op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Νέας Ιωνίας

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Αλληλέγγυα Υγεία , Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Αλληλέγγυα Παιδεία , Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Δομές-Υποδοχή-Καταλύματα για άνεργους, άστεγους, πρόσφυγες, κακοποιημένες γυναίκες, χρήστες, ανήλικους, ψυχικά πάσχοντες

"Από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Υπηρεσίας, παρέχονται:

Ατομική και Οικογενειακή Συμβουλευτική
Στήριξη Ατόμων και ομάδων, απειλούμενων από Κοινωνικό Αποκλεισμό.
Ενημέρωση πολιτών για παροχές  Κοινωνικής Φροντίδας.

Συνεργασία με Εισαγγελείς Ακροάσεων – Ανηλίκων, για έρευνα συνθηκών διαβίωσης, παραμέλησης – κακοποίησης Ανηλίκων, Ψυχιατρικά Περιστατικά κ.α.

Παροχή  ενισχύσεων σε οικονομικά ασθενέστερες πληθυσμιακές ομάδες κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Δικτύωση φορέων και Υπηρεσιών  σε τοπικό αλλά και ευρύτερο επίπεδο.

Νοσηλευτική φροντίδα σε μοναχικά και ανήμπορα άτομα

Νοσηλεύτρια της Υπηρεσίας μας, παρέχει νοσηλευτική φροντίδα σε μοναχικά και ανήμπορα άτομα ανάλογα με τις ανάγκες τους. (Μετρήσεις Σακχάρου – μετρήσεις Αρτηριακής Πίεσης – Συνοδείες σε Νοσοκομεία - Ενεσοθεραπεία )

Σχολή Γονέων

Η Σχολή Γονέων λειτουργεί στο Δήμο μας τα τελευταία 12 χρόνια με απόλυτη επιτυχία, με στόχο να ενθαρρύνει και να στηρίξει τους γονείς και τους μέλλοντες γονείς στην προσπάθειά τους   να μεγαλώσουν  τα παιδιά τους, δείχνοντας τρόπους βελτίωσης της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.


 Δημοτική Τράπεζα Αίματος

Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος καλύπτει τις ανάγκες σε αίμα των κατοίκων της πόλης μας τα τελευταία 20 χρόνια. 
Πραγματοποιώντας 3 με 4 εθελοντικές Αιμοδοσίες ανά έτος, καλύπτονται οι ανάγκες των Αιμοδοτών στη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.


Δημοτική Κατασκήνωση

Η Δημοτική μας Κατασκήνωση, λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία από το 1989 και προσφέρει διακοπές υψηλού επιπέδου σε μαθητές, αλλά και τα μέλη των Κ.Α.Π.Η.  της Νέας Ιωνίας με διαρκώς βελτιούμενες ποιοτικές και ποσοτικές παροχές.


ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ - ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ

Στο χώρο της Δημοτικής μας Κατασκήνωσης, φιλοξενούμε, εκτός από τα παιδιά των Δημοτών μας και παιδιά από τις  Αδελφοποιημένες  πόλεις  με τη Νέα Ιωνία  «Alanya της Τουρκίας, Λευκόνοικο Κύπρου .
Επίσης έχουμε φιλοξενήσει κατά καιρούς παιδιά από εμπόλεμες περιοχές.

  
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ - ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμος μας υλοποιεί το χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα «Οργάνωση Επίσκεψης Απόδημων & Ομογενών Νέων & Παιδιών στην Ελλάδα», με τη συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και της Ε.Ε.Τ.Α.Α και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.


ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Η  Δημοτική μας Κατασκήνωση, έχει χρησιμοποιηθεί και ως χώρος πρακτικής  εκπαίδευσης Ομάδων Εθελοντών, όπως αυτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Ομαδαρχών και Κοινοταρχών.


 ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Από το Καλοκαίρι του 2006, λειτουργεί στο Δήμο μας το «Κέντρο Πρόληψης κατά της Τοξικοεξάρτησης », με τη συνεργασία του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Της Νομαρχίας Αθηνών  και φορέων της πόλης μας, με στόχο την όσο καλύτερη ενημέρωση των πολιτών στα θέματα που αφορούν τις εξαρτήσεις από ουσίες, (Ναρκωτικά, αλκοόλ.)και εφαρμόζει προγράμματα πόληψης.

 
 

Συμμετοχή στο Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας

α) Δράσεις προαγωγής Δημόσιας Υγείας
β) Περιβαλλοντικές δράσεις


Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου μας στο Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών  Υγείας, η Υπηρεσία μας έχει πραγματοποιήσει δράσεις που αφορούν στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, με τη μορφή Σεμιναρίων  και περιβαλλοντικές δράσεις.


Οργάνωση Σεμιναρίων, Ιατρικού και Κοινωνικού Περιεχομένου

Η Κοινωνική Υπηρεσία στο πλαίσιο της προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, έχει πραγματοποιήσει Σεμινάρια και Ημερίδες, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σε σημαντικά προβλήματα Ιατρικής φύσεως.


Έτσι τα τελευταία χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί ομιλίες που αφορούσαν στα παρακάτω Ιατρικά θέματα: Αλκοολισμός, Οστεοπόρωση, Κάπνισμα, Χρόνια αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, Καρκίνος του Προστάτη, Γυναικολογικός Καρκίνος – Εμβολιασμός -  Καρδιαγγειακές Παθήσεις κ.α.

 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σε συνεργασία με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, 
πραγματοποιούνται, μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών σε Οικονομικούς Μετανάστες."


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Μέριμνας του Δήμου Νέας Ιωνίας είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική.


Στοιχεία επικοινωνίας:
Βοσπόρου 12, Νέα Ιωνία 142 34, Ελλάδα
koin@otenet.gr Τηλέφωνο: 2102793916 2102777198 2102723675 Τηλέφωνο Άμεσης Επικοινωνίας: 15909
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×