op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Ελληνικού - Αργυρούπολης

Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία


ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ Α΄ΚΑΠΗ Αργυρούπολης,Αλεξιουπόλεως 27,απέναντι από τα Goody's. Από Μάη πλατεία Σουρμένων. 

"Από το φθινόπωρο του 2011, η λαϊκή συνέλευση Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει αποκτήσει μόνιμο και συνολικότερο χαρακτήρα, είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας.

Δείτε την μπροσούρα για το Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού
Έχει αναπτύξει μια σειρά δράσεις ενάντια στα χαράτσια, με πορείες, παρεμβάσεις στη ΔΕΗ, οργάνωση της άρνησης πληρωμής, και με τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων προσπαθειών διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Το Γενάρη του 2012 θέλοντας να δραστηριοποιηθεί σε σχέση τις κινητοποιήσεις που κλιμακώνονταν σε διάφορους χώρους δουλειάς, χαλυβουργούς, κινητή τηλεφωνία, ελευθεροτυπία, Άλτερ οργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τους τρόπους αντίστασής μας και τις προοπτικές των αγώνων μας, μιας και είναι κοινή μας πεποίθηση πως, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο εργάζεται ο καθένας, νιώθουμε όλοι το ίδιο άγρια εκμεταλλευόμενοι.

Μακριά από κομματικούς αποκλεισμούς και κομματικές αγκυλώσεις, τέθηκαν εξ αρχής οι βασικές αρχές της αυτοοργάνωσης, της αντιϊεραρχίας, της αλληλεγγύης, του αντιρατσισμού, του αντισεξισμού.


Οι αρχές αυτές δεν είναι μόνο στόχοι. Είναι και ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνουμε πρακτικές και επικοινωνούμε συλλογικά διαφορετικά από τον τρόπο που κυριαρχεί γύρω μας, στις παρατάξεις, στα σωματεία ή στους φοιτητικούς μας συλλόγους, στα κόμματα, στα δημοτικά συμβούλια, στους φορείς ή σε συλλόγους.


Με λίγα λόγια στη λαϊκή συνέλευση, αν κάποιος θέλει να μιλήσει δεν πρέπει να είναι κάτι, γνώστης ή ειδικός . Λένε τη γνώμη τους όλοι και οι αποφάσεις υλοποιούνται από όλους άμεσα κι όχι από αντιπροσώπους που μπορούν να τις «θάψουν» (δεν ζητάμε δηλαδή τίποτα από τη βουλή, αλλά πραγματοποιούμε μόνοι μας ό,τι περνάει από το χέρι μας).
Αντιφασιστική Μπροσούρα


Έτσι, το πώς θα δράσουμε κάθε φορά διαμορφώνεται βάσει της συνέργειας και της έμπρακτης αλληλεγγύης, έναντι της παθητικής παρακολούθησης και οπαδοποίησης. Δεν είμαστε αρχηγοί κανενός και καμιάς. Θέλουμε να είμαστε συνεργοί μεταξύ μας. Η συνέλευση πεθαίνει αν περιλαμβάνει θεατές ή ακολουθητές.Επιπλέον, με την άμεση δράση διαμορφώνουμε εδώ και τώρα τη ζωή μας και πραγματικά νιώθουμε πως την «παίρνουμε στα χέρια μας», αφού δεν περιμένουμε κάποιος άλλος να αλλάξει κάτι για μας, να μας «σώσει» σε ένα αόριστο μέλλον, τότε που ο ίδιος σαν ειδικός κρίνει πως πρέπει… 


Στη Λαϊκή Συνέλευση στεκόμαστε καθένας και καθεμία δίπλα στις άλλες και τους άλλους, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, μοιραζόμαστε βιώματα, ανάγκες, επιθυμίες, αισθανόμαστε την ικανοποίηση από τις μικρές ή μεγάλες επιτυχίες που πετυχαίνουμε με τη συνεργασία.

Aλλάζουμε τις γειτονιές μας και τις ζωές μας."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αλεξιουπόλεως 27, Ελληνικό Αργυρούπολη 164 52, Ελλάδα
sineleysi.ellin.argyr@gmail.com ypogeia_siragga@espiv.net
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×