op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αγροναύτες και ΚΟ.ΣΑ.Π

Χωρίς Μεσάζοντες, Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων, Αστικοί Λαχανόκηποι, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο, Εναλλακτική Εκπαίδευση


Η ομάδα ΑΓΡΟΝΑΥΤΕΣ Μονεμβασιάς είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Πελοπόννησο.Το πρώτο δίκτυο αγροτών της Πελοποννήσου και καταναλωτών της Αθήνας

Η ομάδα ΑΓΡΟΝΑΥΤΕΣ έχει συστήσει ένα δίκτυο αγροτών-καταναλωτών που σα σκοπό έχει να εξελιχθεί σε έναν κόμβο σύνδεσης των παραγωγών γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, με τους άμεσα ενδιαφερόμενους καταναλωτές.
"Διαθέτουμε τριών ειδών δραστηριότητες:

Α. Διάθεση προϊόντων παραγωγών από Πελοπόννησο, που δεν λειτουργει εβδομαδιαια αλλα με την συμπληρωση μινιμουμ ποσοτητας παραγγελιας διαθεσιμων προιοντων.Όλα τα προϊόντα προέρχονται από μικρής κλίμακας αγροκαλλιεργητές της Πέλοποννήσου (νομοί Λακωνίας, Αρκαδίας και Κορινθίας) που εμπιστευόμαστε λόγω των επιλογών τους για παραγωγή δίχως φυτοφάρμακα, χημικά λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα. Στην πραγματικότητα τα προϊόντα πιστοποιoύνται απο τους ίδιους τους αγρότες και τους καταναλωτές που συμμέτέχουν ήδη στο δίκτυό μας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ποιοτικά ανώτερα τρόφιμα σε ανταγωνιστικές τιμές.
Β. Ομάδες ΚΟ.ΣΑ.Π-Λαχανικών από τοπικούς βιοκαλλιεργητές της Αττικής που λειτουργούν σε εβδομαδιαία συνδρομητική βάση.

Οι Αγροναυτες στηρίζουν την δημιουργία ομάδων ΚΟ.ΣΑ.Π-Λαχανικών με ομιλίες, παρουσιάσεις και αρχική οργάνωση, αλλά οι ομάδες λειτουργούν ανεξάρτητα και αυτόνομα από τους εθελοντές διοργανωτές της κάθε ομάδας. 

Αν θέλετε υποστήριξη για να ξεκινήσετε μια ομάδα ΚΟΣΑΠ-Λαχανικών δείτε  την σελίδα μας.

Αυτήν την στιγμή αναπτύσσονται ομάδες στο λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά η όλη ιδέα μπορεί κάλλιστα να υιοθετηθεί και σε επαρχιακές πόλεις αξιοποιώντας τους τοπικούς παραγωγούς.Γ. Διαχείριση και ανάπτυξη συνεργατικού λαχανόκηπου που ευελπιστεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα αειφόρου καλλιέργειας της γης και να μας παρέχει καθαρή τροφή. 
Ο λαχανόκηπος μας βρίσκεται στον Ασωπό του δήμου Μονεμβασίας και καλωσορίζει εθελοντές και νέους καλλιεργητές που χρησιμοποιούν μεθόδους καλλιέργειας που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία μας.


 
Σκοπός μας είναι να φιλοξενήσουμε όχι μόνο ντοματιές και πιπεριές αλλά και ανθρώπους που επιθυμούν να μοιραστούν τις γνώσεις τους. 

Κύριος στόχος μας είναι η καλλιέργεια ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών και η λειτουργία τράπεζας σπόρων ενταγμένη στο δίκτυο ανταλλαγής «Το Πελίτι», ως απάντηση στη εμπορευματοποίηση της διατροφής μας και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Εγγραφές στο πρόγραμμα Kοινοτικά Στηριζόμενης Αγροτικής Παραγωγής (ΚΟ.ΣΑ.Π) έχουν ήδη ξεκινήσει ( δείτε το ομάδες  καταναλωτών ).

Μπορείτε επίσης παράλληλα αλλά και ανεξάρτητα από το ΚΟΣΑΠ, να κάνετε μεμονωμένες παραγγελίες από τα διαθέσιμα προϊόντα μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας:
Τηλ. 6980.358.038
email: agronaftes@gmail.com

Στην Κύπρο λειτουργει ήδη ενα παράλληλο δίκτυο οπου μπορειτε να προμηθευεστε ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε πολύ λογικές τιμές. 

Για πληροφορίες και παραγγελίες επικοινωνήστε στο gikidor@gmail.com και στο τηλ. +35796301706Στοιχεία επικοινωνίας:
Ασωπός, δήμος Μονεμβασιάς, 230 56, Ελλάδα
Τηλ. 6980.358.038 email: agronaftes@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×