op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ακαδημία Πλάτωνα, Πολιτεία

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Αλληλέγγυα Παιδεία , Εναλλακτική Εκπαίδευση, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, Δομές-Υποδοχή-Καταλύματα για άνεργους, άστεγους, πρόσφυγες, κακοποιημένες γυναίκες, χρήστες, ανήλικους, ψυχικά πάσχοντες

"Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ακαδημία Πλάτωνα, Πολιτεία αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Φιλοσοφία και Ένταξη

Στο πλαίσιο της ανάγκης για αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, δάσκαλοι και εισηγητές διαφόρων ειδικοτήτων διατίθενται να παραδώσουν αφιλοκερδώς μαθήματα / σεμινάρια σε συνεργασία με την Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα.


Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί τελικά ένα Δίκτυο Αλληλεγγύης μέσα στο οποίο όλοι θα είναι πρόθυμοι να προσφέρουν κατά βούληση, υπέρ του συνόλου ή του μέλους. Ο ορισμός της αλληλεγγύης που υιοθετούμε βρίσκεται στην επικεφαλίδα.


Πέρα από τη συμμετοχή σας στα μαθήματα μπορείτε να στηρίξετε στην πράξη το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ακαδημίας Πλάτωνα με την ένταξή σας σε μια από τις ομάδες μας. Η συμμετοχή σας στις ομάδες δεν είναι υποχρεωτική, αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για κρατηθεί ζωντανή αυτή η προσπάθεια.

Οι ομάδες που έχουν σχηματιστεί ως τώρα είναι οι παρακάτω:


Ομάδα Δασκάλων (οργάνωση και υποστήριξη μαθημάτων και σεμιναρίων, ενημέρωση των μαθητών για τις δράσεις και τους σκοπούς του δικτύου, στα πλαίσια του μαθήματος)

Ομάδα Επικοινωνίας (ηλεκτρονική επικοινωνία και ίντερνετ, έντυπη επικοινωνία, στήσιμο εκδηλώσεων, εξεύρεση χώρων φορέων που θα φιλοξενούν αφίσες, υλικό επικοινωνίας μας και άλλα)

Ομάδα Βοήθειας (προς ηλικιωμένους, άτομα με κινητικά προβλήματα, απόρους, μετανάστες σε ανάγκη βοήθειας, ανέργους, συνεργασία με άλλους φορείς και άλλα)

Ομάδα Κινητοποίησης (προώθηση αιτημάτων, ειρηνικές διαμαρτυρίες και άλλα, αφορά κυρίως άτομα που κατοικούν κοντά)


Αν υπάρχουν άλλα κριτήρια ανά μάθημα (όπως προαπαιτούμενη γνώση, εξοπλισμός κλπ) θα γνωστοποιούνται στην περιγραφή του. Μιας και το Δίκτυο δεν υφίσταται χωρίς τους δασκάλους του, σαν μικρό κίνητρο τους δίνουμε προτεραιότητα σε πιθανό μάθημα που επιθυμούν να εγγραφούν.

Τα ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα τμήματα, οι μέρες/ώρες πραγματοποίησής τους και οι διαθέσιμες θέσεις βρίσκονται ήδη στην αντίστοιχη καρτέλα "Περιγραφή Μαθημάτων".

Εκ των πραγμάτων, δεν υπάρχει δυνατότητα για πολυμελή ή περισσότερα τμήματα, οπότε περιμένουμε την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από εσάς. Η αίτηση εγγραφής βρίσκεται εδώ.

Τα μαθήματα παραδίδονται αφιλοκερδώς, αλλά η Πολιτεία, ο χώρος που μας φιλοξενεί,  έχει λειτουργικά έξοδα τα οποία οφείλουμε να καλύψουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, προκειμένου να μη λειτουργούμε σε βάρος κανενός.

Το κόστος θα είναι ένα ευρώ για κάθε συνάντηση και το συνολικό ποσό (από 10 έως 20 ευρώ, ανάλογα με το τμήμα και των αριθμό συναντήσεων) θα καταβάλλεται κατά την εγγραφή και θα δίνεται βεβαίωση εγγραφής μέλους.

Υπενθυμίζουμε πως κανένα μέλος του Δικτύου αυτού δεν πληρώνεται.


Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν όλοι -ανεξάρτητα από περιοχή διαμονής και τόπο καταγωγής, φυλή, πολιτικές, ιδεολογικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις- αρκεί να σέβονται τις αρχές που διέπουν αυτό το Δίκτυο και να δέχονται ότι μέσα σε αυτό είμαστε όλοι ίσοι και έχουμε ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Το δίκτυο αλληλεγγύης δεν έχει και δε θα αποκτήσει κομματικό χρώμα.

Να πούμε, επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αναστασία Παπαγεωργίου για τον παιδικό ενθουσιασμό, τη σκληρή δουλειά και την ακεραιότητά της, χαρακτηριστικά που καθιστούν αυτά τα μαθήματα εφικτά και φέτος.


Το Δίκτυο Αλληλεγγύης είναι κομμάτι της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα και δε θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς αυτήν.

Ο ρόλος του δε θα περιοριστεί σε μαθήματα, αλλά θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες μαθησιακές, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις  (γιορτές, παρεμβάσεις, παραστάσεις, συζητήσεις, εκθέσεις, συναυλίες κλπ), που θα μας καθιστούν λίγο πιο χαρούμενους, πιο γεμάτους και πιο αξιοπρεπείς.

Η όλη πρωτοβουλία είναι σε εξέλιξη και διαμορφώνεται από όλους μας. Συμμετοχή, εισηγήσεις και ιδέες καλοδεχούμενες και μάλλον απαραίτητες. Αν νομίζετε πως ένα τέτοιο Δίκτυο μπορεί να ενδιαφέρει φίλους ή γνωστούς σας προωθήστε το blog!

Περισσότερες πληροφορίες εντός! επικοινωνία:  moluvi@hotmail.gr

Τρόποι άφιξης:

Με το λεωφορείο 051 από Ομόνοια (στάση Παλαιό Τέρμα ή Κρατύλου και από εκεί 2'-3' περπάτημα - χάρτης)

Με το τρόλεϊ 12 από Ζάππειο ή Περιστέρι (Στάση Κάδμου ή Αρμονία και από εκεί 5'-6' λεπτά περπάτημα  - χάρτης)


Με το λεωφορείο, Α13, από Ομόνοια (Στάση Κάδμου ή Αρμονία και από εκεί 5'-6' λεπτά περπάτημα  - χάρτης)


Με το Μετρό, σταθμός Σεπολίων και από εκεί 15' περπάτημα  - χάρτης.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Μοναστηριού 136 και Θηναίας, Αθήνα 104 42, Ελλάδα
moluvi@hotmail.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×