op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Αλληλέγγυα Παιδεία , Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Συλλογική Διαχείριση Κοινωνικών Αγαθών, Αυτοδιαχείριση, Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ, Εθελοντικές Οργανώσεις, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία, Φεστιβάλ, Ατομικές Ελευθερίες - Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Δίκτυα Αλληλεγγύης για Πρόσφυγες/Μετανάστες

Οι μπάντες του 6ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης και προφεστιβαλική παρέμβαση από το εργαστήρι κρουστών του Δ.Ω.Κ.

Σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 08:00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, ανοίγουν μουσικά το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης το εργαστήρι κρουστών ενηλίκων, του Σάκη Κουκουμπέση, του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Στη μουσική σκηνή του Φεστιβάλ, κάθε βράδυ, ανεβαίνουν:

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου: The Balguns & Anima Nation

Το Σάββατο 01 Ιουλίου: Βουκολική Διαταραχή & ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC

Την Κυριακή 02 Ιουλίου: Nodus Tollens & The Coreys




The Balguns

Είδος: World/Balkan (con)fusion

TheBalguns το όνομα της μπάντας μας γιατί τα όπλα είναι όλα σκληρά αλλά αυτά της μουσικής φίνα. Υπάρχουμε από το καλοκαίρι του 2012, ξεκινώντας να δημιουργούμε σε ένα χωριό της Έδεσσας, βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να δουλεύουμε με πίστη και αφοσίωση στη μουσική, με την οποία ονειρευόμαστε, ταξιδεύουμε, ζούμε…

Από τα πρώτα βήματα της μπάντας είχαμε την τιμή και την χαρά να παίξουμε σε διάφορα festivals ανά την Ελλάδα, όπου μερικά από αυτά είναι και μεγάλου βεληνεκούς. Ενδεικτικά: RiverParty (Νεστόριο), Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Χανίων, Dramaica (Δράμα), BalkanFest (Θεσσαλονίκη), Edessycho (Έδεσσα), … Επίσης έχουμε μοιραστεί το stage με καταξιωμένους μουσικούς με δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μερικοί από αυτούς: ImamBaildi, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, AromaCaribe, Skaribas, Baildsa, Fundracar…

Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι από τις αρχές της ύπαρξής μας συνθέτουμε δικά μας κομμάτια με στίχο αλλά και instrumental.

Οι διαφορετικές μουσικές επιρροές των μουσικών της μπάντας, μας οδήγησαν στη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερου style παιξίματος και ήχου, που το ονομάζουμε BalkanCon-Fusion.

Πιο συγκεκριμένα, ως βασικό συστατικό χρησιμοποιούμε την βαλκανική μουσική από όπου και αντλούμε θέματα και ρυθμούς από την παράδοση της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια μίξη παράδοσης με τα δυτικά, μοντέρνα είδη μουσικής όπως Jazz, rock, funk Κ.λ.π. Τέλος η playlist απαρτίζεται, πέρα από τις δικές μας συνθέσεις, με ξεσηκωτικές διασκευές ευρέως γνωστών τραγουδιών καθώς και χορευτικά παραδοσιακά κομμάτια διασκευασμένα από εμάς.

Μέλη:
Μάκης Ψαρράς (Ηλεκτρική κιθάρα, Φωνή)
Ράφος Γκέντζης (Πλήκτρα, Ακορντεόν, Φωνή)
Γιώργος Ευγενιάδης (Τύμπανα)
Χρήστος Τούλης (Ηλεκτρικό Μπάσο)
Κώστας Παπαχρήστου (Τρομπόνι)
Πάκης Ανδρονίκου (Σαξόφωνο alto-tenoro)
https://www.facebook.com/TheBalguns/

Anima Nation

Είδος: Reggae / Afrobeat / Funk

Μέσα από tropical ήχους (reggae, ska, afrobeat, funk, cumbia, boogalloo, latin, calypso), προσμίξεις hip hop και soul οι Anima Nation δημιουργούν ένα θερμό, γεμάτο χαμόγελα και χορό live party σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση!

Η πορεία τους ξεκινάει τον Νοέμβριο του 2007 στη Θεσσαλονίκη. Tο 2014 κυκλοφορούν τον πρώτου τους δίσκο Illusion και το Γενάρη του 2017 τον δεύτερο L.OV.E.!

Με την μοναδική σκηνική παρουσία της, η μπάντα πραγματοποιεί συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα της και κατακτώντας τις καρδιές του ακροατηρίου!

