op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας

Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ, Συνεργατικά - Αυτόνομα ΜΜΕ, Εκδόσεις, Εναλλακτικά Έντυπα - Ιστοσελίδες

Η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Ορεστιάδα.Ακούστε μας ζωντανά
από το Ράδιο Έβρος 97,1 FM
και απ' το διαδίκτυο
http://www.radioevros.gr/
κάθε Κυριακή 19:00 – 21:00


"Δεν ενδιαφέρεται κανένας. Μας εξοντώνουν. Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα νηπιαγωγεία.

Στιγμές εξόντωσης βιώνουν πολλές οικογένειες που μέσα σε όλη την κοινωνική καταβύθιση ήρθε να προστεθεί και η απουσία νηπιαγωγών στα σχολεία των παιδιών τους.

Μαζί με το νηπιαγωγείο των Δικαίων και το 10ο ολοήμερο νηπιαγωγείο υπολειτουργεί ή πολύ πιθανόν να καταργήθηκε κιόλας. Ουσιαστικά λοιπόν ούτε το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο λειτουργεί και 25 παιδάκια μαζί με τις οικογένειες τους βιώνουν αυτήν την ταλαιπωρεία.

 Τελικά η κυβέρνηση και οι τοπικοί άρχοντες έχουν βάλει σαν στόχο να …αναπτύξουν τα οργανικά κενά, να διαλύσουν όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, να μας πλήξουν και άλλο. Περιφέρεια και δήμος δεν τολμούν σε καμία απολύτως αποφασιστική κίνηση.

Διαχειρίζονται τα προβλήματα και τα γεγονότα, και… μένουν μόνο σε αυτό, στην διαχείριση και στην επικοινωνία. Οι λύσεις δίνονται με σοβαρότητα, με αξιώσεις και διεκδικήσεις. Στην καταστροφολογία όλοι είναι πρώτοι.

Πρώτοι στέλνουν τις λίστες με τους απολυμένους και τις διαθεσιμότητες, πρώτοι αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους στις κοινωνικές και προνοιακες υπηρεσίες του δήμου, πρώτοι απουσιάζουν απο κάθε κινητοποίηση νηπιαγωγών-δημοτικών υπαλλήλων-σχ.φυλάκων κτλ..

Απαιτούμε άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των οργανικώς αναγκών σε ΟΛΑ τα σχολεία και τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ. Το ίδιο να γίνει σε όλες τις υπηρεσίες που αυτόν τον καιρό ενω γκρεμίζονται μία μία (βλέπε βοήθεια στο σπίτι), όλοι οι “αρμόδιοι” δεν τολμούν να χαλάσουν χατίρι στις κυβερνητικές επιλογές. Στο κάτω κάτω γνωρίζουμε ότι αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα γίνει ποτέ. Όλοι πρέπει να πάρουν θέση αλλά πολύ περισσότερο εμείς να διασφαλίσουμε τις ανάγκες μας.

Εδώ και τώρα προτεραιότητα στα δύο νηπιαγωγεία, εδώ και τώρα να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε να δημόσια κοινωνικά αγαθά που μας έχουν τσακίσει. Υγεία, ενημέρωση, εκπαίδευση κτλ.

Τελικά μετά τους εργαζόμενους της ερτ, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τους εκπαιδευτικούς, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους σχολικούς φύλακες ήρθε… και η σειρά των νηπίων και των γωνιών. Θα τους σταματήσουμε.

Προτίνεται μάζεμα και συνάντηση των γονιών στο προάυλιο της ερα για συντονισμό και άμεση κινητοποίηση με συνύπαρξη φορέων της πόλης, (β’ελμε, εργαζόμενοι ερα, σχ.φύλακες, ενωση γονέων και κηδεμόνων) εργαζόμενοι και φοιτητες της πόλης.

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας"


"Αυτές οι μέρες, είναι δικές μας, δεν τους τις χαρίζουμε.’’

