op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας

Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ

"Ως πολίτες και κάτοικοι της Τούμπας, αναλαμβάνουμε, την κρίσιμη για όλους αυτή περίοδο,την πρωτοβουλία για οργανωμένη,συγκροτημένη και μαζική δράση ενάντια σε όποια νησίδα φασισμού-ναζισμού δημιουργείται στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα στη πόλη από την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.Καλούμε όλους τους πολίτες-κατοίκους της Τούμπας να αντιληφθούν την κρισιμότητα των καταστάσεων και να συμβάλλουμε όλοι στην δημιουργία ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στην ΤΟΥΜΠΑ, ώστε: 

-να αντιμετωπίσουμε την Χρυσή Αυγή πολιτικά, αναδεικνύοντας πως πίσω από το "αντισυστημικό" της προσωπείο βρίσκεται η στήριξη ισχυρών μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων και η λυσσαλέα αντίθεσή της με τους αγώνες που η ελληνική κοινωνία έχει δώσει ως τώρα. 

-να συνδέσουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό με τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που τον γεννάει και τον εκτρέφει. -να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη,να οργανώσουμε κοινές συνελεύσεις Ελλήνων και μεταναστών και σε συντονισμό με κινήματα αλληλεγγύης να διοργανώσουμε διανομές ρούχων, τροφίμων, φαρμάκων σε όσους έχουν ανάγκη, καθώς και εκδηλώσεις ή ακτιβιστικές δράσεις για ενημέρωση όλων των κατοίκων στη Τούμπα και τους χώρους όπου δραστηριοποιούμαστε. 

-να συναντηθούμε με φορείς, σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους για να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του φασισμού απο κοινού και σε όλες τις εκφάνσεις του. 

-να υπερασπίσουμε τα θύματα ή όσους απειλούνται από τις φασιστικές επιθέσεις με τη δύναμη ενός μαζικού κινήματος και όχι με τη λογική της τυφλής βίας που δίνει την εικόνα πολέμου συμμοριών και αφήνει αδιάφορη ή και αρνητική την κοινωνία. 

-να προλάβουμε την ιστορία διότι γνωρίζουμε όλοι πως το μίσος ξεκινά από τους μετανάστες και τα παιδιά τους, αλλά εξαπλώνεται στους ομοφυλόφιλους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, στα κινήματα και τους αγωνιστές, καταλήγοντας στον καθένα/ καθεμιά που σκέφτεται διαφορετικά, και τελικά αφορά τους πάντες εκτός από τους νεο-ναζί δολοφόνους και τους καπιταλιστές φίλους τους. 

-να κάνουμε παρελθόν την Χρυσή Αυγή και γενικά κάθε φασιστική συμμορία λύνοντας οι ίδιοι τα προβλήματα στις γειτονιές και τις ζωές μας, χωρίς την ανάγκη κανενός "σωτήρα", με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα: την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την επαφή με τον διπλανό μας και τους κοινωνικούς αγώνες. Ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, την χώρα καταγωγής, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την πολιτική μας τοποθέτηση, όλοι οι νέοι και οι εργαζόμενοι βιώνουμε τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης.

Αυτή η κρίση,όμως, είναι πολύ μεγάλη για να την αντιμετωπίσει ο καθένας μόνος του. Για αυτούς τους λόγους και αυτήν την προσπάθεια,η συμμετοχή σου είναι άκρως απαραίτητη.Σε αυτόν τον Αγώνα,κανείς δεν περισσεύει.Να δράσουμε έγκαιρα, πριν να είναι πολύ αργά. Επικοινώνησε μαζί μας,στείλε άρθρα, ιδέες, προτάσεις για αντιφασιστική δράση...

Έλα σε επαφή μαζί μας στα prot_antinazi_toumpa@yahoo.gr ή antifasistoumpa@gmail.com και στα τηλέφωνα 6974203587 & 6977646995 για να οργανωθούμε.... 

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!Δράσε κι ΕΣΥ στην antifasisΤΟΥΜΠΑ για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή,μαζική ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΜΠΑΣ."


Η Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Θεσσαλονίκη, ενάντια σε όποια νησίδα φασισμού-ναζισμού.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκη 543 51, Ελλάδα
prot_antinazi_toumpa@yahoo.gr ή antifasistoumpa@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×