Μέλη:
Δημήτρης Μορφίδης (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα, κρουστά)
Γιάννης Σαββίδης (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή)
Μάκης Καργατζής (ηλεκτρικό μπάσο)
Στέλιος Ζαφειρόπουλος (τύμπανα)
Θέμης Παπαμηνάς (πλήκτρα)
Μιχάλης Καρανίκος(Τρομπόνι)
Σοφία Μωυσιάδου (σαξόφωνο)
Μέγας Χρήστος(ηχοληψία)
https://www.facebook.com/anima.nation.band/

Βουκολική Διαταραχή

Είδος: Παραδοσιακόδημοτικόρεμπέτικο γλέντι, παιγμένο Ροκ και ενορχηστρωμένο Βουκολικά

Παραδοσιακόδημοτικόρεμπέτικη χοροεσπερίδα μέχρι εξαντλήσεως των τραγουδιστικών αποθεμάτων, παιγμένη Ροκ και ενορχηστρωμένη Βουκολικά, που ενώνει τις κατά τόπους παραδόσεις, συγκεράζει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, διαμορφώνει έντονα ηχητικά τοπία και με επιλεγμένες πιατέλες τραγουδιών στην σχάρα δεν αφήνει καμία και κανέναν νηστικό και ακούνητο.
Μέλη:
Φίλιππος Φασούλας (κλαρίνο, τραγούδι)
Γιωργής Σηφάκης (λαούτο, φωνή)
Μπίλλης Γιαννούσης (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή)
Χρήστος Παπάς-Κρεμμύδας (κρουστά)
https://www.facebook.com/Voukoliki/

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
Είδος: Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ;

Την απάντηση έχουν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, το σχήμα από την Ορεστιάδα, που άρχισε την πορεία του το 2008 όταν ο Γιώργος Σταυρίδης και ο Βαϊτσης Χαρακοπίδης αποφάσισαν να «τα πούνε» παίζοντας σε γάμους, πανηγύρια, πορείες και σκηνικά μέχρι που σε μια γιούρτα συνάντησαν τον Πάνο Γκίνη και προσθέσανε το στοιχείο της πανκ στη μουσική τους.

Παντού και πουθενά, με μέλι Σταυρίδη, τσίπουρο-μεζέ και αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους.

Άλλοτε πολλοί και άλλοτε λίγοι με εργαλεία τους Γκάιντες, Λύρες, Νταούλια και ότι άλλο ή όποιον άλλο βρεθεί και γουστάρει, παρασέρνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή οδηγώντας σε ένα πρωτόλειο γλέντι.

Μέλη:
Γιώργος Σταυρίδης (Νταούλι, Θρακιώτικη Λύρα, Φωνητικά)
Βαϊτσης Χαρακοπίδης (Γκάιντα, Καβάλι, Ζουρνάς, Φωνητικά)
Πάνος Γκίνης (Ηλεκτρική Κιθάρα)
https://www.facebook.com/ThraxPunks/

Nodus Tollens
Είδος: Alternative Rock, Indie Rock, British Rock
Οι Nodus Tollens είναι μια ελληνική ροκ μπάντα, που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2014.
Μέλη:
Avanovic I. (Σάββας Ηλιάδης) – Lead Vocals/Electric Guitar
Johan I. (Γιάννης Ηλιάδης) – Vocals/Electric Guitar
Ntinos O’mine (Κωνσταντίνος Κουτσιανόπουλος) – Drums
Giannis Ster (Γιάννης Στεργιόπουλος) – Electric Bass
https://www.facebook.com/NodusTollensGr/

The Coreys
Είδος: punk rock alternative
Οι The Coreys είναι punk rock alternative συγκρότημα που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη. Punk rock ήχος και κοινωνικός στίχος.
Οι The Coreys είναι επίσης δημιουργοί και παραγωγοί της σειράς Surreality Show την οποία μπορείτε να βρείτε στο YouTube channel.
Το όνομα The Coreys παίρνουν οι τέσσερις φίλοι προς τιμή του Βand Hero «Corey το κοκόρι» έχοντας κοινό επίθετο ως μουσικά αδέρφια.
Μέλη:
Bob Corey, Bass/Guitar/Vocals
Kurk Corey, Bass/Guitar/Vocals
Mario Corey, Guitar
Dim Corey, Drums
https://www.facebook.com/TheCoreys/



7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης

Το πρόγραμμα του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης

Σε μια εποχή μνημονιακής φτώχειας, απειλών πολεμικών συρράξεων, ανόδου του εθνικισμού και νέων ροών προσφύγων, εμείς αντιστεκόμαστε και προτάσσουμε το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ως μια γιορτή του πολιτισμού, της δημιουργίας, των παιδιών, όλης της πόλης.



Στις τρεις αυτές ημέρες (και νύχτες) θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε σε παιδικά δρώμενα και εργαστήρια, προβολές ταινιών, χορευτικές παραστάσεις, ανοιχτές συζητήσεις βιωματικά εργαστήρια και σε ξεσηκωτικές πολυσυλλεκτικές μουσικές από ρόκ και ρέγγε μέχρι βαλκανικούς ήχους.