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το χέρι της καταστολής, απλώθηκε, μεγάλωσε και αποθρασύνθηκε. Θέλουν να το συνηθίσουμε. Να συνηθίσουμε τον φόβο τον τρόμο, την υποταγή. Από τα σχολεία, στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές, στους διοικητικούς, στους ανέργους, στους ‘’ εξαθλιωμένους ‘’, στους κοινωνικούς χώρους, στους αγωνιστές…

Η βιομηχανία δημιουργίας έντασης και επίθεσης σε όλους εμάς είναι στο αποκορύφωμα της. Άλλοτε δακρύζουμε, θυμώνουμε, εκνευριζόμαστε… Για τον Αλέξη! φωνάζουμε τους Δεκέμβρηδες.Αλήθεια σε κάθε Δεκέμβρη έρχεται άλλος αέρας. Ανατρεπτικός. Τουλάχιστον παιδαγωγικός. Δίδαξε πολλά η αντίσταση, η οργάνωση, η ανυπακοή τον δεκέμβρη του ’08. Το μακρύ χέρι το κράτους – κυβέρνησης – καταστολής οδήγησε στην δολοφονία του 15χρονου Αλέξη.

 Έτσι απλά και ξεκάθαρα. Να συνηθίσουμε στον θάνατο, στην βία. Αφού οι πολιτικοί προϊστάμενοι έθρεψαν το τέρας της καταστολής, μετά ‘έτρεξαν’, να τα μαζέψουν. Το ίδιο συνονθύλευμα. Κούγιας, συκοφαντίες, υπουργοί, όλοι μαγείρεψαν το κόνιο της κοινωνίας. Έπεσαν στο κενό όμως οι προσπάθειες τους.

Η κοινωνία με πρωτοπόρα την νεολαία αντιστάθηκε, οργανώθηκε, άφησε παρακαταθήκη μαζικότατες κινητοποιήσεις και αναζητήσεις, Άφησε και ερωτήματα, όχι αινίγματα. Μπορούμε τελικά να αλλάξουμε τον κόσμο; Είναι εφικτό;

 Ανολοκλήρωτο το εγχείρημα του δεκέμβρη, αλλά η σπορά των αγώνων θα πιάσει τις ανάγκες της νεολαίας και της κοινωνίας σήμερα και θα απαντήσει. Ναι θα τον αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο, τον παλιό, τον γερασμένο.

 Ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Αλέξης, Λαμπράκης, Πέτρουλας, Κουμής, Κανελλοπούλου, Βασιλακοπούλου, Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος, Καναούτης, Φύσσας. Ή Γρηγόρης, Σωτήρης, Ιάκωβος, Σταματίνα, Σωτηρία, Μιχάλης, Θανάσης, Παύλος, γιατί εμείς διαβάζουμε την ιστορία σε μικρά ονόματα. Κι οι άλλοι; Οι τρεις μετανάστες που πνίγηκαν στον Έβρο το Μάρτιο του 2011, ένα παιδί με τη μαμά του και ένας άντρας 25 χρονών, δε μάθαμε ποτέ τα μικρά τους ονόματα.

 Εκείνο το παιδί που σκοτώθηκε όταν ανατινάχτηκε δίπλα του ένα γκαζάκι; Ο Λουκμάν που τον έφαγαν οι φασίστες; Ο παππούς που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα; Οι εκπαιδευτικοί που πνίγηκαν από το σχολείο στο σπίτι στη Ρόδο; Η δασκάλα που σκοτώθηκε ενώ ετοίμαζε τη σχολική γιορτή στη Θεσσαλονίκη; Οι χιλιάδες αυτόχειρες της κρίσης; Οι ανασφάλιστοι; Τα μαγκάλια που μας δηλητηριάζουν; Η μικρή 13χρονή και ο πεντάχρονος; Οι δύο φοιτητές;

Τελικά να μην ξεχνάμε, ο κάθε αγώνας, μικρός και μεγάλος είναι και αγώνας για την επιβίωση. Φυσική και βιολογική, κοινωνική και πολιτική. Αγώνας για την ζωή και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε σε παρουσία στην πλατεία, την Παρασκευή στις 18 : 00, ημέρα μνήμης για την κρατική δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Να φέρουμε στο προσκήνιο τα δημοκρατικά δικαιώματα.

 Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας"

Στοιχεία επικοινωνίας:
Πανεπιστήμιο Θράκης Δημοκρίτειο, Ορεστιάδα 682 00, Ελλάδα
e-mail: a.s_orestiadas@ymail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×