op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αθλητικός Ποδηλατικός Ομιλος Σαντορίνης Α.Π.Ο.Σ

Ορθοπεταλιές, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία


"Πάνω απο 2.500 ποδήλατα στην Σαντορίνη!

Τα ποδήλατα ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα αυτοκίνητα για πρώτη φορά. Ο Αθλητικός Ποδηλατικός Ομιλος Σαντορίνης αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας.

Τις πωλήσεις αυτοκινήτων ξεπέρασαν πέρυσι οι πωλήσεις ποδηλάτων σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, πλην του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail.
Περισσότερα ποδήλατα από αυτοκίνητα πουλήθηκαν το 2012 στην Ιταλία για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι πουλήθηκαν 3.066.000 ποδήλατα έναντι 2.045.000 επιβατικών αυτοκινήτων.

Με αναλογία πέντε προς ένα, οι πωλήσεις ποδηλάτων στη Ρουμανία ξεπέρασαν κατά πολύ εκείνες των αυτοκινήτων.Η τάση κυριάρχησε ακόμα και στην Ισπανία, όπου για πρώτη φορά οι πωλήσεις ποδηλάτων ξεπέρασαν τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Η έρευνα συνέκρινε τις πωλήσεις αυτοκινήτων και ποδηλάτων σε 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της  Κύπρου και της Μάλτας για τις οποίες δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία για τις νέες αγορές επιβατικών οχημάτων.

Οι μόνες χώρες που οι πωλήσεις αυτοκινήτων ξεπέρασαν τις πωλήσεις ποδηλάτων ήταν το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.Σε έρευνα που έγινε στην Σαντορίνη και σύμφωνα με τα αρχεία του Αθλητικού Ποδηλατικού  Ομίλου Σαντορίνης (Α.Π.Ο.Σ), συμπεραίνουμε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν περί τα 2.600 με 2.800 ποδήλατα στο νησί μαζί με τα ενοικιαζόμενα, βέβαια τα περισσότερα σκονίζονται σε κάποια αποθήκη όπου σπάνια πάνε για βόλτα, όμως από αυτά 200 με 300 ποδήλατα ποδηλατούν στους δρόμους του νησιού σε εβδομαδιαία βάση.

Αν το ανάγλυφο του νησιού ήταν ποιο εύκολο τα ποδήλατα θα ήταν πολλαπλάσια!

Σύμφωνα με τους αναλυτές η τάση οφείλεται στη δραματική μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων λόγω της οικονομικής ύφεσης."

"Εσείς θα καθορίσετε το μέλλον των ευρωπαϊκών πόλεων!

Θέλουμε να έχουμε περισσότερη οδική ασφάλεια και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Για το λόγο αυτό, ζητάμε ένα πανευρωπαϊκό όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα σε χωριά και πόλεις. Εγγραφείτε για να ψηφίσετε μαζί μας – υποστηρίξτε την  Πρωτοβουλία ευρωπαίων πολιτών μας (ECI).

Το όριο των 30 χλμ/ώρα είναι ένας φθηνός και δημοφιλής τρόπος για τη βελτίωση της ασφάλειας, τη μείωση της ρύπανσης και την ενθάρρυνση πιο έξυπνων επιλογών για τις μετακινήσεις. Μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της ροής της κυκλοφορίας και σε λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οι άνθρωποι μπορούν να μετακινούνται χωρίς φόβο.

Θέλουμε να επιτύχουμε αυτά τα οφέλη για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποιο είναι το όραμά μας; Το όριο 30 χλμ/ώρα θα πρέπει να γίνει το προκαθορισμένο όριο ταχύτητας για τα χωριά, τις κωμοπόλεις και τις πόλεις με τις τοπικές αρχές να είναι σε θέση να αποφασίσουν για τις εξαιρέσεις. 

Για το λόγο αυτό, θα θέσουμε την ατζέντα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θέλουμε η Επιτροπή να καταλήξει σε μια πρόταση για την εισαγωγή του ορίου ταχύτητας των 30 χλμ/ώρα.

Οργανώνουμε την  «Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών» ένα συναρπαστικό, καινούργιο μέσο πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό περιλαμβάνει μια τεράστια προσπάθεια γιατί θα πρέπει να συγκεντρωθούν περισσότερες από 1 εκατομμύριο υπογραφές μέσα σε ένα χρόνο από τουλάχιστον 7 διαφορετικά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "
"Πολύ όμορφη μέρα η σημερινή Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 για τους ποδηλάτες της Σαντορίνης!


Μεσημέρι στον Πύργο με άπνοια  και οι ποδηλάτες έφτασαν με όρεξη για να ποδηλατήσουν μέχρι τα Φηρά, οι μικροί μας φίλοι μας έκαναν παρέα μέχρι την ένωση Θηραϊκών προϊόντων. 

Ξεκινήσαμε ποδηλατώντας και καλαμπουρίζοντας τον περιφερειακό του Πύργου θαυμάζοντας το πεντακάθαρο τοπίο μέχρι την Ανάφη.

Μια στάση στο νέο ΕΠΑΛ του Δήμου Θήρας στον Πύργο με τους ποδηλάτες και τους καθηγητές να φωτογραφίζονται μπροστά στην είσοδο του κτηρίου.

Αφού περάσαμε για λίγο από το Santo Wines θαυμάζοντας την μαγευτική Καλντέρα ,φτάσαμε στην Αγία Ειρήνη στην ευθεία των Φηρών παρατηρώντας από εκεί το θέαμα από τα Φηρά και έως την Οία. Η ποδηλασία ομορφαίνει την ζωή!

Μια στάση στον δρόμο – πλατεία των Φηρών, με τους εκατοντάδες τουρίστες να πηγαινοέρχονται ακόμη σαν να είναι καλοκαίρι!

Με την ολοκλήρωση της διαδρομής, ανεβήκαμε προς το αρχαιολογικό μουσείο των Φηρών κατευθυνόμενοι προς το  CAFÉ CHARACTER, όπου η διεύθυνση του καταστήματος πρόσφερε  στους συμμετέχοντες ποδηλάτες  ποτά και ροφήματα, τους  ευχαριστούμε πολύ.


Ο Α.Π.Ο.Σ ευχαριστεί όλους του φίλους που ήρθαν σήμερα μαζί μας και ευχόμαστε σύντομα να ξαναβρεθούμε ποδηλατώντας ! "

Στοιχεία επικοινωνίας:
Σαντορίνη 847 00, Ελλάδα
Οι ποδηλάτες Σαντορίνης στο facebook
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×