op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δίκτυο Αλληλεγγύης ΑΝΑΣΑ, Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος ΣΤΕΚΙ ΑΝ.Α.Σ.Α., Τράπεζα Χρόνου ΕΡΜΗΣ

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τράπεζες Χρόνου, Χωρίς Μεσάζοντες, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο, Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Αλληλέγγυα Υγεία , Αλληλέγγυα Παιδεία , Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Εθελοντικές Οργανώσεις


"Το Δίκτυο Αλληλεγγύης της Κηφισιάς "ΑΝ.Α.Σ.Α." είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική, υποστηρίζεται απο "Ομάδες Eθελοντών" για τη στήριξη συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση." 

"Η ολομέλεια εθελοντών, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 
17 /1 /2013 στο «ΣΤΕΚΙ ΑΝ.Α.Σ.Α.» προχώρησε σε οργανωτική συγκρότηση, δημιουργώντας τέσσερις θεματικές ομάδες εθελοντών ως εξής:

Ομάδα Υγείας: Άμεση Επικοινωνία Τηλ. 6936251770 

Ομάδα Παιδείας: Άμεση Επικοινωνία Τηλ. 6944436155

Ομάδα Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας: Άμεση Επικοινωνία Τηλ. 6948100205

Ομάδα Τροφής: Άμεση Επικοινωνία Τηλ. 6977355302 

Για τη λειτουργία του Δικτύου: Επικοινωνία Τηλ. 210 8078353/ 6977662303 

ΔΡΑΣΕΙΣ

Συλλογή τροφίμων.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε στις πάγιες ανάγκες διατροφής συμπολιτών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, προγραμματίζουμε δράσεις συλλογής τροφίμων.

Καλούμε τους συμπολίτες να ενισχύσουν από το υστέρημα τους, την προσπάθεια του δικτύου, αφήνοντας στο καλάθι μας (καθημερινά στο ΣΤΕΚΙ ΑΝ.Α.Σ.Α. βραδινές ώρες), ένα πακέτο από τα τρόφιμα που αγοράζουν για το νοικοκυριό τους.
Προϊόντα Χωρίς Μεσάζοντες.

Επαναλαμβάνουμε την απευθείας αγορά αγροτικών προϊόντων από τους Έλληνες Παραγωγούς τις Κυριακές. 

Καλούμε τους συμπολίτες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη δράση του δικτύου μας, που πέρα από την ενίσχυση των Ελλήνων παραγωγών, στοχεύει στη μείωση των τιμών των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων, που δεν δείχνουν να κατανοούν την οικονομική δυσκολία της ελληνικής οικογένειας και εν μέσω οικονομικής κρίσης στη Χώρα, εξακολουθούν να διαθέτουν ράφια με προϊόντα, από τα ακριβότερα της Ευρώπης.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους παραγωγούς και τα προϊόντα που θα διατεθούν και θα ενημερώσουμε σχετικά όλους τους συμπολίτες μας.

Κάθε νοικοκυριό μπορεί να απευθύνεται στο e-mail: diktuoanasa2012@gmail.com του δικτύου μας, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για αγορά προϊόντων χωρίς μεσάζοντες."

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ ΕΔΩ:

https://sites.google.com/site/trapezaermis/

Διεύθυνση: Π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄ 20 Ν.Ερυθραία

κάθε Tετάρτη 19:00-21:00 μ.μ.στο στέκι "ΑΝΑΣΑ"

Τηλέφωνο: 2108078353

Διεύθυνση: Ολυμπου 12  Κηφισιά (κ. Μιχάλης Καλοκαιρινός)

Tηλέφωνο:2108080082 (ώρες καταστημάτων)
e-mail: trapezaermis@gmail.com

"Το Δίκτυο Αλληλεγγύης "Ανάσα" στο δήμο Κηφισιάς, σε καλωσορίζει στον ιστότοπο της Τράπεζας Χρόνου - Ερμής

Στην αυξανόμενη φτώχεια και τις δυσκολίες που καθημερινά βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, η λέξη αλληλεγγύη έχει γίνει συνώνυμη με την ελπίδα, τη δύναμη και συγχρόνως τρόπος αντίστασης.

