op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Θερμαϊκού

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Χωρίς Μεσάζοντες, Αστικοί Λαχανόκηποι, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο, Αλληλέγγυα Υγεία , Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

"ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στον εκβιασμό της ΔΕΗ γιατί τα "χαράτσια" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΗ, ΔΕΝ προσφέρουν ανταποδοτικές παροχές, είναι αντισυνταγματικά και παράνομα, είναι εκβιαστικά όσον αφορά στο μεγαλύτερο κοινωνικό αγαθό και το χειρότερο, ενέχουν δόλο!

Πληρώνοντας τα, αποδεχόμαστε την υποθήκευση της περιουσίας μας στους τοκογλύφους δανειστές.ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΝΕΡΟ! ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ Η αλληλεγγύη, η αντίσταση, η άμυνα στην λαίλαπα που έρχεται, στο ξεπούλημα, στην λεηλασία και το πλιάτσικο της πατρίδας και της ζωής μας, από την συμμορία των τοκογλύφων και των λακέδων τους. 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ (που ήδη αναπτύσσουμε) 

Καλλιέργεια με παροχή γης σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, για να αντιμετωπίσουμε την πείνα που έρχεται. 

Δημιουργία ανταλλακτηρίου, με παροχή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς Ευρώ, αλλά με τοπική ανταλλακτική μονάδα που την ονομάσαμε "Θερμό". Μπορεί τώρα ακόμα να μπορείς να επιβιώνεις. Αύριο ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ! Αυτό που συμβαίνει στην διπλανή πόρτα, θα έρθει και στη δική σου. Κι αν δεν στα πάρουν οι τράπεζες, θα στα πάρει η ξενόδουλη κυβέρνηση για να καταλήξουν στις τράπεζες. 


ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣΚαλούνται παραγωγοί και συνεταιρισμοί που επιθυμούν να προσφέρουν προϊόντα τους στις ανά μήνα διαθέσεις προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες να επικοινωνούν με την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού στο τηλέφωνο της Πρωτοβουλίας 6942548494, στα τηλ. 6973556231, 2392052021, 6948482008 και στο mail anexartitiprotovoulia@gmail.com.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΥΓΕΙΑ


Για λόγους ανωτέρας βίας έχει αλλάξει το τηλέφωνο στο οποίο θα πρέπει να απευθύνεστε όσοι θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τους γιατρούς που καλύπτουν μέσω της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας τους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους κατοίκους του Θερμαϊκού. 

Το νέο τηλέφωνο είναι: 6931720483 Οι ανοιχτές Συνελεύσεις της Πρωτοβουλίας γίνονται κάθε Τετάρτη στις 7.30 μμ στο ΚΑΠΗ Ν. ΕΠΙΒΑΤΩΝ."
ΘΕΡΜΟ, ανταλλακτήριο και κοινές καλλιέργειες....

Πως πρέπει να σκεφτούμε για να ενεργήσουμε σωστά....


Πρέπει να επιβιώσουμε.

Άρα χρειαζόμαστε νερό, φαγητό, στέγη, περίθαλψη, κοινωνική συνοχή....

Δεν υπάρχουν όμως χρήματα. Και δεν υπάρχουν και δουλειές.


Σε πρώτη φάση πρέπει να εξασφαλίσουμε το φαγητό μας, το οποίο προέρχεται από την γη - φυτά και  ζώα. Ξεκινάμε λοιπόν με την καλλιέργεια της γης. Πολλοί δεν γνωρίζουν το πως - άλλοι ξέρουν. Αυτός πού έχει την γνώση οφείλει να την μεταδώσει.Έχουμε και άλλες ανάγκες όπως εργασίες σχετικές με ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, προβλήματα υπολογιστών, μαστορέματα γενικής φύσης, εκπαιδευτική υποστήριξη, ιατρικές συμβουλές και πολλά άλλα.

Μια πρώτη προσέγγιση  θα βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο στην σελίδα της πρωτοβουλίας. Και εδώ τα νέα της σημερινής συνέλευσης.

Βασική αρχή για να πετύχει το όλο  εγχείρημα είναι να ξέρουμε τι θέλουμε και να μείνουμε όλοι ενωμένοι. Για να μείνουμε ενωμένοι θα πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες όλων (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται - ελπίζω).
Οι ανάγκες των εργατών, των παιδιών, των συνταξιούχων, των εκπαιδευτικών ακόμα και των επαγγελματιών. Είμαστε όλοι γρανάζια του ίδιου μηχανισμού - αν χαλάσει ένα, παύει να λειτουργεί.
Πως θα μπορέσουμε να "βολευτούμε" όλοι; Εύκολα και απλά.


Στήνουμε την κοινωνία μας από την αρχή, βήμα - βήμα. Από τον πρωτογενή τομέα προχωράμε στην μεταποίηση, διάθεση, παροχή υπηρεσιών.

Καλλιεργούμε ότι κομμάτι γης μας είναι διαθέσιμο, με τρόπο που θα είναι περήφανες οι επόμενες γενιές για μας, μεταποιούμε με την ίδια συνέπεια ότι δεν καταναλώνεται φρέσκο - πράγμα που μας δίνει την δυνατότητα να το ανταλλάξουμε με άλλες περιοχές της χώρας που εφαρμόζουν το ίδιο σύστημα και παράγουν διαφορετικά προϊόντα. 

Θέτουμε ο καθένας μας τις ικανότητες και δυνατότητες στην διάθεση του άλλου - αφορά όλα τα επαγγέλματα με όποιον τρόπο αυτό είναι εφικτό κατά περίπτωση. 

Αναλόγως τις προσφορές που μπορούν και θέλουν να κάνουν επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής μας - γιατί όχι και με κάποια ανταλλάγματα σε εργασία στον χώρο τους - μπορούμε ακόμα και να διαμορφώσουμε τους δημόσιους χώρους του δήμου μας δίχως τα προσβλητικά ποσά των "μελετών" και με άριστα αποτελέσματα....


Ακόμα μπορούμε να στεγάσουμε αστέγους - αυτούς που ήδη δεν έχουν που να κοιμηθούν και αυτούς που θα ακολουθήσουν...


Θα εκπλαγείτε πόσα μπορούμε να κάνουμε ακόμα και πέρα από τα σύνορα του δήμου, πέρα και από τα σύνορα της χώρας...πόση δύναμη έχουμε στα χέρια μας...αρκεί να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!"

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Θερμαϊκού είναι δίκτυο Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας.


Στοιχεία επικοινωνίας:
Ησιόδου 2, Θερμαϊκός 570 19, Ελλάδα
T 6948482008 / 6973556231 E anexartitiprotovoulia@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×