Κι όλα αυτά με το μοναδικό κέφι και τη συντροφική διάθεση που χαρακτηρίζει όσες και όσους κοπιάζουμε απολύτως εθελοντικά, όλα αυτά τα χρόνια για να στηθεί αυτό το χειροποίητο φεστιβάλ, το οποίο όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα είναι απολύτως ανοιχτό χωρίς καμία είσοδο.

Ραντεβού στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο, στο κέντρο της Κοζάνης, από την Παρασκευή 29 Ιούνη έως την Κυριακή 01 Ιούλη, από τις 17:00 έως 24:00.

Γιατί ο κόσμος μόνο όταν τον μοιραζόμαστε ομορφαίνει!!!




Το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ:

1η Ημέρα – 29 Ιουνίου:

«Προτάσεις για μια αντισεξιστική κοινωνία»
 
17:00-19:00

Παιδικό Φεστιβάλ Όλοι στο ρυθμό - κόντρα στο ρατσισμό Διάπλαση Plus, γυμναστήριο Ταξίδι στις 5 ηπείρους με το αλεξίπτωτο της «Διδώ» (μουσικοκινητικά και διαδραστικά παιχνίδια) Διδώ, Παιδί και Πολυχώρος.

17:00-19:00

Παράλληλα Εργαστήρια Τι κάνουν τρεις ξανθιές πάνω σε ένα… Επ! …

Πόσο αθώο είναι το σεξιστικό χιούμορ;

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, Δήμου Κοζάνης.

19:00-20:00

Προβολές Ταινιών-Ντοκιμαντέρ Το Παγόβουνο (2018), του Μάνου Παπαδάκη.

Προλογίζει και συζητά ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Η συνέντευξη στο Μωβ της Ισραηλινής ακτιβίστριας Σαχάρ Βαρντί (01/04/2018), μαζί με πλάνα του Μωβ από τη διαδήλωση στα σύνορα με τη Γάζα στις 31/03/2018, που διοργάνωσε η «Συμμαχία Γυναικών για την Ειρήνη».

Η συνέντευξη στο Μωβ του Παλαιστίνιου ακτιβιστή Μπασέμ Ταμίμι (06/04/2018), πατέρα της φυλακισμένης 17χρονης ακτιβίστριας Αχέντ Ταμίμι, μαζί με πλάνα του Μωβ από την επίθεση του Ισραηλινού στρατού κατοχής στο χωριό Νάμπι Σάλεχ, Δυτική Όχθη, Παλαιστίνη Δρώμενα Εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας Αριστοτέλης Σαββίδης, Sensei Shidokan Karate

20:00-21:00

Ανοιχτές Συζητήσεις Δικαστικές υποθέσεις αυτοάμυνας στην Ελλάδα Φιλίππα Διαμάντη, κοινωνιολόγος-εκπαιδευτικός, ακτιβίστρια σε ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας Τα παιχνίδια δεν είναι για «αγόρια» ή «κορίτσια».

Είναι για παιδιά Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας στο Α.Π.Θ.

Ο καθημερινός σεξισμός Κική Σταματογιάννη, μέλος της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό

21:00-00:00

Συναυλίες Lostre Community (Reggae-Ska, Θεσσαλονίκη) SKG’s Dub Alliance (Reggae-Dub, Θεσσαλονίκη) After Party με τον Mr Psy

2η Ημέρα – 30 Ιουνίου:

«Γεωστρατηγικά-Ιμπεριαλιστικά Παιχνίδια σε Εμπόλεμη Ζώνη»

17:00-19:00

Παιδικό Φεστιβάλ Ομάδα χορού και Ζούμπα της Ηλιαχτίδας Ηλιαχτίδα, Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας #Ενωμένοι_ενάντια_στο_ρατσισμό (Δημιουργικό Εργαστήρι)

Εμψύχωση: Ευγενία Νιάκα-Σχολική Σύμβουλος, Χαρά Καλλιανίδου-Εκπαιδευτικός 17:00-19:00

Παράλληλα Εργαστήρια Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Η ανακωχή των λέξεων στη συνάντησή τους με την ιστορία του Σύρου ζωγράφου Merwan Ahme Ειρήνη Λαρδούτσου, Νηπιαγωγός, ΜΑ Δημιουργικής Γραφής, Med Εκπαίδευση Ενηλίκων

19:00-20:00

Προβολές Ταινιών-Ντοκιμαντέρ ISIS Bride (2017), του Morteza Tzafari Προλογίζει και συζητά ο ίδιος ο σκηνοθέτης Δρώμενα Παραδοσιακή Χάθα (Hatha) Γιόγκα

