» (Ένας από εμάς) (συμμετέχουν 17 χώρες), με στόχο να επανεξετασθεί υποχρεωτικά, και ενδεχομένως να ακυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η χρηματοδότηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για έρευνες σε ανθρώπινα έμβρυα (εμβρυικά βλαστοκύτταρα)."

Η Αγκαλιά Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας προσφέροντας προστασία, ηθική και υλική στήριξη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Λεωφόρος Αθηνών 84, Αθήνα 104 41, Ελλάδα
Τηλ: 2108828788, Φαξ: 210 8235121, Email: info@agalia.org.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×