op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αχαρναί ride

Ορθοπεταλιές, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία


Κάθε Τετάρτη στις 20:00, στην κεντρική πλατεία Μενιδίου (Άγιος Βλάσης).

Το Αχαρναί ride αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Προορισμός για αυτή την εβδομάδα η Φυλή (Χασιά).

Acharnai Ride: Μια ζωή… ποδήλατο!

Η ποδηλατική ομάδα των Αχαρνών, Acharnai Ride φαίνεται πως το έχει βάλει πείσμα να «οργώσει» τους δρόμους της Αττικής φτάνοντας και στην πιο μακρινή -στο πλαίσιο του εφικτού πάντα- γωνία.

Τα μέλη της παρέας που έχει συντονιστεί τον τελευταίο καιρό (ναι, δεν μιλάμε για σύλλογο, οργάνωση ή κάτι παρεμφερές) έχουν ένα κοινό, έχουν κάνει το ποδήλατο τρόπο ζωής.

Βασικός στόχος όλων είναι η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας καθώς και της ποδηλατικής κουλτούρας στην πόλη μας έτσι ώστε όλο και περισσότεροι να εξοικειωθούν με την ιδέα του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης.

Κάθε Τετάρτη λοιπόν, στις 8.30μμ, συναντιούνται στο καθιερωμένο σημείο, στην κεντρική πλατεία της πόλης και ξεκινούν έχοντας κάθε φορά διαφορετικό προορισμό. Αυτή την Τετάρτη, 15 Μαΐου, οι Acharnai Ride θέτουν ως προορισμό τους το Μπουρνάζι.

Πρόκειται για μια αρκετά εύκολη βόλτα,τριών "ταχυτήτων" που ξεκινάει από μια τοπική, 4 χιλιομέτρων, μέσα στο Μενίδι για τους εντελώς αρχάριους, συνεχίζει ως το Μπουρνάζι, όπου θα γίνει η στάση για ξεκούραση και επιστρέφει στη κεντρική πλατεία. Οι εμπειρότεροι μπορούν να συνεχίσουν ως Θρακομακεδόνες-Βαρυμπόμπη και κατόπιν να επιστρέψουν και πάλι στην κεντρική πλατεία.

Πάρτε λοιπόν αύριο τα ποδήλατα σας, πηγαίνετε αύριο στην κεντρική πλατεία και γνωρίστε από κοντά την παρέα των Ποδηλατών των Αχαρνών. Οι Acharnai Ride θα είναι εκεί για να σας μυήσουν στον δικό τους, ποδηλατικό κόσμο!

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.facebook.com/events/627749693919906/"

ΠΗΓΗ ΑΧΑΡΝΕΣ NEWS
"Η βόλτα θα κινηθεί σε κεντρικές οδούς. Προσπαθούμε να κινούμαστε σε δυάδες και όσο γίνεται συγκεντρωμένοι χωρίς να αφήνουμε κενά.
Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία στις 20:00 και αναχώρηση στις 20:30. 
Στάση 20 λεπτών στον προορισμό και επιστροφή στην κεντρική πλατεία.

Σε κάθε συνάντηση μπορούν να πάρουν μέρος ενήλικες και οι ανήλικοι απαραίτητα με συνοδό.
Στη βόλτα αυτή κάθε ποδηλάτης έχει την ελευθερία και την ευθύνη του εαυτού του.

Υποχρεωτικά πρέπει να έχουμε φώτα (εμπρός-πίσω) ή φωσφοριζέ γιλέκο,προαιρετικά κράνος,σφυρίχτρα,κουδουνάκι.

Κινούμαστε πάντα στη μία λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς να εμποδίζουμε την κυκλοφορία εκτός αν δεν υπάρχει άλλη λωρίδα. Προσπαθούμε να είμαστε στοιχισμένοι σε 2αδες ή 3αδες και με μικρές αποστάσεις,στα φανάρια είμαστε όλοι μαζεμένοι και δεν κάνουμε προσπεράσεις ή ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Για την ομαλή διεξαγωγή της βόλτας συμμετέχουμε όλοι ενεργά (κλείνοντας διασταυρώσεις, μιλώντας υπομονετικά στους οδηγούς που περιμένουν, βοηθώντας τους πιο αδύναμους ποδηλάτες) δεν προσπερνάμε ποτέ τον ποδηλάτη οδηγό, δεν οδηγούμε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας δεν κάνουμε ποτέ επίδειξη ποδηλατικών-οδηγικών ικανοτήτων, δεν προσπερνάμε από δεξιά και δεν κάνουμε "σφήνες", ακολουθούμε πάντα τις ενδείξεις των διαχειριστών της βόλτας. 

Προτεινόμενη διαδρομή:
http://ridewithgps.com/routes/1402152

Στην ποδηλατοβόλτα ισχύουν οι Προϋποθέσεις - Όροι Συμμετοχής που είναι δημοσιευμένοι στην κεντρική σελίδα του Group Acharnai Ride."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Εκκλησία Άγιος Βλάσιος, Φιλαδέλφειας, Αχαρνές, Μενίδι, 136 73, Ελλάδα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×