Η ομάδα του Αριστοτέλη Γκουλιάφα, A for Athletes & Διάπλαση Plus

20:00-21:00

Ανοιχτές Συζητήσεις Ανατολική Μεσόγειος – Μέση Ανατολή: 100 και 1 κρίσεις Πάνος Κουργιώτης, Δρ. Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.-Αραβολόγος Ειρηνική συνύπαρξη, κόβοντας το «γόρδιο δεσμό» του «Μακεδονικού» Κώστας Νικολάου, Διδάσκων Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ο τούρκικος πόλεμος ενάντια στους Κούρδους και η σύγκρουση Άγκυρας-Αθήνας Ragip Duran, Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας

21:00-00:00 Συναυλίες Karanos, ομάδα κρουστών (samba-reggae, Έδεσσα) The Coconaut Rockers (Balkanogypsy, Ethnovaganza, Fusion, Ξάνθη) After Party με τον Vasilis M.

3η Ημέρα – 01 Ιουlίου:

«Προς την εκπαίδευση της ελευθερίας»

17:00-19:00 Παιδικό Φεστιβάλ Hip Hop και μοντέρνος χορός Χοροχώρος Έκφραση Ψυχοκοινωνική παρέμβαση και παιχνίδια στο δρόμο Κινητό Σχολείο (Mobile School) - Ομάδες στο δρόμο

17:00-19:00 Παράλληλα Εργαστήρια «Εικονική δίκη του εκπαιδευτικού συστήματος: Κατηγορίες και υπεράσπιση, με γνώμονα τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εφήβων».

Εργαστήρι κριτικής σάτιρας και δημιουργικού διαλόγου, με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών ηλικίας 15-18 ετών.

Γιώργος Μόσχος, νομικός, εμψυχωτής, πρώην Συνήγορος του Παιδιού Δρώμενα Κοινωνικό Τσίρκο Μονόκυκλο – Circus, Dance, Yoga 19:00-20:00 Προβολές Ταινιών-Ντοκιμαντέρ El Sistema-Σώζοντας ζωές (2013), του Γιώργου Αυγερόπουλου Προλογίζει ο ίδιος ο σκηνοθέτης Συμμετέχει και υποστηρίζει η ΕΛΜΕ Κοζάνης

20:00-21:00 Ανοιχτές Συζητήσεις «Καλλιεργώντας» μια νέα παιδαγωγική.

Ο Κήπος των Παιδιών (Έδεσσα).

Το Κοινωνικό Τσίρκο ως εργαλείο εκπαίδευσης Μονόκυκλο – Circus, Dance, Yoga Το σχολείο που πάει στα παιδιά Κινητό Σχολείο (Mobile School)-Ομάδες στο Δρόμο

21:00-00:00

Συναυλίες Ψύλλοι στ’ Άχυρα (ελληνικό Rock ‘n Roll, Θεσσαλονίκη) OverPower Band (Rock ‘n Roll, Θεσσαλονίκη) After Party με τον Asteris Kontos (dj set).

Εικαστικές Εκθέσεις Εικαστική έκθεση του Σύρου ζωγράφου Merwan Ahme Κέντρο Ημέρας Προσφύγων «Αλκυόνη», της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.

4 ιστορίες κόμικ Σύρων ζωγράφων Εργαστήρι Κόμικ του Κέντρου Ημέρας Προσφύγων «Αλκυόνη», της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης

2 εικαστικές εκθέσεις του 2ου Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα: Ζωγραφίζοντας στην Ειδομένη: Πόλεμος, Ταξίδι, Οικογένεια, Μέλλον

Παιδικές ζωγραφιές από το αρχείο της ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων Ζωγραφίζοντας την πόλη: My Hero Εργαστήρι κόμικ της AddArt σε προσφυγόπουλα που ζουν στη Θεσσαλονίκη.

Έκθεση φωτογραφίας ασυνόδευτων ανηλίκων «Θεριά Όνειρα» Δομή φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΑΡΣΙΣ Κοζάνης Επιμέλεια concept - φωτογράφιση: Δημήτρης Βαβλιάρας Παράλληλες καθημερινές δράσεις Διάθεση προϊόντων καθαρισμού της ΒΙΟ.ΜΕ.

Στάντ ενημέρωσης 1ου Περιαστικού Λαχανόκηπου Κοζάνης

Σταντ μοιράσματος φυτών και σπόρων, της Εναλλακτικής Κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ

Σταντ ενημέρωσης της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό»

Σταντ ενημέρωσης και συγκέντρωσης δείγματος μυελού των οστών, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής»
Παζάρι βιβλίων

Πάγκοι μικροπωλητών Καφέ-Μπαρ-Κουζίνα
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.


Στοιχεία επικοινωνίας:
Δρίζη, Κοζάνη 501 00, Ελλάδα 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης (Βαλταδώρειο)
https://www.facebook.com/events/552350575166161/
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×