op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Κορίνθου Περιβολάκια

Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Αλληλέγγυα Παιδεία , Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις


Ψήφισμα Συνέλευσης: 

"Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. 

Είμαστε απλοί πολίτες, καθημερινοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, μετανάστες, ΑΜΕΑ, συνταξιούχοι, νέοι, που έχουμε έρθει στην πλατεία "Περιβολάκια" της Κορίνθου, χωρίς κόμματα, χρώματα και ταμπέλες, ένα δίκτυο Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, με ένα κοινό σκοπό: Να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε οτί οι πραγματικές λύσεις στα προβλήματα μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε οτί περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν παρα αυτά που μας χωρίζουν. 

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Κορίνθου εργαζόμενους, άνεργους, νέους και μη, στην πλατεία "Περιβολάκια" στην Κόρινθο και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες ολόκληρης της Ελλάδας και να πάρει τη ζωή και το μέλλον στα χέρια της. 

ΑΔΕΛΦΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Εκεί στις πλατείες των ονείρων μας, θα εκφράσουμε τις απόψεις μας και θα συνδιαμορφώσουμε αμεσοδημοκρατικά όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Απαιτούμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κόμματα και συνδικάτα, που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν εδώ στα "Περιβολάκια". 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ


Δεν θα φύγουμε από τις πλατεἰες μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται και μας κοροιδεύουν. 

Τους διαμηνύουμε οτί το χρέος είναι δικό τους. 
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ 

Οικονομική-κοινωνική-πολιτική ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ 

Ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ. Ώρα προσέλευσης: 18:00 

Δημιουργικά-καλλιτεχνικά δρώμενα: 20:00 

Ανοιχτή συνέλευση: 21:30 

Ανοιχτή συνέλευση πλατείας "Περιβολάκια" Κορίνθου." 

666 μέρες
Με τον
ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

"Με τα Κοινωνικά Δίκτυα της Κορίνθου

Ήταν ευχάριστη έκπληξη. Για μένα, τον συνάδελφό μου Χριστόφορο Κάσδαγλη, τον Βαγγέλη Αβδελά του Δικτύου για την διατήρηση των ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών «Πελίτι» και τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Χαράλαμπο Κασίμη.

Γέμισε από κόσμο, κυρίως νέους και νέες το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου στην παρουσίαση του βιβλίου μου «Μπορώ και χωρίς ευρώ» (ΙΑΝΟΣ).
Την Κυριακή το βράδυ έγινε μια πολύωρη και ενδιαφέρουσα συζήτηση για την Αλληλέγγυα, Κοινωνική και Συνεργατική Οικονομία.

Τα παιδιά απ’ τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Σβούρα» ετοίμασαν σπιτικούς μεζέδες, κέρναγαν κρασί κι έκαναν την παρουσίαση, γιορτή!

Έχουν φτιάξει ένα στέκι στην οδό Σίνα 37, με μια υπέροχη αυλή και οργανώνουν εκεί καθημερινά εκδηλώσεις που θα ζήλευαν οι καλύτεροι πολιτιστικοί σύλλογοι της μεταπολίτευσης.
Κινηματογραφικές προβολές, θέατρο, κοινωνικά φροντιστήρια, δημιουργικό παιχνίδι για παιδιά, μουσικές βραδιές, εργαστήρια, αυτομόρφωση. 

Δείτε το μηνιαίο πρόγραμμα στην σελίδα τους http://svourakorinthos.espivblogs.net/ και στο facebook http://www.facebook.com/svourakorinthos?ref=ts&fref=ts.Τα νέα ελπιδοφόρα Κοινωνικά Δίκτυα που δραστηριοποιούνται στην Κόρινθο έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των Ευρωπαϊκών ΜΜΕ. 

Πρόσφατα, η Ολλανδική τηλεόραση παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην δράση τους. Στην εκδήλωση συμμετείχε κι ένας ερευνητής απ’ το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, ο οποίος μελετά τον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου.Η Τράπεζα Χρόνου Κορίνθου http://www.txkorinthou.gr είναι ένα Δίκτυο Ανταλλαγής προϊόντων, υπηρεσιών και γνώσεων που στηρίζεται στο δικό της Νόμισμα συναλλαγής: τον χρόνο. 

Καταπολεμά την μοναξιά και την ανασφάλεια, προσπαθεί να δημιουργήσει σταθερές δομές αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο και να σπάσει τον κοινωνικό αποκλεισμό. 

Δίνει την δυνατότητα σε ανέργους και υποαπασχολούμενους να προσφέρουν ανταλλάξιμη εργασία με υπηρεσίες και προϊόντα, συνεπικουρούμενη από το Τοπικό Δίκτυο διάθεσης προϊόντων απευθείας απ’ τους παραγωγούς στους καταναλωτές, το Αλλότροπον: http://www.allotropon.gr/.Στο Αλλότροπον Κορινθίας συμμετέχουν κυρίως μικροί βιοκαλλιεργητές, επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί, που δεν χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, χημικά λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα. 

Προσπαθούν να δημιουργήσουν Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής χωρίς μεσάζοντες, προσφέροντας τα προϊόντα σε τιμές 30% φθηνότερες απ’ ότι οι λαϊκές αγορές. 

Πέρα απ’ τις ανταλλαγές μέσω της Τράπεζας Χρόνου Κορίνθου, το 5-10% των προϊόντων του «Αλλότροπον» διατίθεται δωρεάν απ’ την «Ομάδα Αλληλεγγύης» σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Στους στόχους του «Αλλότροπον» είναι και η δημιουργία οικοκοινότητας.Έναν καινούργιο χώρο ετοιμάζει στην Κόρινθο το Δίκτυο «Ανταλλάζω», όπου επίσης θα γίνονται καθημερινά ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών: «το σκουπίδι του ενός είναι το διαμάντι του άλλου». 

Στο όλο εγχείρημα της Εναλλακτικής Οικονομίας συνδράμει τα μάλλα η ανοιχτή συνέλευση «Τα Περιβολάκια» http://www.perivolakia.gr συνεχίζοντας το κίνημα της πλατείας.

Με εντυπωσίασε ο «Κήπος της Αφθονίας», όπου πρωταγωνιστεί ο συνταξιούχος Γιάννης Βαρελάς. Πρόκειται για ένα ακόμη Δίκτυο από αγροκτήματα βιολογικής καλλιέργειας, το οποίο οργανώνει κάθε χρόνο την γιορτή ανταλλαγής σπόρων από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες, με χιλιάδες επισκέπτες. «Εφυραία Γη» έχει τίτλο το ηλεκτρονικό φυλλάδιο του «Κήπου της Αφθονίας»."
Στοιχεία επικοινωνίας:
Πλατεία Περιβολάκια, Κόρινθος 201 00, Ελλάδα
https://twitter.com/perivolakia
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×