op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ρόδου 

Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

"Σε μια περίοδο ολοένα οξυνόμενης πολιτικο-οικονομικής κρίσης και μπροστά στον κίνδυνο δυναμικής εμφάνισης και νίκης του λαϊκού κινήματος, η ‘τρόικα εσωτερικού’ και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, επιλέγουν μια διπλή στρατηγική ανάσχεσης των λαϊκών αγώνων. 

Οι άξονες αυτής της πολιτικής είναι η  ένταση της καταστολής από τη μία και ενίσχυσης του αναδυόμενου φασιστικού φαινομένου από την άλλη. Σε αυτό το φόντο ο σύγχρονος φασισμός και ο νεοναζισμός όχι μόνο δεν είναι το αντίπαλο δέος στο σάπιο πολιτικό σύστημα, αλλά είναι η πιο αποκρουστική όψη του ίδιου του συστήματος. Αποτελεί όργανο τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων, των φτωχών και των καταπιεσμένων, με απώτερο στόχο την επιβολή του κοινωνικού ολοκαυτώματος που φέρνουν τα μνημόνια και οι νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις.

Παίζοντας λοιπόν, το ρόλο του χωροφύλακα των μνημονιακών δυνάμεων και των εργοδοτών, οι νεοναζί, αναλαμβάνουν όχι μόνο το χτύπημα των οργανωμένων λαϊκών αντιστάσεων, αλλά πρωτοστατούν και σε ένα πρωτοφανές κύμα προπαγάνδας και βίας με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα και τους ενόχους της σημερινής κατάστασης. 

Η συστηματική καλλιέργεια του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και τα πογκρόμ εναντίων των μεταναστών και άλλων αδύναμων κοινωνικών ομάδων αποτελούν κομμάτι αυτής της στρατηγικής.

Προσπαθούν να στρέψουν την οργή και το μίσος από τους πιο ισχυρούς στους πιο αδύναμους, να σπείρουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και να διασπάσουν τις τάξεις των καταπιεσμένων (ντόπιοι εναντίον μεταναστών, τσιγγάνων κλπ). 

Η ανάσχεση της νεο-ναζιστικών φαινομένων στο νησί μας, αλλά και η οργανωμένη απάντηση στην ολοένα εντεινόμενη καταστολή, παίρνουν σήμερα χαρακτηριστικά απόλυτης αναγκαιότητας! Ο λαός της Ρόδου οφείλει να απομονώσει και να υψώσει το ανάστημά του απέναντι σε κάθε στοιχείο φασιστικής βίας, είτε αυτό προέρχεται από παρακρατικές  συμμορίες είτε από τον επίσημο κρατικό μηχανισμό.

Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα πλατύ αντιφασιστικό και δημοκρατικό κίνημα που θα περιλαμβάνει όλους και όλες  που εναντιώνονται στις ιδέες και τις πρακτικές του φασισμού, που θα αρθρώνεται στο σχολείο, στη γειτονιά, στους τόπους δουλειάς, στα μέσα ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά. 

Το κίνημα αυτό οφείλει να κινητοποιεί θεσμούς και οργανώσεις, τους δήμους, τις δυνάμεις της τέχνης και της διανόησης, να εμφορείται από τις αξίες του ανθρωπισμού και να διδάσκει ιστορία. Η ύπαρξη μιας δημοκρατικής  κοινωνίας και η ενότητα του λαού μας απαιτεί να εξαλειφθούν πλήρως οι ναζιστικές ιδέες και πρακτικές.

Καλούμε τον λαό, τα σωματεία και τους ανένταχτους αγωνιστές  της Ρόδου στην δημιουργία  μιας ευρείας αντίφασιστικής πρωτοβουλίας που στόχο θα έχει να απομονώσει οποιαδήποτε φαινόμενα φασισμού στο νησί μας και να προστατέψει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες από την εντεινόμενη φασιστική απειλή."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Ιπποτών 1-9, Ρόδος 851 00, Ελλάδα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×