Από την αρχή της κρίσης, το δίκτυό μας έχει αναπτύξει σειρά κοινωνικών δράσεων, μεταξύ άλλων χαριστικά παζάρια, συλλογή - διάθεση τροφίμων και φαρμάκων, συμμετοχή στο κίνημα "χωρίς μεσάζοντες".

Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα εξειδίκευσε τις κατευθύνσεις του και έτσι σήμερα λειτουργούν Ομάδες Υγείας, Φαρμάκων, Τροφής, Παιδείας και Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας. 

Δημιούργημα της τελευταίας είναι η Τράπεζα Χρόνου - Ερμής.

Η Τράπεζα Χρόνου είναι μια κοινωνική τράπεζα που δεν στηρίζεται στις εγχρήματες συναλλαγές και το κέρδος. Στόχο έχει να αντικαταστήσει το φόβο με την αισιοδοξία και να αποκαταστήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Για μας μετράει ο άνθρωπος ως αξία και η ποιότητα της ζωής του.

Πιστεύουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους δεν πρέπει να έχουν μοναδικό σκοπό το κέρδος. 

Η πρωτοβουλία μας αποσκοπεί ο καθένας και η καθεμιά να ανακαλύψει κρυμμένες δεξιότητες, τον πλούτο της προσφοράς, την αξία της υποστήριξης του συνανθρώπου.

Λέμε όχι στην απομόνωση. 

Σκοπός μας είναι τα μέλη της τοπικής κοινωνίας μας να ξαναγνωρισθούν στη βάση της καλής πίστης και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ώστε τα προβλήματα της οικονομικής και πολιτιστικής κρίσης να μη κακοφορμίζουν στους τέσσερεις τοίχους του σπιτιού μας.

Απαντάμε ναι στην προσφορά βοήθειας και στήριξης στις καθημερινές μας ανάγκες, αντλώντας από τη δεξαμενή των γνώσεων, των δεξιοτήτων, των υπηρεσιών που διαθέτει η τράπεζά μας με αίσθημα αμοιβαιότητας.

Πιστεύουμε ότι η Τράπεζα Χρόνου αποτελεί απάντηση στην απελπισία της ανεργίας και την κοινωνική περιθωριοποίηση. 

Επιθυμούμε να αγκαλιάσουμε και να εντάξουμε στην τράπεζά μας όλες της θετικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας μας που διψούν να συνεισφέρουν τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικές δράσεις. 

Ονειρευόμαστε μια πατρίδα που δεν θα θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν. Ονειρευόμαστε όλοι μαζί να αφήσουμε πίσω την εσωστρέφεια, την αδιαφορία, τον εγωκεντρισμό, την παθητικότητα.

Φιλοδοξούμε να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας, όλοι μαζί, ο ένας για τον άλλο.

Φιλοδοξούμε να γίνουμε ενεργά και ζωντανά κύτταρα μιάς δημιουργικής τοπικής κοινωνίας, που εκπαιδεύεται στις συλλογικές και άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες.

Μια κοινωνία με πίστη στον εαυτό της, με δυναμικό ενδιαφέρον για το καλό του καθενός ξεχωριστά και όλης της κοινότητας και με όνειρα για ένα καλύτερο αύριο.

Μέσα μας δεν πρέπει να κατοικεί ο φόβος, η υποταγή και η ανυποληψία.

Μέσα μας πρέπει να κατοικεί ο αλληλοσεβασμός, η αξιοπρέπεια και η ελευθερία."
Στοιχεία επικοινωνίας:
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 20, Νέα Ερυθραία - Κηφισιά 146 71, Ελλάδα
info@synergasia-kifissia.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×