op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου

Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις

"Η Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 20:30 στον Μπερντέ - αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος (Αράδου 55, πλατεία Κύπρου, Άνω Ιλίσια, λεωφ. 220-221, 6η στάση) Τον Ιανουάριο του 2009 καταλάβαμε για 12 μέρες (από 14 έως 25/1) τον δημοτικό χώρο στην πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου δημιουργώντας το αντί-info café. 

Mια εστία αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης γύρω από τα ζητήματα της εξέγερσης του Δεκέμβρη και των φυλακισμένων, της Κωνσταντίνας Κούνεβα, του πολέμου στη Γάζα κ.α. Οι αποφάσεις για τη λειτουργία του χώρου και τις εκδηλώσεις αποφασίζονταν μέσα από τακτές ανοικτές συνελεύσεις. Συνελεύσεις που συνεχίστηκαν και μετά τη λήξη της κατάληψης και μετεξελίχθηκαν στην Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου!"

"Η τρομοκρατία σπάει με μαζικό συλλογικό αποφασιστικό αγώνα

Την Τρίτη το μεσημέρι 5/11, κατά τη διάρκεια της συλλογικής κουζίνας της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καισαριανής, διερχόμενοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν σύντροφο που έφευγε από το χώρο της Πρωτοβουλίας. Παρόλο που τούς έδωσε τα στοιχεία της ταυτότητάς του και άφησε να γίνει έλεγχος στο περιεχόμενο της τσάντας του, επιχειρήθηκε να του γίνει σωματικός έλεγχος με εξευτελιστικούς όρους. Κάτω από τα σπίτια μας, μέρα μεσημέρι, έξω από έναν πολιτικό χώρο με ποικίλες κοινωνικές δράσεις. Ο σύντροφος αντιδρώντας στον επιχειρούμενο εξευτελισμό, έβαλε τις φωνές, οπότε μαζεύτηκε κόσμος από τη γειτονιά και από τη συλλογική κουζίνα. Το σάστισμα των πρώτων καουμπόηδων ακολούθησε η εφόρμηση δεκάδων μηχανών με κουκουλοφόρους της ΔΙΑΣ, ακόμα και με προτεταμένα αυτόματα, οι οποίοι απαίτησαν την προσαγωγή του. 

Μετά τα συνθήματα κατά της κρατικής τρομοκρατίας από τους κατοίκους της γειτονιάς και την επίμονη στάση μας ότι, αν θέλουν να προσαγάγουν κάποιον, θα πρέπει να μας προσαγάγουν όλους και αφού κατάλαβαν ότι δεν θα υποκύπταμε στις “φιλικές” πλέον κουβέντες τους, αποχώρησαν άπραγοι.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που το κράτος επιτίθεται στην κοινωνία εξαθλιώνοντάς την και εφαρμόζοντας δόγματα “μηδενικής ανοχής”. 

Συνεχώς εκτρέπεται σε όλο και πιο αυταρχικά μονοπάτια με βίαιες απολύσεις εργαζομένων, όπως τους διοικητικούς υπαλλήλους ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, με επιστρατεύσεις σε απεργίες, επιθέσεις σε αγωνιζομένους, όπως τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους εργαζομένους της ACS που περιφρουρούσαν την απεργία τους στον Άλιμο, αλλά και σε κοινωνικούς χώρους και κέντρα αγώνα. 

Την ίδια ώρα έχει αμολήσει τους κουκουλοφόρους καουμπόηδες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι σταματούν για “τυπικούς”, όπως λένε, ελέγχους όποιον δεν τους αρέσει και κυρίως νέους με εμφάνιση που δεν ταιριάζει στα γούστα τους, “άσχημο βλέμμα“ και με πρόσχημα δήθεν «μικροπαραβατικές» συμπεριφορές υποβάλλουν εξευτελιστικούς ελέγχους πρωί, μεσημέρι και βράδυ. 

Αυτό γίνεται τον τελευταίο καιρό συνεχώς γύρω και μέσα στο Σκοπευτήριο, ένα χώρο αναψυχής αλλά και μνήμης για νεολαίους και μαθητές των γύρω σχολείων. Στόχος τους η καταρράκωση της αξιοπρέπειάς ανέργων, υποαπασχολουμένων σε δουλειές όπου οι εργοδότες είναι ασύδοτοι, μαθητών ή φοιτητών χωρίς καμία προοπτική. Θέλουν να περπατάμε με σκυμμένο το κεφάλι στη δουλειά, στο σχολείο ακόμα και στη γειτονιά, και να μην τολμάμε να αντισταθούμε. Ρόλος τους η τρομοκράτηση και η καταστολή των πιο δραστήριων και ανήσυχων, νεολαίων, αγωνιστών, απεργών, όποιων θεωρούν ότι δεν ταιριάζουν στο ιδεώδες “νόμος και τάξη” που λανσάρουν.

Εμείς, από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όποιον ορθώνει το ανάστημά του, σε όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται ενάντια στη σύγχρονη σκλαβοποίηση, την εξαθλίωση, τον ρατσισμό, την καταστολή. Συλλογικά, μαχητικά, αποφασιστικά συνεχίζουμε:


Συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 8.30, Συλλογική κουζίνα κάθε Τρίτη από τις 2, Χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα στην πλατεία της Καισαριανής."Στοιχεία επικοινωνίας:
Αράδου 55, Ζωγράφου 157 71, Ελλάδα
syneleysi_zografou@yahoo.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×