op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αλληλέγγυοι Δρόμοι - Κίνηση Αλληλεγγύης και Αυτοοργάνωσης στο Μαρούσι

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Χωρίς Μεσάζοντες, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο, Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι

"Η κίνηση αλληλέγγυοι δρόμοι είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία ενεργών πολιτών με διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές διαδρομές και προσωπικές εμπειρίες, αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα.

Η σύνθεση αυτής της διαφορετικότητας με άξονα την κοινωνική ευαισθησία, τη διάθεση εθελοντικής προσφοράς, δράσης και αντίστασης μας ώθησε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια κοινή προσπάθεια, η οποία να αγκαλιάζει ολόκληρη την κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η πρωτοφανής και εντεινόμενη επίθεση που δέχεται το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής της άγριας λιτότητας οδηγεί σε μια βαθιά και παρατεταμένη, κοινωνική, οικονομική, πολιτική κρίση που έχει εξελιχθεί σε ανθρωπιστική και επισιτιστική. 

Η κρίση αυτή δημιουργεί τον κίνδυνο όχι απλά διάλυσης του κοινωνικού κράτους αλλά ολόκληρου του κοινωνικού ιστού.


Η ανεργία, η φτώχεια, τα κλειστά μαγαζιά, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, οι νέοι φόροι, η διάλυση της υγείας και της εκπαίδευσης, η μετανάστευση των νέων, οι ουρές στα συσσίτια, οι άστεγοι συμπολίτες μας, οι αυτοκτονίες, τα πεινασμένα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία και οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες τους όλο και πληθαίνουν. 

Οι πολιτικές επιστρατεύσεις εργαζομένων που αγωνίζονται, η ένταση της καταστολής και τα ρατσιστικά φαινόμενα δημιουργούν ακραίες συνθήκες φτωχοποίησης του λαού και συρρίκνωσης της δημοκρατίας. 

Επομένως, ο δρόμος της αξιοπρέπειας, της αντίστασης, της ανιδιοτελούς συνεργασίας και αμοιβαίας συμμετοχής τίθεται εξαρχής ως όρος επιβίωσης. Οφείλουμε να μείνουμε όρθιοι.


Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε συμπολίτη μας, να δημιουργήσουμε δομές κονωνικής στήριξης, οικονιμικής ανακούφισης, πολιτισμικής δράσης, ανθρώπινης επικοινωνίας και επαφής.


Να συγκροτήσουμε ομάδες αλληλέγγυας δράσης σ’ αυτούς του τομείς, ώστε κανείς να μη νοιώθει μόνος του και αβοήθητος. 

Ξεκινάμε λοιπόν τη δράση μας αντιστεκόμενοι στην κερδοσκοπία μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων και μεγάλων αλυσσίδων εμπορίας τροφίμων που ελέγχουν και καθορίζουν τις τιμές βασικών προϊόντων.


Καταργούμε τους χονδρέμπορους και τους μεσάζοντες εξασφαλίζοντας τη διάθεση προϊόντων απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή προμηθεύοντας φτηνά και ποιοτικά βασικά είδη διατροφής.


Σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια έχει θέση ο κάθε συμπολίτης μας, που επιθυμεί να διαθέσει τις γνώσεις και τον χρόνο του συμμετέχοντας ενεργά και ισότιμα σε εθελοντική βάση, που μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή."


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο χώρος τέχνης "Ιδιόμελο" και οι "Αλληλέγγυοι Δρόμοι" επιχειρούν να συστήσουν θεατρική ομάδα αλληλεγγύης.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Χατζηαντωνίου 12, Μαρούσι 151 24, Ελλάδα
allileggyoidromoi@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×