op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο της συλλογικότητας Ροζ Φλαμίνγκο στο Ηράκλειο Κρήτης

Εναλλακτική Εκπαίδευση, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Αυτοδιαχείριση, Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Εργασιακές Κολεκτίβες

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο της συλλογικότητας Ροζ Φλαμίνγκο αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στο Ηράκλειο Κρήτης. Λειτουργεί μέσω γενικής συνέλευσης με βάση τη συνδιαμόρφωση, κάθε Σάββατο στις 6μμ στη Λότζια.

Με πρόταγμα την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, γινόμαστε ο κόκκος του καφέ στα γρανάζια του συστήματος. Με τιμές κόστους παρέχουμε καθημερινά συνεταιριστικό καφέ, σοκολάτες και τοστ στο χώρο του Ψυχιατρείου στο Φυσικό."ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΖ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ

Η συλλογικότητα του Ροζ Flamingo δημιουργήθηκε τον Σεπτεμβρη του ’11 στο χωρο του Ψυχιατρείου από άτομα διαφόρων σχολών και πολιτικών αντιλήψεων.

Δημιουργήθηκε για να καλύπτει πρακτικές ανάγκες των ατόμων της συλλογικότητας, καθώς και των υπολοίπων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.


Το οτι όμως η συλλογικότητα καλύπτει πρακτικές ανάγκες δεν σημαίνει οτι το κάνει για ανθρωπιστικούς, ή ψηφοθηρικούς λόγους.Ο τρόπος που έχουμε επιλέξει για να πορευτούμε ειναι η αυτοοργάνωση. Δηλαδή όλες οι αποφάσεις παίρνονται σε μια εβδομαδιαία συνέλευση χωρίς ιεραρχίες, με αμεσοδημοκρατικό τρόπο
, ενώ και ίσως σημαντικότερα, οι πράξεις εκτελούνται χωρίς ανάθεροζ φλαμιγκο 3ση από τα μέλη της συνέλευσης και αλληλέγγυο κόσμο.

Ακριβώς επειδή αναγνωρίζουμε τον a priori πολιτικό χαρακτήρα του εγχειρήματος, δεν δραστηριοποιουμαστε αποκλειστικά και μόνο για την πραγμάτωση των αναγκών μας, αλλά δραστηριοποιούμαστε άμμεσα και έμμεσα ενάντια των επιχειρήσεων του καπιταλιστικού συστήματος και την ειδική εφαρμογή τους στα Πανεπιστήμια, οι οποίες για το κέρδος των αφεντικών τους, εκμεταλλέυονται εκτός από τις ανάγκες των φοιτητών-αντικειμένων και τους ίδιους ταξικούς συμμάχους μας, τους εργαζόμενους.
Ο ίδιος ο τρόπος που επιλέξαμε να οργανωθούμε όμως μας φέρνει και μπροστά σε πολλές δυσκολίες που για να τις ξεπεράσουμε συνδιαμορφώνουμε τις απόψεις όλων μας και συλλογικά τις εφαρμόζουμε στο πρακτικό κομμάτι, και άρα η ποικιλία των ιδεών, η όρεξη να τις κάνουμε πράξη και η συνέπειά μας, καθορίζουν και την αποτελεσματικότητά μας.

Απόδειξη αυτού και το ότι πλέον, η μαζικότητα της συνέλευσης, μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε μια περιοδική κουζίνα στα πλαίσια του κυλικείου (αυτο-οργανωμένα, με τιμές κόστους) για την κάλυψη -σε όσο μεγαλύτερο βαθμό είναι δυνατόν- της σίτισης, καθώς σε μακρόχρονο επίπεδο και των υπολοίπων στόχων που είχαν τεθεί αρχικά στη συλλογικότητα, η καλυψη των αναγκών για στέγαση και μεταφορές.


Η εμπειρία που έχουμε συλλέξει τον τελευταίο 1,5 χρόνο μας αποδεικνύει περίτρανα οτι η αυτο-οργάνωση δεν είναι μια ουτοπική φαντασίωση κάποιροζ φλαμιγκοων περίεργων, αλλά γίνεται πράξη στο σήμερα!

 Και απο την στιγμή που ακόμα και στα πανεπιστήμια δεν χρειάζεται πολύς χρόνος, χρήμα, ή κόπος για να καλύψουμε βασικές ανάγκες μας, η αυτο-οργάνωσή μας και στο επίπεδο της κοινωνίας, πέρα απο εφικτή, είναι και υποχρέωσή μας.

Με πρόταγμα την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, γινόμαστε ο κόκκος του καφέ στα γρανάζια του συστήματος. Με τιμές κόστους παρέχουμε καθημερινά συνεταιριστικό καφέ, σοκολάτες και τοστ στο χώρο του Ψυχιατρείου στο Φυσικό ."


ΠΗΓΗ http://www.tokaravani.gr/

Στοιχεία επικοινωνίας:
Ηράκλειο 712 02, Ελλάδα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×